Ποτε να χωρισω τα μικρα απο την μανα τους;

Συζήτηση με θέμα Ποτε να χωρισω τα μικρα απο την μανα τους;, που ξεκίνησε από gkavala, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 14 Μαϊ 2014.

 1. gkavala

  gkavala PB New Member

  παιδια καλησπερα . εχω μικρα πουλακια 3 ημερων και καθε μερα βγαινει και απο ενα. την αλλη φορα η καναρα το ενα και μοναδικο που εκανε το εσκασε απο το να καθεται επανω του . αυτην την φορα αποφασησα μολις γενηθιυν οσα ειναι να γενηθουν συνολικα εκανε 5 αυγα . εχουν σκασει τα 2 .θελω να τα παρω μεσα στο σπιτι με την φωλια και να τα ταιζω εγω γιατι την προηγουμενη φορα η θυληκια δεν ταιζε το μικρο. ποτε μπορω να τα χωρισω απο την καναρα ?
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να "βγάλεις" τα μικρά μόνος σου απο πολύ μικρή ηλικία. Σ' αυτές τις ηλικίες χρειάζονται σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα τάισμα, με διαφορετική συχνότητα κάθε ημέρα, όσο μεγαλώνουν, και με πολύ συγκεκριμένες ποσότητες υγρασίας(νερού). Επίσης μέχρι 14-16 ημερών , χρειάζονται την ζέστη της μητέρας τους.Το τάισμα μπορεί να γίνεται ΜΟΝΟΝ σαν βοήθεια στους γονείς και με μεγάλη προσοχή σε πολλές λεπτομέρειες. Μια απο αυτές, πολύ ουσιαστική ! Να είναι πάντα εντελώς άδεια η γούσα των μικρών πρίν το τάισμα και η αραίωση της κρέμας να είναι η κατάλληλη, για το εικοσιτετράωρο που βρίσκονται. Τώρα, όσον αφορά την εντύπωση που έχεις για την κανάρα απο την πρώτη γέννα της .....Θα σου έλεγα να είσαι πολύ επιφυλακτικός για το τί ακριβώς έγινε σ' αυτή την περίπτωση. Μια γέννα που έφτασε σε γέννηση ενός μόνον νεοσσού,δεν είναι φυσιολογική απο την φύση της, και πρέπει να δημιουργεί ερωτηματικά για πολλούς παράγοντες που οδήγησαν σ' αυτό.
   
 3. gkavala

  gkavala PB New Member

  δεν την ειχα δει να ταιζει καθολου. και δεν σηκοθηκε απο την φωλια μεχρι που της πηρα το ψωφιο πουλακι απο κατω
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Με ακριβώς την ίδια συμπεριφορά ,μπορείς να δείς τώρα, να σου μεγαλώσει 5 στα 5 ! Τα "σωστά" θηλυκά ΔΕΝ ΣΗΚΏΝΟΝΤΑΙ για να τάισουν τις πρώτες μέρες. Ανασηκώνονται ,δίνουν χώρο στο κεφάλι του μικρού να "ζητήσει" και ταίζουν επιτόπου με σύντομες κινήσεις σε λίγα δευτερόλεπτα. Το θέμα είναι να υπάρχουν ζωηρά μικρά στην φωλιά που να επιζητούν το τάισμα. Αν τα πουλάκια είναι άτονα και μαλθακά χωρίς απαιτήσεις, κάτι δεν πάει καλά (τα αίτια πρέπει να ψαχθούν πολύ πρίν φτάσουμε στην εκκόλαψη) και τελικά θα καταλήξουν "σκασμένα" στην κοιλιά της κανάρας.
   
Φόρτωση...