Προσοχή στα υφασμάτινα παιχνίδια των παπαγάλων μας

Συζήτηση με θέμα Προσοχή στα υφασμάτινα παιχνίδια των παπαγάλων μας, που ξεκίνησε από maria p, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 6 Νοε 2013.

 1. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  σήμερα το BirdTricks.com κοινοποίησε στο facebook από Brisbane Bird Vet την είδηση ότι ένας παπαγάλος Varied Lorikeet, ο οποίος είχε αδυνατίσει επικίνδυνα, χειρουργήθηκε στο κτηνιατρείο τους και αποκαλύφθηκε ότι έφερε στον προστόμαχό του μία ξένη μάζα αποτελούμενη από πανί. Αν δεν είχε πραγματοποιηθεί ακτινογραφία να φανεί ο όγκος και στην συνέχεια επέμβαση, η κατάληξη του πουλιού ήταν βέβαιη, δεδομένου σταδιακά δεν θα τρεφόταν καθόλου.
  Περιγράφεται η επέμβαση στο συγκεκριμένο τυχερό πουλάκι που βρίσκεται στην Αυστραλία. Μην ξεχνάμε ότι αντίστοιχη διάγνωση και πόσω μάλλον επέμβαση αν όχι αδύνατη, είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Γι' αυτό όπως συστήνεται και στο άρθρο, πρέπει να προσέχουμε και να παρακολουθούμε τις πιθανές κακές συνήθειες των πτηνών μας, να διασκεδάζουμε την ανία τους με συχνές αλλαγές των παιχνιδιών και της διακόσμησης του χώρου τους και να αφαιρούμε τα πάνινα παιχνίδια αν διαπιστώσουμε ότι έχουν την συνήθεια να τα μασουλάνε. Προσοχή θέλει επίσης στις κουβέρτες αν πετούν ελεύθερα, τις τρίχες ζώων, εφ' όσον υπάρχουν στο σπίτι μας κτλ.

  το πλήρες άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ https://www.facebook.com/birdtricks
  και εδώ μια αναφορά στα πιθανά επικίνδυνα αντικείμενα για τα πτηνά μας
  Dangerous parrot accessories
   
Φόρτωση...