Προσαρμογή κοκατίλ σε νέο περιβάλλον

Συζήτηση με θέμα Προσαρμογή κοκατίλ σε νέο περιβάλλον, που ξεκίνησε από Μαίρη 2420, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 2 Μαρ 2015.

 1. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Καλημέρα παιδιά!Είμαι εδώ με τη μικρή μου Γιόνα. 3 μηνών κοκατιλάκι ταισμένο με κρέμα από τον εκτροφέα του.Είναι η τρίτη μας μέρα μαζί και προσπαθώ να της δώσω χώρο και χρόνο κάνοντας ότι είναι απαραίτητο για να προσαρμοστεί..Έχω διαβάσει τα άπειρα άρθρα και από την εμπειρία μου με το άλλο μου κοκατίλ που είναι πια εκπαιδευμένο θεωρώ πως έχω μάθει αρκετά. Η συμπεριφορά της μικρής όμως διαφέρει από του Λούφη που όταν τον φέραμε σπίτι προσαρμόστηκε πιο εύκολα.Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική με την ανησυχία μου αλλά εμπιστεύομαι πραγματικά τη γνώμη των έμπειρων μελών του forum γι'αυτό και παραθέτω κάθε μου προβληματισμό..Έχω ανεβάσει λοιπόν ένα βιντεάκι με τη Γιόνα για να δείτε πως από την ηρεμία γίνεται υπερκινητική και αν αυτό σημαίνει ζωηράδα ή πανικό και φόβο!??Να τονίσω πως δεν τη φοβίζει κάτι στο δωμάτιο και δεν την πλησιάζει κανείς για να την ταράξει..Το κεχρί που της το πλησίασα έξω από το κλουβί για να την προσεγγίσω και το φοβάται:(Πως γίνεται ένα πουλάκι που έχει μάθει με ανθρώπους και το αγόρασα για ήμερο να μην πλησιάζεται και να κάνει σαν τρελο?:confused:
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μαίρη μου δεν το είχα δει αυτό το θέμα σου ( δεν ξέρω πως μου ξέφυγε :) ).
  Είναι ανήσυχη αυτό είναι αλήθεια. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πέρα από υπομονή και προσπάθεια κατά τα κλασσικά, μαλακή συμπεριφορά, καθισμένη σε καρέκλα κοντά της, όχι απότομα χέρια στο κλουβί κτλ.
  Εκείνο που βλέπω είναι ότι οι δύο πατήθρες "πνίγουν" το κλουβί και το πουλάκι. Βγάλε την μία, προφανώς την κάτω να έχει έναν χώρο να κινείται. Το νερό το φτάνει και από τον πάτο. Στην ταίστρα χωράει το κεφάλι της να φάει; Έχεις παρατηρήσει;

  Πρόσεξε μην ανοίξει το πορτάκι και βγει έξω.Βάλε ένα μανταλάκι.
   
 3. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Ναι, το φαντάστηκα αυτό με τις πατήθρες..θα βγάλω τη μία τότε...Στην ταίστρα χωράει το κεφαλάκι της και ο λόγος που της έχω αφήσει τη συγκεκριμένη είναι γιατί στην ανοιχτή εσωτερική ταίστρα που της είχα στην αρχή έμπαινε ολόκληρη μέσα άτσαλα και πέταγε όλα τα σποράκια κάτω.Για να σου απαντήσω και στο ερώτημα για το αν έχω μιλήσει με τον εκτροφέα, μιλάω σχεδόν κάθε μέρα γιατί με παίρνει κ εκείνος να μάθει νέα και από όσα του περιέγραψα μου είπε ότι μάλλον έχει πάθει μεγάλο σοκ γιατί αφενός ήταν παρέα με άλλα πουλάκια στο κλουβί και τώρα είναι μόνη της και αφετέρου είχε μεγάλη αδυναμία στον πατέρα του στον οποίο ανέβαινε επάνω κλπ...μάλιστα προσφέρθηκε να μου στείλει βιντεάκια να δω γιατί του είπα πως μου είναι δύσκολο να φανταστώ αυτό το άγριο πουλάκι να πλησιάζει άνθρωπο!Με συμβούλεψε να την πάρω στη χούφτα μου γιατί έτσι λέει ηρεμούσε το πουλάκι και μαζί τους αλλά δεν το βρίσκω καλή ιδέα αυτό...
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Εγώ νομίζω είναι καλή ιδέα γιατί ψάχνει ασφάλεια και καταφύγιο. Μήπως "φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη". Δηλαδή κι εσύ είσαι περισσότερο διστακτική απ' ότι πρέπει και το πουλάκι αγχωμένο και δυσκολεύεστε να τα βρείτε.
   
