Ποσότητα τροφής για καναρίνι

Συζήτηση με θέμα Ποσότητα τροφής για καναρίνι, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 1 Μαρ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θα ήθελα μια συμβουλή σχετικά με την ποσότητα που πρέπει να βάζω στο καναρίνι.
  Συγκεκριμένα διαπίστωσα το εξής.Τις πρώτες δυο μέρες του είχα χύμα τροφή με ρούψεν την οποία έτρωγε αρκετά.Χύμα τροφή γιατί ήταν καθαρή δευτέρα και τα καταστήματα ήταν κλειστά και αυτήν είχα μόνο.Την 3 μέρα πήρα μια της Manitoba χωρίς ρούψεν στην οποία πρόσθεσα λίγο καναβούρι.Την εν λόγω τροφή την τρώει αλλά χωρίς να δείχνει να του αρέσει.Περισσότερο ψάχνει το καναβούρι μου δείχνει.Ανά μέρα του βάζω μαρούλι την επόμενη μήλο την επόμενη αυγό.Χθες του έβαλα αυγοτροφή συσκευασμένη την οποία μόνο την δοκίμασε.
  Τώρα που το κοιτάω βλέπω για παράδειγμα ότι πετάει από τις πατήθρες στις ταίστρες και ή θα τσιμπήσει λίγο σπόρους ή με κοιτάει σνοιγωκλείνοντας το στόμα.Το μήλο που του έβαλα σήμερα του το άφησα 3 ώρες και μετά το απέσυρα.Πριν καθόταν και τσίμπαγε λίγο το κάγκελο που του είχα αφήσει το μήλο και σκέφτομαι μήπως πεινάει.Εκτός και αν με δουλεύει καθ περιμένεο να του προσθέσω καναβούρι στα σποράκια.
  Επειδή θέλω να είμαι σίγουρος για το αν τρώει έχω βάλει στις 2 ταίστρες λίγο πιο κάτω από την μέση και την επόμενη μέρα τις αλλάζω τελείως τις ταίστρες.Δηλαδή μου φαίνεται περίεργο να του βάλω μια κουταλιά της σούπας μόνο φαί όπως διάβασα τις προάλες.
  Το πουλάκι είναι αρκετά ζωηρό και κελαηδάει αρκετά.Μόνο το απογευματάκι είναι πιο ήρεμο.
  Ρωτάω γιατί δεν θέλω να πάθει κάτι από ασητεία.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν συνεχίσεις έτσι Λάμπρο με αυτή την αγωνία θα κουραστείς και αντί για όμορφη συντροφιά θα έχεις άγχος και στρες. Διάβασε τι κάνω εγώ ...(δεν είναι πρότυπο ούτε και απαραίτητα σωστό) και συ προσαρμόζεις την κατάσταση στα δικά σου μέτρα.
  Δυο ταΐστρες μισογεμάτες από ένα καλό μείγμα σπόρων, ώστε να μην πετά και τους σπόρους κάτω και δυο φορές την εβδομάδα αλλαγή.
  Φυσικά αυτό όχι στην περίοδο εκτροφής, αλλά συντήρησης.
  Με όσα του προσφέρεις και με το extra καναβούρι θα ήταν πολύ κορόιδο να φάει τους άλλους σπόρους.
   
 3. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Αυτό βλέπω ότι τσάμπα ανχώνομαι.Απλά μάλλον ο πιτσιρίκος με έχει πάρει χαμπάρι και μου κάνει κόλπα.Τώρα του έβαλα σουπιοκόκκαλο να ασχολείται.
  Όντως κάποιες φορές τα πετάει κάτω και μετά τα ψάχνει γιαυτό αλλάζω συχνά το χαρτί.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κι εσύ αν είχες μαι ποικιλία τροφών να διαλέξεις ... σίγουρα θα ξεκινούσες από αυτή που σου αρέσει περισσότερο και όχι απαραίτητα στην καλύτερη από άποψη υγείας..
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...