Προβλήματα νεοσσών, δε ζητούν φαγητό και πέθαναν

Συζήτηση με θέμα Προβλήματα νεοσσών, δε ζητούν φαγητό και πέθαναν, που ξεκίνησε από DIMITRIS123456, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 20 Μαρ 2009.

 1. Καλημέρα σε όλους!
  Ασχολούμαι με τα καναρίνια από 8 ετών! Κατά περιόδους σταματούσα είτε λόγω σπουδών είτε λόγω φόρτου εργασίας. Πέρυσι, παρά του ότι έχω πολύ λίγο χρόνο (είμαι Πολιτικός Μηχανικός ελέυθερος επαγγελματίας αλλά και Αντιδήμαρχος Σπάρτης (!) ξεκίνησα πάλι γιατί μου το ζητούσαν και τα παιδιά μου). Μου αρέσει η διασταύρωση ποικιλιών για να πετυχαίνω περίεργα χρώματα, αλλά ζευγαρώνω και πουλιά ίδιας ράτσας. Γκλόστερ, Χερτζ, Γιόρκσάιρ, μωζαίκ κλπ. Για πρώτη φορά μου παρουσιάστηκε το εξής: Διασταύρωσα μια λευκή κανάρα με λίζαρντ. Μου έβγαλε τέσσερα καταπληκτικά πουλιά και τα τάιζαν τέλεια, μόλις όμως έφτασαν τις 8-10 μέρες έγιναν νωθρά, σταμάτησαν να ζητούν φαγητό και ψόφησαν. Κάποιοι λένε ότι φταίει το αβγό αλλά εγώ πάντα το χρησιμοποιούσα.Τι λέτε;Ακόμα, φέτος πολλά ζευγάρια μου γέννησαν άσπορα αυγά. Πώς το αντιμετωπίζουμε αυτό;
  Φιλικά, Δημήτρης
   
 2. Goutaki_syros

  Goutaki_syros PB New Member

  Ελα φίλε.Λοιπόν φετος και γω αρκετα άσπορα.Μπορεί να βιαστήκαμε λίγο παραπάνω αν και τους κάναμε προετοιμασια να "πυρώσουν".Βέβαια εγω έκανα και άλλα λαθάκια για τα ασπορα.Θα τα διορθώσω τωρα!Μου έχει τύχει και μένα αυτό πιο παλιά όμως...γιαυτό πρέπει να τα παρατηρείς αν χρειαστεί να τα ταισεις εσυ!Μήπως όσο σου κλωσουσαν τους εδινες αυγό η βιταμηνες στο νερο...και δεν είχαν το νου τους να ταισουν τα μικρά παρα να κανουν καινουρια φωλιά και ερωτοτροπίες???;))
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Μήπως αυτό δημιουργεί κάποιες σκέψεις ή υποψίες?
  Θνησιμότητα των νεοσσών στην φωλιά
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 10 Ιουλ 2016

Μοιραστείτε

Φόρτωση...