Προστατευτικά κλουβιών για εξωτερικούς χώρους

Συζήτηση με θέμα Προστατευτικά κλουβιών για εξωτερικούς χώρους, που ξεκίνησε από Sylvia, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 15 Ιουλ 2015.

YannisK
Best Answer YannisK, 15 Ιουλ 2015
30 πόντοι είναι υπερβολική απόσταση. 5 πόντοι είναι μια χαρά. Αυτό που είπε σχετικά με το ότι τους κόβει τον αέρα δεν ισχύει και μάλλον έχει εμπειρία... Ολόκληρο το Post
 1. Καλησπέρα! Θέλω για άλλη μια φορά τη γνώμη σας. Χρειάστηκε να χωρίσω τα θηλυκά από τα αρσενικά μου ζεμπράκια και να τα βάλω σε χωριστά μπαλκόνια. Να μην τα πολυλογώ, χρειάζομαι διαφορετικά προστατευτικά για τα κλουβιά μου και όχι ένα ενιαίο. Ζήτησα από τον πατέρα μου να μου φτιάξει καινούργια προστατευτικά όπως και τα προηγούμενα που μου είχε φτιάξει και επειδή δεν είχε άλλο κουνελόσυρμα, πήγε να αγοράσει. Ο κύριος που ήταν εκεί στο μαγαζί ρώτησε για τη χρήση το θέλει ο πατέρας μου. Όταν ο πατέρας μου του εξήγησε, ο κύριος του είπε πρώτον ότι κάνει πάρα πολύ καλά και φτιάχνει προστατευτικά γιατί -όσο και αν φαίνεται περίεργο- υπάρχουν πάρα πολλά αρπακτικά στην Αθήνα και ότι και πάρα πολλοί δικοί του φίλοι έχουν φτιάξει για τα κλουβιά τους. Το δεύτερο όμως που του είπε με παραξένεψε. Είπε ότι το προστατευτικό που θα φτιάξει, πρέπει να έχει απόσταση από το κλουβί τουλάχιστον 30 πόντους. Εγώ είχα σκοπό να αφήσω κενό ίσα-ίσα για τις ποτίστρες και τις ταΐστρες (άντε και λίγο παραπάνω για να υπάρχει λίγο "λάσκα"). Δεν έχω τόσο χώρο στο μπαλκόνι μου ώστε να αφήσω 30 πόντους αέρα... Με τίποτα. Μετά δε θα μπορούμε ούτε να περάσουμε με άνεση. Είπε όμως αυτός ότι αν το βάλει το κουνελόσυρμα τόσο κοντά, τα πουλιά "πνίγονται" γιατί είναι πολύ πυκνό. Τους "κόβει τον αέρα" και παθαίνουν κατάθλιψη. Εγώ είπα στον πατέρα μου ότι μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι δεν το έχω ξανακούσει ποτέ, αλλά από την άλλη δε μου πάει και να μη ρωτήσω! Έχετε ακούσει εσείς τίποτα τέτοιο; Επίσης του είπε ότι αν δεν είναι το προστατευτικό αρκετά μακριά από το κλουβί, τυχαίνει να πέσει με φόρα κάποιο αρπακτικό επάνω και τότε τα πουλιά τρομάζουν και πεθαίνουν από την τρομάρα... Του είπε ότι έχει συμβεί πολλές φορές με καρακάξες αυτό. Εσείς τι γνώμη έχετε;
   
 2. Best Answer:
  Post #280924 by YannisK, 15 Ιουλ 2015
 3. Vasilis74

  Vasilis74 PB New Member

  Το ότι μπορεί να πεθάνουν από τρομάρα ισχύει αλλά αν έχεις το προστατευτικό έστω και κοντά δεν νομίζω καν να προσπαθήσουν τα αρπαχτικά.Εγώ από τότε που έβαλα δεν ξαναείχα επίθεση.
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Ψήφοι: 1
  30 πόντοι είναι υπερβολική απόσταση. 5 πόντοι είναι μια χαρά. Αυτό που είπε σχετικά με το ότι τους κόβει τον αέρα δεν ισχύει και μάλλον έχει εμπειρία από αιχμαλωτισμένα αγριοπούλια που ούτως ή άλλως θα πάθουν κατάθλιψη με ή χωρίς προστατευτικό.
  Σχετικά με την τρομάρα που παθαίνουν τα πουλιά από τις επιθέσεις είναι αλήθεια αλλά δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά αν το προστατευτικό είναι στους 30 πόντους. Αυτό που χρειάζονται είναι κάποιες πλευρές και η οροφή να είναι κλειστές χωρίς οπτική επαφή με το περιβάλλον ώστε να δίνουν την αίσθηση της ασφάλειας στα πουλιά και επιπλέον να προστατεύουν από τις καιρικές συνθήκες.
   
