Προστασία καναρινιών απο παράσιτα με scalibor

Συζήτηση με θέμα Προστασία καναρινιών απο παράσιτα με scalibor, που ξεκίνησε από Giorgos keratea, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 22 Ιουλ 2015.

 1. Giorgos keratea

  Giorgos keratea PB New Member

  Θα μπορούσε να χρησιμοποιήθει ένα μικρό κομμάτι από αντιπαρασιτικό κολάρο σκύλου π.χ. το scalibor εντός του κλουβιού στον πάτο και προστατευμένο από την άμεση επαφή με το πτηνό για τη προστασία από τα παράσιτα;
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά νομίζω ότι τα κολάρα προστατεύουν με την επαφή. Για ποιο λόγο όμως να κάνεις κάτι τέτοιο όταν υπάρχουν αντίστοιχα προϊόντα για καναρίνια;
   
 3. Giorgos keratea

  Giorgos keratea PB New Member

  Απλά άλλαξα κολλάρο εχθές στο επανιελ μου και επειδή κάθε φορά πετάω ένα μικρό κομμάτι που περίσσευει αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω τίποτα περισσότερο.
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Δεν νομίζω να κάνει δουλειά. Το κολάρα έρχονται σε επαφή με το δέρμα του σκύλου και σιγά σιγά διαχέουν την δραστική ουσία. Αυτό παίρνει κάποιο χρόνο.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Περισσότερο χρήσιμο θα ήταν αν παρέμενε πάνω στο σκυλάκι - φιλαράκι σου.
   
 6. Giorgos keratea

  Giorgos keratea PB New Member

  Εκεί είναι σίγουρα επάνω.Απλα η ερώτηση μου έχει να κάνει κυρίως με το εάν γίνεται να χρησιμοποιηθεί γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε κάθε πιθανή λύση είναι επιθυμητή.Επίσης για να είμαι και πιο συγκεκριμένος η απορία μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας κάπου για την χρήση της αμπουλας στα πουλιά κάτι που το θεωρώ πολύ πιο επικίνδυνο.
   
 7. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Αυτό που μπορείς να κάνεις με παλιά αντιπαρασιτικά κολάρα των σκύλων σου είναι να τα βάλεις μέσα στη σακούλα της ηλεκτρικής σου σκούπας. Υπάρχουν ακάρεα που δεν τα πιάνει το γυμνό μάτι και πολύ συχνά κάνουν αποικίες στα σπίτια μας, στα υφάσματα κτλ. Η ηλεκτρική σκούπα γίνεται πολύ συχνα το μεταφορικό τους μέσο απο τον έναν χώρο στον άλλο αφού δεν τα σταματάει ούτε το φίλτρο της. Έτσι σίγουρα δεν τα μεταφέρεις κι όσα ρουφά θα τα εξοντώνει.
   
Φόρτωση...