 5. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Λες???Θα σου πω γιατί είμαι διστακτική?Γιατί όταν επιχείρησα να της το κάνω μια φορά,την έπιασα με δυσκολία,και όταν ηρέμησε για κάποια λεπτά στη χούφτα όταν πήγα να τη βάλω μέσα, με τσίμπησε τόσο δυνατά που μάτωσα..Γι'αυτό σου λέω πως δεν ξέρω πως να τη διαχειριστώ!
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μπορείς να χρησιμοποιείς ένα μαλακό πετσετάκι όταν την βγάζεις. Όχι να την στριμώχνεις μ' αυτό αλλά και θα νοιώθει ωραία στα μαλακά και όταν την επιστρέφεις θα έχεις το πετσετάκι σ' επαφή μαζί της για ν' αποφύγεις επανάληψη.
   
 7. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Θα το δοκιμάσω τότε να δω...Με στεναχωρεί τόσο πολύ που είναι έτσι η μικρή μου!:( Αναζητά παρέα και φαίνεται!Ένα μήνα αυστηρά πρέπει να τη έχω μοναχούλα της???Ή μπορώ να τα φέρω σε επαφή και νωρίτερα?
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μα τώρα είναι ευκαιρία να σας μάθει. Μετά θα μπλέξει με το άλλο και δεν θα έχετε ευκαιρία να έρθετε κοντά και να οικοδομήσετε μεταξύ σας σχέση. Μην στεναχωριέσαι. Θα συνηθίσει. Μια χαρά περνάει, ασφαλής, τρώει , πίνει.
   
 9. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Μμμμ,κατάλαβα...Όχι δεν θέλουμε κάτι τέτοιο.Πίστευα ότι κοντά στο ήμερο θα μαθαινε κ εκείνη!Θα την αφήσω τότε για όσο χρειαστεί!Τώρα την πήρα αγκαλίτσα με ένα πανί,ήταν βίαιη πάλι,ηρέμησε λίγο στη χούφτα αλλά δάγκωνε συνεχώς!Της έδωσα κεχρί να ηρεμήσει κ το έτρωγε με μανία απ το χερι μου...Εύχομαι το να την παίρνω αγκαλιά να της κάνει καλό και να μην την αγριεύσει περισσότερο!
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Καλό θα της κάνει, αφού τρώει από το χέρι σου, δείχνει μια εμπιστοσύνη. Απλά έχει χάσει τα νερά της.
   
 11. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Θα ήθελα να αναφέρω κάποιες εξελίξεις για τη μικρή Γιόνα, ώστε να μου πείτε αν τα πράγματα βελτιώνονται όπως πιστεύω...Αρχικά να πω πως,ενώ είχαμε τα δυο πουλάκια σε ξεχωριστούς χώρους,πλέον τα βάλαμε στο ίδιο δωμάτιο γιατί διαπιστώσαμε ότι η μικρή ζήταγε το Λούφη και τώρα που τον βλέπει είναι πιο ήρεμη και δεκτική!Κάναμε καλά που τα φέραμε πιο κοντά??Η καραντίνα ισχύει όταν τα δυο πουλάκια είναι στον ίδιο χώρο αλλά σε διαφορετικά κλουβιά??Επίσης η Γιόνα δε ρουθουνίζει τόσο πολύ όταν την πλησιάζουμε και παίζει με κάτι καλαμάκια που αγνοούσε στις αρχές...Επίσης την τελευταία φορά που την πήρα αγκαλιά στη χούφτα μου ναι μεν δάγκωνε με μανία αλλά σε κάποια φάση ηρέμησε,καθόταν να τη χαιδέψω στο κεφαλάκι και έφαγε κεχρί από το χέρι αλλά πολύ νευρικά!Γενικότερα είναι πιο ζωηρή,φαίνεται να προσαρμόζεται αλλά θέλει δουλίτσα ακόμη....
   
