Προβλημα με την αναπαραγωγη gouldians

Συζήτηση με θέμα Προβλημα με την αναπαραγωγη gouldians, που ξεκίνησε από jalisrep, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 28 Ιαν 2009.

 1. jalisrep

  jalisrep PB New Member

  Kαλησπερα,
  εχω ενα ζευγαρι gouldians το οποιο καθε δυο με τρεις βδομαδες κανει ενα αυγο μεσα στη φωλια του και μετα το παραταει!Υπαρχει καποια εξηγηση γι αυτο το φαινομενο?
   
 2. δεν ξερω παντως με ενδιαφερει να μαθω και γω γιατι μαλλον θα παρω και εγω ενα ζευγαρι.. καποιος μου ειπε οτι αν γινεται αυτο καλο ειναι να παρεις και ενα ζευγαρι ζεμπρακια για να φροντιζουν εκεινα τα αυγα.. ισχυει???
   
 3. gripapata

  gripapata PB New Member

  Είναι μη σύνηθες να εκκινηθεί η διαδικασία επώασης όταν ο αριθμός των αυγών περιορίζεται σε ένα και μόνο.
  Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει δεν είναι η μη επώαση αλλά η γέννηση ενός μόνο αυγού τη φορά. Αυτό δηλώνει ή ότι το ζευγάρι δεν έχει ταιριάξει, ή ότι υπάρχει παθολογικό αίτιο, ή ότι το θηλυκό είναι προχωρημένης ηλικίας.
   
 4. λοιπον εμαθα διαφορα.. μπορει οι γονεις να ειναι μικροι μωρις εμπειρια.. μπορει να μην ειναι καλα πυρωμενα, μπορει να τα ενοχλει κατι..
   
 5. Γρηγόρη μπορεί να μην ταιριάξει ποτέ δηλαδή,η χρειάζονται χρόνο ακόμα;:confused:
   
 6. gripapata

  gripapata PB New Member

  Η καλύτερη αναπαραγωγική ηλικία είναι μετά το δεύτερο έτος. Μέχρι το συγκεκριμένο χρονικό όριο οφείλουμε να παρακολουθούμε τα άτομα της εκτροφής μας, ώστε να διαπιστώσουμε ενδείξεις ταιριάσματος ή αποδοχής του αρσενικού από το θηλυκό. Αυτό προϋποθέτει ότι τα πουλιά διαμένουν ομαδικά και φροντίζουμε ώστε να διατηρούμε μεγαλύτερο αριθμό αρσενικών από αυτόν των θηλυκών. Το θηλυκό δείχνει να αποδέχεται το αρσενικό, όταν μένει συχνά κοντά του και απολαμβάνει σταθερά προς το μέρος του το ερωτικό τραγούδι.
  Το ταίριασμα του ζευγαριού οδηγεί και σε μεγαλύτερες πιθανότητες αποτελεσματικής αναπαραγωγής, ωοτοκίας, επώασης και ανατροφής των νεοσσών.
  Είναι δύσκολο, "ζευγάρι" που δεν τα πηγαίνει καλά εξ αρχής, να έχει μετέπειτα θετική εξέλιξη.
  Ζευγάρι που δεν έχει ταιριάξει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα προχωρήσει σε ωοτοκία και επώαση. Οι πιθανότητες, όμως, να διέλθει αποτελεσματικά την επώαση και να αναθρέψει τους νεοσσούς μειώνονται δραματικά.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...