  YannisK, 15 Ιουλ 2015
  Best Answer
  #3
 5. κι εμένα υπερβολικό μου φαίνεται 30 πόντους γύρω γύρω
  δηλ ένα κλουβί 40 χ 60 θα καταλήξει 70 χ 120 αν υποθέσουμε ότι η μεγάλη του πλευρά (το μήκος του) να είναι παράλληλα με τον τοίχο...
  μάλλον τα παραλέει λίγο για να κάνει τη δουλειά του και να πουλήσει παραπάνω πλέγμα.
  Οσο για το τρόμαγμα συμφωνώ με τον συνονόματο YannisK ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει αν πέσει πάνω του μια καρακάξα στους 10 ή 30 πόντους.
   
 6. χαχαχα αυτό είπα κι εγώ στον πατέρα μου!!! :p

  Ακριβώς! Και όταν το μπαλκόνι σου είναι ένα μέτρο, καταλαβαίνεις ότι δε σε παίρνει για κάτι τέτοιο!!
   
 7. Αν θες κάτι πιό πρακτικό και πιάνει και λιγότερο χώρο βάλε σίτα από κουνούπια δεν μπορούν να βάλουν τα πόδια μέσα τα αρπακτικά και να γαντζωθούν
   
 8. Ναι, το σκεφτήκαμε κι αυτό με τον πατέρα μου αλλά είπαμε καλύτερα να φτιάξουμε μία γερή και μόνιμη κατασκευή για να τη χρησιμοποιούμε κάθε χρόνο.
   
 9. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Οκ αλλά μην ξεχνάς τα κουνούπια....
   
 10. Είμαι πολύ χαρούμενη που προνόησα παιδιά. Πριν 3 μέρες είδε ο πατέρας μου καρακάξα να τριγυρίζει τα κλουβιά (Να σας πω κι ένα κουτσομπολιό να γελάσετε: Πήγε να την τρομάξει ο πατέρας μου και "κλώτσησε" στον αέρα για να τη διώξει και του έφυγε η παντόφλα και του ήρθε στη μούρη χαχαχαχα) και χθες η μάνα μου είδε μία γάτα στο μπαλκόνι. (Τώρα από πού ανέβηκε, μη με ρωτήσετε. Ποτέ δεν είχαμε γάτες εδώ πάνω!)

  Ωχ... Μη μου λες τέτοια τώρα! Κι έχουμε πάρα πολλά κουνούπια. Αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Δεν τολμάμε να βγούμε έξω... Λες να μου κατατσιμπήσουν τα πουλιά; Και μεταφέρουν κι ένα σωρό αρρώστιες. Από την άλλη, σκέτη σίτα δε σε προστατεύει από τις γάτες. Τη σκίζουν για πλάκα. Ακόμα και τη μεταλλική.
   
 11. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Καλά έκανες και προνόησες. Τα πουλιά προσέλκυσαν αυτούς τους θηρευτές. Αν δεν υπήρχε το πλέγμα θα ήταν ήδη παρελθόν. Μπορείς να βάλεις την σήτα πάνω στο πλέγμα, να προστατεύσει από τα κουνούπια. Δυστυχώς τα πουλιά σε εξωτερικό χώρο δεν είναι απλή υπόθεση....
   
 12. dimitrisd

  dimitrisd PB New Member

  Με όλα αυτά που διάβασα, λέω να μη βγάλω το καναρίνι έξω στο μπαλκόνι. Μια χαρά περνάμε μέσα στο σπίτι όλοι!
   
 13. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Προσπάθησέ το θα χαρεί και εκείνο έξω.
   
 14. dimitrisd

  dimitrisd PB New Member

  Θα το κάνω, μετά το Πάσχα. Θα λάβω όλα τα απαραίτητα μέτρα που περιγράφονται πιο πάνω. Μπορεί να του δώσω και κανα ...αντιαεροπορικό όπλο για τις καρακάξες. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια.
  Μία ερώτηση: έχω ένα ανατολικό και ένα δυτικό μπαλκόνι. Το δυτικό βολεύει γιατί σε αυτό είμαστε πιο πολύ, στο ανατολικό είναι οι κρεβατοκάμαρες και είναι πολύ πιο μεγάλο και πιο εκτεθειμένο - σε ευθεία είναι στα 400 μέτρα τα Τουρκοβούνια.
   
 15. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Νομίζω πως απο θέμα ζέστης,ήλιου κτλ το ανατολικό είναι καλύτερο.Επίσης,εκεί,δεν θα ενοχλείται το πουλί το βράδυ απο την παρουσία σας.
   
 16. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κι εγώ θεωρώ το ανατολικό προτιμότερο για πολλούς λόγους και προσανατολισμού και γιατί θα κοιμάται απρόσκοπτα τα βράδια.
  Δεν έχει κάποιο γωνιακό σημείο, κάποια εσοχή ;
   
Φόρτωση...