Προστασία καναρινιών απο αρπακτικά και το κρυο

Συζήτηση με θέμα Προστασία καναρινιών απο αρπακτικά και το κρυο, που ξεκίνησε από Akisbet, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 16 Οκτ 2014.

 1. Γεια σας έκανα μια ξύλινη κατασκευή με δυο πόρτες , μια με σίτα για αρπακτικά κ μια με τζάμια πλέξι γκλας για προστασία κ απο το κρύο . Παρακαλώ όταν ανέβουν κ οι φωτο για παρατηρήσεις- επισημάνσεις.

  IMG_0274.JPG IMG_0275.JPG IMG_0276.JPG

  Αυτά τα τέσσερα τετραγωνάκια ειναι χαρτόνια γιατί κάποιες ώρες της μέρας ο ήλιος περνά μέσα απο το κενό που αφήνουν οι τέντες κ τα έβαλα για να μην ειναι εκτεθειμένα τα πουλακια απευθείας στον ηλιο
   
 2. ωραια κατασκευη.
  Με κοντρα πλακε?
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μπράβο σου, καλή κατασκευή για το χειμώνα. Μην ξεχνάς τακτικό ψέκασμα για παράσιτα ειδικά την Άνοιξη και μετά.
   
 4. Ναι κόντρα πλακέ ειναι , εχω προμηθευτεί σετριβεν κ τα εχω ψεκάσει όλα ήδη μια φορά , πιστεύω να ειναι εντάξει για το χειμώνα εχω μόνο κάποιες αμφιβολίες μήπως ζεσταίνονται το καλοκαίρι , ίσως τότε ανοίξω κ κάποιες τρύπες στο πλάι κ το χειμώνα να τις κλείνω
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πολύ ωραία και πολύ προσεγμένη πρακτικά. Μπράβο, νοιώθω μια ανακούφιση όταν βλέπω τόσο ενδιαφέρον από κάποιους ανθρώπους.
  Να τα χαίρεσαι τα πουλάκια σου!
   
 6. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία, πάντα προσπαθώ να εχουν τα φιλαράκια μου την φροντίδα κ την αγαπη που χρειάζονται !
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πολύ όμορφη κατασκευή! Γεια στα χέρια σου! Απλά είναι λίγο χειμωνιάτικη... :p Πρέπει να κάνεις κάτι για το καλοκαίρι.. Σίγουρα θα χρειαστείς δίχτυ και σήτα... Αυτή η κατασκευή βγαίνει από τον τοίχο ή είναι μόνιμη??
   
 8. Ειναι βιδωμένη στον τοίχο, εχω χρόνο μπροστά μου πιςτευω για να σκεφτώ πως μπορω να την μετατρέψω λίγο έτσι ωστε να μην υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι !Ναι μια σίτα θα χρειαστει για τα κουνούπια
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Για το καλοκαίρι μπορείς να κάνεις μια μικρή μετατροπή στην αριστερή πλευρά , να αφαιρούνται δύο κομμάτια και να ξανατοποθετούνται με μεντεσέδες τον χειμώνα.
   
 10. Έξυπνη λύση και όμορφη. Να μας πεις αν είναι και πρακτική.
   
 11. Δεν με εχει δυσκολέψει σε κάτι κ πιστεύω ότι κ τα πουλακια αισθάνονται άνετα , όλη μέρα τα ακούω που τραγουδούν! Κάθε δεύτερη μέρα καθαρίζω τα τσόφλια απο τα σπόρια κ θα φροντίσω όταν ζεστάνει ο καιρος να ψεκάζω για ανεπιθύμητους επισκέπτες !
   
 12. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Θα ήταν πολύ καλύτερο να βάζεις στην ταίστρα μια κουταλιά του γλυκού σπόρια ημερησίως και όταν έρχεται η ώρα για τάϊσμα, να πετάς τα υπόλοιπα, και να βάζεις μια καινούργια δόση. Ετσι προσφέρεις στο πουλάκι πάντα την σωστή αναλογία σπόρων και δημιουργείς προϋποθέσεις ,να τους δοκιμάσει όλους. ;)
   
 13. Αυτό κάνω για να τους τρώνε όλους , αλλά το ενα καναρίνι κ το καρδερινοκαναρο πετάνε τα τσόφλια τους συνέχεια έξω
   
 14. πολυ ομορφη η κατασκευη και εξυπνη!:)
   
Φόρτωση...