Πρησμένο πόδι κάναρου

Συζήτηση με θέμα Πρησμένο πόδι κάναρου, που ξεκίνησε από Nikoletta, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 13 Ιουλ 2009.

 1. Nikoletta

  Nikoletta PB New Member

  Καλημέρα σε όλους και καλή βδομάδα!
  Επανέρχομαι με ένα θέμα που όπως έχω δει έχει ξανατεθεί στο φόρουμ, απλά θα ήθελα την βοήθεια των πιο έμπειρων:
  Ο κάναρός μου (έχει έντονη ποδάγρα και γύρω στο Χριστούγεννα είχε και άσχημη γενικότερη εικόνα, μας έδινε την εντύπωση ότι δεν θα τα καταφέρει. Ωστόσο τον είχα πάει στον κτηνίατρο και κάναμε θεραπεία με betadine κλπ, βελτιώθηκε και άρχισε πάλι να κελαηδάει κλπ) έχει πολύ έντονο πρήξιμο (μωβ χρώματος) στο ένα ποδαράκι, εκεί που ενώνει το πατούσι με το υπόλοιπο ποδαράκι. Κάτω από το πατούσι έχει κάτι σαν πληγίτσα. Το άλλο πόδι δεν έχει πρήξιμο, έχει όμως κι αυτό μια μικρότερη πληγίτσα.
  Του έχω κάνει θεραπεία με epithol, με dermine και με betadine αλλά δε βλέπω βελτίωση. Ενώ το πουλάκι τρώει και πίνει, για να πάει από πατήθρα σε πατήθρα πετάει, στηρίζεται στο ένα πόδι (το όχι πρησμένο) και γενικά προτιμάει να κάθεται στον πάτο του κλουβιού (βάζω κάθε μέρα χαρτί κουζίνας για να μην κολλάει η άμμος στα epithol κλπ). Φυσικά για κελάηδημα ούτε λόγος (και δε με πειράζει κιόλας, αυτό που με στενοχωρεί είναι να ξέρω ότι υποφέρει).
  Αυτό το πρήξιμο μπορεί να είναι οργανικό και να μην έχει να κάνει με τα πόδια? Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφία αύριο.

  Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
  Σας ευχαριστώ πολύ :)
   
Φόρτωση...