Πουπουλα στον πατο του κλουβιου του cockatiel μου

Συζήτηση με θέμα Πουπουλα στον πατο του κλουβιου του cockatiel μου, που ξεκίνησε από xaris!!, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 4 Οκτ 2014.

 1. xaris!!

  xaris!! PB New Member

  red
  γεια σας χτες που καθάρισα το κλουβί του kockatiel μου παρατήρησα πολλά πούπουλα στον πάτο..είναι 13 μηνών πολύ ήμερο δεν χτυπιέται στο κλουβί..σήμερα το πρωί πάλι τα ίδια!"πτερορια" περνάει??δεν ξέρω αν έχει περάσει την πρώτη..από όλα του δίνω vitamins στο νερό καλές τροφές .περίπου 20 μέρες του δίνω σταγόνες AD3E TABERLIN..
   
 2. Κατά πάσα πιθανότητα είναι πτερόρια, εκτός αν έχεις παρατηρήσει και κάτι άλλο.
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αν δεν έχει περάσει φέτος πτερόρροια ίσως την περνά τώρα καθυστερημένα.
  Παρά να του δίνεις διάφορα ζουμιά στο νερό, φρόντισε την πλούσια διατροφή του με χορταρικά ιδίως τα σκούρα πράσινα όπως σπανάκι και από λαχανικά φύλλα μπρόκολου , αρωματικά βότανα χλωρά και ξηρά και αυγοτροφή.
  Όσο για τις βιταμίνες που δίνεις, διάβασες τις οδηγίες που τις χορηγείς 20 μέρες συνεχώς;
  ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ: Το TABERNIL A D3E χορηγείται με το πόσιμο νερό στη δόση των 4 ml/λίτρο νερού, που ισοδυναμεί με 4 σταγόνες/40 ml νερού. Ξεκινήστε την χορήγηση 20 ημέρες πριν τη σύζευξη και συνεχίστε μέχρι το τέλος της ωοτοκίας, με κύκλους θεραπείας 5 ημερών και διαλείμματα 10 ημερών. Το νερό με το διάλυμα πρέπει να προετοιμάζεται καθημερινά (πριν την χορήγηση).
   
 4. xaris!!

  xaris!! PB New Member

  red
  Δηλαδη απο οτι καταλαβα θα του δινω 5μερες σερη κ 10 off κ μετα το ιδιο..για 20 μερες??διατροφη κανει πολυ καλη..κ σπορους κια με αυγοτροφη ρηγανι φρεσκια ταραξακο φρουτα κ φυλλα απο κουνουπιδι κ μπροκολο κ τροφη κλειστου τυπου
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ωραία για την διατροφή.
  Εφόσον έχεις δώσει τόσες μέρες, σταμάτα το. Εξάλλου αυτό υποτίθεται ότι βοηθάει στην αναπαραγωγή το έχεις ζευγάρι; Δώσε καθαρό νεράκι στο πουλί και αν θέλεις κάτι παραπάνω αργότερα αφού περάσουν μέρες, δώσε φυσικά τσάγια ή σκορδόνερο Βότανα - Φυσικές Θεραπείες
   
 6. xaris!!

  xaris!! PB New Member

  red
  οχι δεν το εχω ζευγαρι..το σταματαω..κ συνεχιζω τι διατροφη του κανονικα.οποτε μονο νερο?? Multivit να βαζω??

  δεν ειναι σιγουρο
  Δεν ειναι σιγουρο για πτερωρια..
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Multi vit βάζουμε μία με δύο φορές τον χρόνο για 2-3 μέρες, χωρίς καν να είναι και αναγκαίο όταν κρατάμε σωστή διατροφή.
  Εφόσον τρώει σωστά και το βλέπει ήλιος δεν έχει ανάγκη από συμπληρώματα στο νερό.
  Κάποιες βιταμινούλες στο νερό δίνουμε έτσι... μήπως και, στον βαθμό που παίρνουμε κι εμείς.
  Άσε το πουλάκι να καθαρίσει ο οργανισμός του. Είναι επιβάρυνση τόσες μέρες. Διάβασε το link που σου έδωσα αν θέλεις να κάνεις κάτι το παραπάνω γι' αυτό.
   
 8. xaris!!

  xaris!! PB New Member

  red
  Ok σε ευχαριστω πολυ...
   
Φόρτωση...