Προτάσεις σας για κατασκευή εσωτερικού εκτροφείου

Συζήτηση με θέμα Προτάσεις σας για κατασκευή εσωτερικού εκτροφείου, που ξεκίνησε από theodr, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 2 Φεβ 2015.

 1. theodr

  theodr PB Member

  Αγαπητοί φίλοι ,

  Μετά από μερικούς μήνες ενώ τα καναρίνια μου τα έχω σε εξωτερικό χώρο ( μπαλκόνι ) μου ελευθερώθηκε ένα δωμάτιο 15τμ ( πρώην γραφείο ) και θέλω να τα μεταφέρω για λόγους ασφαλείας. Θα ήθελα τις προτάσεις σας στα παρακάτω θέματα :

  1. Φωτισμός …. Διότι είναι στον 2ο όροφο και δεν έχει καλό φωτισμό. Θα έλεγα ότι είναι σκοτεινό. Όταν τον χρησιμοποιούσα σαν γραφείο είχα μόνιμα ανοιχτό τον φωτισμό.

  2. Κλιματισμός … Υπάρχει μια μονάδα κλιματισμού

  3. Σκύλος … Στο δωμάτιο διανυκτερεύει ο σκύλος ( είναι εξοικειωμένος με τα καναρίνια ) και το εξώφυλλο παραμένει κλειστό μέχρι τις 9 το πρωί.

  Ευχαριστώ
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Για να απαντήσει κανείς σε επίπεδο που να έχει κάποιο ενδιαφέρον για σένα, πρέπει να ξέρει.... Τι ακριβώς θέλεις να εκτρέφεις και ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙΣ Ή ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ.
   
 3. patilas

  patilas PB Member

  Συμφωνώ μ τον κύριο Μάκη.ν συμπληρώσω ότι θέλουμε και μερικές φωτο ν έχουμε μια εικόνα..
   
 4. theodr

  theodr PB Member

  Όπως θα διαβάσατε και πιο πάνω με ενδιαφέρει για καναρίνια ( κοινά ) τα οποία έχω στο μπαλκόνι και θα ήθελα να τα βάλω σε εσωτερικό χώρο. Οικονομικά περιμένω τις προτάσεις σας και θα κρίνω ανάλογα με τα οφέλη που θα παρέχουν σε ποια θα προχωρήσω.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κίνδυνος από ανθρώπους? Γιατί οι κίνδυνοι από θηρευτές λίγο πολύ είναι αντιμετωπίσιμοι ....?
  Ο φωτισμός είναι ένα από τα βασικότερα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις στον εσωτερικό χώρο... Έχουν γραφτεί πάρα πολλά σχετικά όπως Φωτισμός εκτροφείου πτηνών • PetBirds και Φωτισμός εκτροφείου • PetBirds Φυσικά μετά το διάβασμα ίσως έχεις κάποιες απορίες οπότε τις αναφέρεις....
  Το κλιματιστικό είναι χρήσιμο να υπάρχει μόνο για τη θέρμανση του χώρο και την ισορροπία της υγρασίας.... Από αυτά που γνωρίζω τα κρύα ρεύματα της καλοκαιρινής χρήσης του δημιουργούν προβλήματα στα πτηνά.... ίσως εδώ θα ήταν καλό να μας ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα.
  Σε ότι αφορά το σκύλο ... εφ' όσον τηρούνται οι εμβολιασμοί και ο αγωγές κάθε είδους (πχ αποπαρασίτωση) δε νομίζω πως δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Ειδικά μάλιστα όπως λες που ο ίδιος δεν τα πειράζει και προφανώς δε θα κάνει ζημιές.
  Εκείνο όμως που πρέπει να δεις με ιδιαίτερη προσοχή είναι οι ανάγκες για εξωτερικό... ηλιακό φωτισμό....
  Αν τα παράθυρα (υποθέτω για λόγους ασφαλείας) ανοίγουν στις εννιά, θα πρέπει να ρυθμίσεις την έναρξη της φωτοδοσίας (ανατολή του συστήματος) ώστε να γίνεται κανονικά (ανάλογα με την εποχή) να μπορείς να ανοίγεις το εξώφυλλο αργότερα.
   
 6. theodr

  theodr PB Member

  Με ενδιαφέρει μια καλύτερη λύση από το μπαλκόνι. Λόγοι τακτοποίησης και σωστής διαμονής.

  Θα διαβάσω ξανά τα αρθρα για τον φωτισμό και ελπίζω να βρω μια σωστή λύση. Η ερώτηση που έκανα ήταν μήπως υπάρχει κάποιο έτοιμο κύκλωμα (λύση )δοκιμασμένο.

  Σας ευχαριστώ πολύ.
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ο φωτισμός στο πρώτο άρθρο που σου έβαλα... Φωτισμός εκτροφείου πτηνών • PetBirds είναι αυτός που έχω εγώ. Και μέχρι τώρα δεν έχω παράπονα.
   
 8. theodr

  theodr PB Member

  Καταφερα και βρήκα μια λύση απο την Ρόδο με κόστος 140,00 + το κόστος για τις λάμπες και ρυθμιση απο υπολογιστή.

  Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

  Γιάννη δεν καταλαβα ποια λύση χρησιμοποιείς . Αν θές μπορείς να μου εξηγήσεις .
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κώστα αν βρεις το χρόνο και διαβάσεις το άρθρο τότε έχεις και το φωτισμό του εκτροφείου μου.
   
 10. orion

  orion PB New Member

  θα σου έλεγα να διαλέξεις κάποια ράτσα να ασχοληθείς... ;) πχ Τιμπραδο :D
  καλή επιτυχια με το project
   
 11. theodr

  theodr PB Member

  Σας ευχαριστώ όλους ... Η προσπάθεια ξεκίνησε και όταν την ολοκληρώσω θα σας την παρουσιάσω.

  Διαβάζοντας εδώ πολλά άρθρα έλυσα απορίες και πήρα πολλές ιδέες.
   
Φόρτωση...