Ποτίστρα - πισίνα σε δένδρο για αγριοπούλια

Συζήτηση με θέμα Ποτίστρα - πισίνα σε δένδρο για αγριοπούλια, που ξεκίνησε από maria p, στο Forum 'Φωνές Πουλιών, Βίντεο, Φωτο' του PetBirds, 27 Μαϊ 2015.

 1. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ο Χρήστος, ο άνθρωπος που είχε και πραγματοποίησε αυτήν την απλή, λειτουργική και όμορφη ιδέα, έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας του:
  Ποτίστρα-πισίνα για τα αηδόνια που μας φιλοξενούν στον κήπο τους.
  [​IMG]

  Οι ευαίσθητοι άνθρωποι, οι φιλικοί προς το περιβάλλον άνθρωποι, αφουγκράζονται τις ανάγκες της ζωής που ζει μαζί τους και μοιράζεται τον ίδιο τόπο.
  Έτσι χθες, μας διηγήθηκε ένα περιστατικό με κάποιο διψασμένο αηδονάκι στον κήπο του, που του έδωσε να καταλάβει πως διψά και η επικοινωνία αυτή τον συγκίνησε και τον προβλημάτισε για το πως θα μπορούσε να δώσει πιο μόνιμη λύση στην ανάγκη των αηδονιών και άλλων πιθανόν πουλιών του κήπου για νερό, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.
  Το βασικό πρόβλημα ήταν οι άλλοι φιλοξενούμενοι του κήπου, οι γάτες οι οποίες σε προσιτό σημείο, θα παγίδευαν τα πουλάκια.
  Το επόμενο πρωί ήδη είχε βρει την λύση στα ψηλά και σκιερά κλαδιά μιας μουσμουλιάς και είναι αυτό που βλέπετε, ένα δοχείο με βότσαλα και πέτρες για πατήματα, καθώς και κάποια κλαδάκια.
  Ο ανεφοδιασμός θα γίνεται με λάστιχο από κάτω και διάλεξε ένα αρκετά σκιερό σημείο για να μην ζεσταίνεται πολύ το νερό από τον ήλιο.
  Μην αμφιβάλλετε για το ότι θα το κρατάει πάντα δροσερό και φρέσκο :)
  Μια απλή, απλούστατη ιδέα, με μεράκι και αγάπη πόσο πιο άνετη μπορεί να κάνει την ζωή για πολλά πουλάκια, που θα ανταποδώσουν με το υπέροχο μελωδικό κελάηδισμά τους.

  Πολλοί ίσως γνωρίζετε τον Χρήστο από τις πολύτιμες συμβουλές του γύρω από τις καλλιέργειες
  Φτιάχνω μόνος μου .
   
Φόρτωση...