Προσαρμογή νεαρού κοκατίλ σε μείγμα σπόρων

Συζήτηση με θέμα Προσαρμογή νεαρού κοκατίλ σε μείγμα σπόρων, που ξεκίνησε από Μαίρη 2420, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 27 Φεβ 2015.

 1. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους!Από αύριο θα έχουμε στο σπίτι τη νέα μας κοκατιλίτσα!Πέρα από την καραντίνα που θα τηρήσω από το πρώτο μου πουλάκι μπορείτε να μου δώσετε κάποιες επιπλέον συμβουλές για την προσαρμογή της στα σποράκια και γενικότερα διότι είναι αρκετά μικρούλα και μόλις απογαλακτίστηκε...
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Με το καλό να έρθει σπίτι σας, καλότυχη να είναι και να περάσετε καλά μαζί!
  Αφού λες ότι μόλις απογαλακτίστηκε προφανώς θα την πάρεις από εκτροφείο. Πρέπει να ρωτήσεις την ακριβή διατροφή της τώρα που ζει εκεί και να ζητήσεις να προμηθευτείς μια ποσότητα από τις ίδιες τροφές που τρώει. Αν συνεχίζει να έχει κάποιο γεύμα της ημέρας σε κρέμα πρέπει να το δίνεις και εσύ. Και τους ίδιους επίσης σπόρους. Θα ρωτήσεις αν της έχουν δώσει ήδη κάποια λαχανικά ή μήλο ή τι άλλο έτρωγε και κάθε συνήθειά της λεπτομερώς και θα συνεχίσεις την ίδια τακτική. Θα δούμε μετά το είδος των τροφών και αν δεν είναι ικανοποιητικές, θα κάνεις σταδιακή μετάβαση για αλλαγή των μειγμάτων, για να μην έχει στομαχικές ή εντερικές διαταραχές το πουλάκι.
  Να κοιτάξεις να είναι σε καλή κατάσταση το πτέρωμα, η ουρά καθαρή και η αμάρα του, τα μάτια λαμπερά και καθαρά καθώς και τα ρουθούνια.
  Κλουβί έχεις πάρει; Καραντίνα σε διαφορετικά δωμάτια και καλό πλύσιμο των χεριών στην εναλλαγή της καθαριότητας από το ένα κλουβί στο άλλο.
  Να σας ζήσει και περιμένουμε φωτογραφίες :)
   
 3. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Ευχαριστούμε πολύ!;)Ναι από εκτροφέα θα την πάρουμε και μάλιστα από κάποιον που έχει αναφερθεί σε κάποιο από τα άρθρα του forum αλλά θα αναφέρω τη γνώμη μου όταν μείνω ικανοποιημένη ή όχι από την κατάσταση που θα είναι το πουλάκι...:) Απ'ότι κατάλαβα σταμάτησε τελείως την κρέμα, είναι 3 μηνών. Κλουβάκι θα πάρουμε λίγο πριν τη φέρουμε σπίτι,ένα προσωρινό και πιο μικρό απ'του Λούφη, εφόσον μετά θα είναι μαζί..Πως όμως να δώ την κατάσταση που έχει το πουλάκι αφού θα συναντηθούμε στη μέση της διαδρομής να μας το παραδόσει??:( Μόνο φωτογραφία έχουμε από το πουλάκι...
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Θέλω να πιστεύω πως δεν θα ρισκάρει να σας δώσει κάποιο άρρωστο, δεν συμφέρει κάτι τέτοιο έναν εκτροφέα. Πάντως σε σωστή ηλικία σας το δίνει. Συνεννοήσου για τα γεύματα και να σου φέρει τροφή μαζί.
  Εντάξει όλα καλά θα πάνε, με το καλό. Ναι πάρε ένα μικρότερο, βάλε μόνο μία πατήθρα στρογγυλή και κράτα το για μεταφορές ή ταξίδια μετά.
   
 5. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Ναι κ εγώ θέλω να το πιστεύω γιατί φαίνεται αρκετά σωστός και έχω ακούσει καλά σχόλια από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του...Ευχαριστώ πολύ!Τα λέμε σε λίγο με τα ευχάριστα :)
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  :thumbsup:
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μαίρη πως πάει η νεοφερμένη; Προσαρμόστηκε;
   
 8. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Καλημέρα Μαρία!Δυστυχώς δεν έχουμε πολλές εξελίξεις..Είναι ακόμα πολύ επιφυλακτική απέναντί μας..Ρουθουνίζει όταν την πλησιάζουμε,μας κοιτάει έντρομη και φοβάται...Το μόνο καλό είναι ότι τρώει κανονικότατα...Μόνο προχθές που τη βγάλαμε στον ήλιο στην αυλή και είδε το Λούφη αναθάρεψε και τσιούριζε σα να του ανταποκρινόταν..Ανεχότανε και λίγο περισσότερο την παρουσία μας κοντά της...Όταν τη βάλαμε μέσα μόνη της,επέστρεψε στην αρχική της συμπεριφορα..Έχω ανεβάσει στο φόρουμ ένα βιντεάκι που την τράβηξα για να δείτε λίγο πως είναι στο θέμα εκπαίδευση παπαγάλων...
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Εντάξει, μικρό είναι θα το ημερώσετε εύκολα αλλά προφανώς είναι λίγο διαφορετικά απ' ό,τι σας τα είπε ο εκτροφέας. Τον ενημέρωσες;
   
Φόρτωση...