Που κατατάσσονται τα καναρίνια Lizard;

Συζήτηση με θέμα Που κατατάσσονται τα καναρίνια Lizard;, που ξεκίνησε από JAPAN HOSO11, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 28 Απρ 2016.

mgerom
Best Answer mgerom, 28 Απρ 2016
Tα Lizard τελικα που πρεπει να τα καταταξουμε στα καναρινια ενφανισης (οπως ισχυει) ή χρωμα Μια χαρά είναι εκεί που είναι , μη μας φορτώνετε κι' άλλα... Ολόκληρο το Post
 1. Tα Lizard τελικα που πρεπει να τα καταταξουμε στα καναρινια ενφανισης (οπως ισχυει) ή χρωμα
   
 2. Best Answer:
  Post #322222 by mgerom, 28 Απρ 2016
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Μια χαρά είναι εκεί που είναι , μη μας φορτώνετε κι' άλλα :) . Νομίζω οτι σωστά βρίσκονται στην Ε. Δεν μπορούν να μπούν κάτω απο την διαδικασία της κρίσης και της αξιολόγησης των καναρινιών χρώματος.
   
  mgerom, 28 Απρ 2016
  Best Answer
  #2
 4. Καλή ερώτηση με απάντηση που απαιτεί πολύ ΄΄μελάνι΄΄.
  Το Lizard είναι ένα πουλί χρώματος. Η εκτίμησή μου είναι πως η κατάταξη του στα καναρίνια εμφάνισης έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες του και για τα μη σταθερά πρότυπα κληρονομικότητας που ακολουθεί.
  Για παράδειγμα, αν το ζευγαρώσουμε με ένα λιποχρωμικό (άσπρο, κόκκινο, λευκό) συμπεριφέρεται σαν κυρίαρχο (παρδαλά πουλιά) ενώ με ένα κίτρινο μαύρο (πράσινο) συμπεριφέρεται σαν υποχωρητικό (αρσενικά και θηλυκά όλα πράσινα και ταυτόχρονα όλα φορείς του LIZARD).

  .....και να προσθέσω πως το LIZARD από τη φύση του είναι ένα στικτό πουλί αφού έχει ΄΄σκούφο΄΄. Η εξήγηση όμως για το πώς αυτό το λιπόχρωμα σταθεροποιείται σε ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω στο σώμα του (κεφάλι) είναι ένα ακόμη στοιχείο που δυσκολεύει τη κατάταξη του στα καναρίνια χρώματος
   
 5. ναι ενταξει αλλα πολυ στο εξωτερικο τα βαφουν κοκκινα (ποια;;;;;;;;) με μεγαλη επιτυχια. δεν θα ηταν καλο να ειχαμε μαι κατηγορια για κοκκινα lizard
   
 6. από όσα γνωρίζω οι Άγγλοι θεωρούν ότι τα LIZARD πρέπει να βάφονται πλην όμως αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες χώρες. Σε κάθε περίπτωση το LIZARD είναι πουλί κίτρινης βάσης και είναι πρακτικά αδύνατον να βαφτεί τόσο έντονα κόκκινο όσο έντονο κόκκινο χρώμα διακρίνουμε πάνω σε ένα μαύρο - κόκκινο καναρίνι.
   
 7. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  ...και τί τα εμποδίζει να μείνουν στην κατηγορία Ε ; Μήπως απο πέρισυ δεν έγινε στην Ε( καναρίνια εμφάνισης), ιδιαίτερη κατηγορία για τα ΛΕΥΚΑ. Αυριο μπορεί να γίνει ιδιαίτερη κατηγορία για τα κόκκινου παράγοντα ,όπου επιτραπεί.
   
Φόρτωση...