 12. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κοίτα, κανονικά η καραντίνα είναι σε διαφορετικά δωμάτια. Κράτα όσο μπορείς μεγαλύτερη απόσταση, έτσι κι αλλιώς αυτό θα είναι καλό και για την μεταξύ τους γνωριμία, γιατί αναπτύσσεται το ενδιαφέρον του ενός προς το άλλο σταδιακά και δημιουργείται μια γνωριμία κατ' αρχήν ηχητική και στην συνέχεια οπτική, ώστε όταν τα φέρεις κοντά να είναι ήδη πλέον γνώριμα μεταξύ τους.
  Φυσικά οι εξελίξεις είναι θετικές, προφανώς η μικρή ταράχτηκε από την αλλαγή περιβάλλοντος και τώρα έχει αρχίσει να προσαρμόζεται.
  Γενικά πέρα από τα της εκπαίδευσης, να έχεις υπόψιν σου, όπως με τα δικά μας μωρά, όσο είναι νεαρά πουλάκια, είναι πιο ευάλωτα σε ιώσεις, μικρόβια, κρυώματα κτλ. Να είσαι προσεκτική σε όλα αυτά και στο θέμα της διατροφής. Μεγαλώνοντας ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό τους και δεν είναι τόσο ευαίσθητα.
  Πολύ ωραίες εξελίξεις, να μας ενημερώνεις, και ό,τι θέλεις και ξέρουμε εδώ :)
   
 13. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Σ'ευχαριστώ Μαρία μου!Ξέρω πως όσο μακρυά είναι τόσο το καλύτερο αλλά είδα τρομερή αλλαγή στη συμπεριφορά της μικρούλας και χάρηκα τόοοσο πολύ που λυπήθηκα να την έχω μόνη της!:)Για κάποιο διάστημα μέσα στην ημέρα τον βγάζουμε σε άλλο δωμάτιο για να κάνει τις βόλτες του εκτός κλουβιού οπότε χωρίζονται για λίγο...Σε κανένα μήνα λέω να της ξεκινήσω λαχανικά πέρα από τις βιταμίνες στο νερό που το κάνω καθημερινά και προσέχω να είναι στα ζεστά το κοριτσάκι μου;)
   
 14. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Και πιο νωρίς. Ξεκίνησε με χλωρά μυρωδικά που δεν έχουν πολλά υγρά, όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο. Μπορείς να βρεις από αυτά; Επίσης φύλλα μπρόκολου, κουνουπιδιού, λίγο μήλο ή ξυνόμηλο. Μπορείς και από τώρα μόλις κλείσει 10ήμερο κοντά σου. Και να τα μάθει και να ωφεληθεί.
   
 15. Μαίρη 2420

  Μαίρη 2420 PB New Member

  Ναι,βέβαια μπορώ!Στο Λούφη έχω μόνιμα μία ταίστρα με ρίγανη,θυμάρι,βασιλικό,τσουκνίδα και δενδρολίβανο...Θα βάλω και στη μικρούλα λοιπόν!Από μπρόκολο και κουνουπίδι μόνο τα φύλλα ωφελούν??
   
 16. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μπορείς φυσικά να δίνεις και τους ανθούς απλά τα φύλλα είναι ακόμα πιο ωφέλιμα.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...