Προβλημα σε ποδι καναρινιου

Συζήτηση με θέμα Προβλημα σε ποδι καναρινιου, που ξεκίνησε από chriko, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 16 Ιουν 2008.

 1. chriko

  chriko PB New Member

  Γεια σας , αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με ένα καναρίνι φετινής εκτροφής μου και θα ήθελα την βοήθεια σας , γιατί τελικά δεν ξέρω τι μπορεί να έχει.
  Λοιπόν το καναρινακι είναι περίπου 2 μηνών , πριν 17 ημέρες παρουσίασε στο πόδι του ( αυτό με το δαχτυλίδι ) πρήξιμο και πληγή , να σημειώσω ότι το καναρίνι ήταν μόνο του σε κλουβί 40χ40 .
  Στην αρχή νόμιζα ότι είχε πληγωθεί με κάποιο τρόπο από το δαχτυλίδι , το απομόνωσα αμέσως ,σε πιο μικρό κλουβί (νοσοκομειακό ) και το έβαλα μέσα στο σπίτι για να μπορώ να το παρακολουθώ.
  Το πρώτο που έκανα ήταν να βάλω Betatin στο πόδι του και κατόπιν Epithol , το πρήξιμο υποχώρησε την 2η ημέρα αλλά ( όπως θα δείτε και στις Φώτο που παραθέτω ) , παρέμεινε ένας όγκος σαν κάλλος .
  Σ αυτό το σημείο το πόδι του παραμορφωνόταν και έπαιρνε μια γωνία ας το πούμε προς τα μέσα , επίσης να σημειώσω ότι το πόδι δεν το πατούσε στην πατήθρα το προφύλασσε , αλλά από συμπεριφορά , όρεξη , κινητικότητα , κουτσουλιές όλα φυσιολογικά !
  Αποτέλεσμα συνεχίζω την θεραπεία με Epithol τώρα και Teramysin (για 5 ημέρες) ,αφαίρεσα το δαχτυλίδι , οι πληγές έχουν κλείσει ,το πρήξιμο έχει υποχωρήσει , ο όγκος (δεν έχει πύων !) αλλά όπως θα δείτε παραμένει !
  Τελικά είμαι σε αδιέξοδο δεν γνωρίζω τι έχει και αν έχετε αντιμετωπίσει κάποια παρόμοια κατάσταση η’ από τις φωτογραφίες καταλαβαίνετε κάτι θα παρακαλούσα να μου δώσετε τα Φώτα σας.
  Σημείωση ότι δεν έχει κανένα άλλο ανάλογο σύμπτωμα σε όλο του το σώμα !
  Ξέχασα να αναφέρω πως στην αρχή για δυο φορές είχα χρησιμοποιήσει και την αλοιφή Fucicort για τις πληγές και είχε κάποιο καλό αποτέλεσμα .
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
   
Φόρτωση...