Πρόσφατα

Πρέπει νά τά αφήσω μόνα τους η μέ τόν πατέρα τους

Thread starter #1
παιδιά ζητώ τά φώτα σας, εχω 1 ζευγάρι καναρίνια πού εχουν 3 νεοσσούς 20 ημερών, η θηληκιά εχει κάνει δευτερη φωλιά απεναντι την εχει στρώσει δηλαδή,τά μικρά ομως πηγαίνουν στήν καινούργια καί φοβάμαι μήν τήν κουτσουλήσουν καί δέν πάει η κανάρα νά γεννήσει , τί κάνω? τά αφήνω οπως ειναι, η τά βάζω μαζί μέ τόν αρσενικό που τά ταίζει μιά χαρά. καί μιά αλλη απορία, θά ειναι βατεμένη η κανάρα αυτό τό διαστημα?;)
 
#2
Προσωπικά δεν είχα ποτέ το πρόβλημα να μην γεννήσει η κανάρα επειδή ήταν λερωμένη η φωλιά. Στα καναρίνια βέβαια συνηθίζω να αλλάζω φωλιές για λόγους υγιεινής μόλις μεγαλώσουν λίγο τα μικρά. Ετοιμάζω μια δεύτερη με υλικό που το στρώνω εγώ και αντικαθιστώ την παλιά. Το μόνο πρόβλημα που πιστεύω ότι μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι να ενοχλούν τα μικρά όσο κλωσσάει η κανάρα. Αν έχεις ζευγαρώστρα με χώρισμα μπορείς να τα έχεις χώρια με τον αρσενικό που ταΐζει και να τον αφήνεις να πηγαίνει στη θηλυκιά το πρωί για να ζευγαρώνει. Σε διαφορετικό κλουβί δεν έχω δοκιμάσει να τα βάλω ποτέ με τον αρσενικό γιατί φοβάμαι μήπως στρεσαριστεί και σταματήσει να τα ταΐζει. Πάντως μου έχει τύχει να γεννήσει πουλί και στην ίδια φωλιά που μεγάλωσε τους πρώτους νεοσσούς πριν προλάβω να την αντικαταστήσω.
 
#3
καλημερα τα προβληματα σου λυνονται αν εχεις κλουβι με χωρισμα 18 ημερων τα χωριζεις μονο τα μικρα και ταιζουν μεσα απο το χωρισμα τωρα αν δεν εχεις αυτην τη δυνατοτιτα λες οτι τα μικρα ειναι 20 ημερων θα περνεις τα αυγα καθε πρωι και θα βαζεις ψευτικα μεχρι να τελειωση τη γεννα θα τρωνε μονα τους τα μικρα οποτε δεν εχεις προβλημα οτι χρειαστης εδω ειμαστε
 

mgerom

Honored Member
#4
Τα αφήνεις όπως είναι μέχρι να δείς το πρώτο αυγό.
Τότε, τα χωρίζεις με τον πατέρα τους, και μαζεύεις καθημερινά τ' αυγά.
Οταν κάνει το τέταρτο αυγό τα επιστρέφεις αφού πρώτα
φροντίσεις η φωλιά να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ καθαρή
για να γυρνούν χωρίς πρόβλημα τ' αυγά.
 
Thread starter #5
οταν λές Μάκη νά ειναι καθαρή η φωλιά, ενοείς οτι αν χρειαστεί νά τήν στρώσω εγώ μέ καθαρό υλικό φωλιάς?
 

mgerom

Honored Member
#6
Οχι. Εννοώ να αφαιρέσεις προσεκτικά, τις ξεραμένες κουτσουλιές
που τυχόν υπάρχουν ή κάποιο άλλο υλικό που θα καταλάβεις
οτι θα αποτελεί εμπόδιο στο να περιστραφούν τ' αυγά.
Υ.Γ αφού όπως λές είναι η καινούργια φωλιά που έχει κτίσει.
 
Top Bottom