Πρέπει νά τά αφήσω μόνα τους η μέ τόν πατέρα τους

Συζήτηση με θέμα Πρέπει νά τά αφήσω μόνα τους η μέ τόν πατέρα τους, που ξεκίνησε από jbalisraf, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Απρ 2008.

 1. παιδιά ζητώ τά φώτα σας, εχω 1 ζευγάρι καναρίνια πού εχουν 3 νεοσσούς 20 ημερών, η θηληκιά εχει κάνει δευτερη φωλιά απεναντι την εχει στρώσει δηλαδή,τά μικρά ομως πηγαίνουν στήν καινούργια καί φοβάμαι μήν τήν κουτσουλήσουν καί δέν πάει η κανάρα νά γεννήσει , τί κάνω? τά αφήνω οπως ειναι, η τά βάζω μαζί μέ τόν αρσενικό που τά ταίζει μιά χαρά. καί μιά αλλη απορία, θά ειναι βατεμένη η κανάρα αυτό τό διαστημα?;)
   
 2. Προσωπικά δεν είχα ποτέ το πρόβλημα να μην γεννήσει η κανάρα επειδή ήταν λερωμένη η φωλιά. Στα καναρίνια βέβαια συνηθίζω να αλλάζω φωλιές για λόγους υγιεινής μόλις μεγαλώσουν λίγο τα μικρά. Ετοιμάζω μια δεύτερη με υλικό που το στρώνω εγώ και αντικαθιστώ την παλιά. Το μόνο πρόβλημα που πιστεύω ότι μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι να ενοχλούν τα μικρά όσο κλωσσάει η κανάρα. Αν έχεις ζευγαρώστρα με χώρισμα μπορείς να τα έχεις χώρια με τον αρσενικό που ταΐζει και να τον αφήνεις να πηγαίνει στη θηλυκιά το πρωί για να ζευγαρώνει. Σε διαφορετικό κλουβί δεν έχω δοκιμάσει να τα βάλω ποτέ με τον αρσενικό γιατί φοβάμαι μήπως στρεσαριστεί και σταματήσει να τα ταΐζει. Πάντως μου έχει τύχει να γεννήσει πουλί και στην ίδια φωλιά που μεγάλωσε τους πρώτους νεοσσούς πριν προλάβω να την αντικαταστήσω.
   
 3. νικ1

  νικ1 PB New Member

  καλημερα τα προβληματα σου λυνονται αν εχεις κλουβι με χωρισμα 18 ημερων τα χωριζεις μονο τα μικρα και ταιζουν μεσα απο το χωρισμα τωρα αν δεν εχεις αυτην τη δυνατοτιτα λες οτι τα μικρα ειναι 20 ημερων θα περνεις τα αυγα καθε πρωι και θα βαζεις ψευτικα μεχρι να τελειωση τη γεννα θα τρωνε μονα τους τα μικρα οποτε δεν εχεις προβλημα οτι χρειαστης εδω ειμαστε
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Τα αφήνεις όπως είναι μέχρι να δείς το πρώτο αυγό.
  Τότε, τα χωρίζεις με τον πατέρα τους, και μαζεύεις καθημερινά τ' αυγά.
  Οταν κάνει το τέταρτο αυγό τα επιστρέφεις αφού πρώτα
  φροντίσεις η φωλιά να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ καθαρή
  για να γυρνούν χωρίς πρόβλημα τ' αυγά.
   
 5. οταν λές Μάκη νά ειναι καθαρή η φωλιά, ενοείς οτι αν χρειαστεί νά τήν στρώσω εγώ μέ καθαρό υλικό φωλιάς?
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Οχι. Εννοώ να αφαιρέσεις προσεκτικά, τις ξεραμένες κουτσουλιές
  που τυχόν υπάρχουν ή κάποιο άλλο υλικό που θα καταλάβεις
  οτι θα αποτελεί εμπόδιο στο να περιστραφούν τ' αυγά.
  Υ.Γ αφού όπως λές είναι η καινούργια φωλιά που έχει κτίσει.
   
Φόρτωση...