Πολλά ούρα σε κουτσουλιές κανάρας

Συζήτηση με θέμα Πολλά ούρα σε κουτσουλιές κανάρας, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 24 Απρ 2015.

 1. Μια από τις περσινές κανάρες μου κάνει κουτσουλιές που κολυμπάνε στο νερό. Πιο συγκεκριμένα απουσιάζει τελείως το άσπρο. Η κυρία είναι σε οίστρο και όλη μέρα κόβει χαρτάκια από τον πάτο του κλουβιού και τα βουτάει στο νερό της. Ενδέχεται με τη συμπεριφορά της αυτή να καταπίνει παραπάνω νερό? Κατά τα άλλα τρώει κανονικά, κελαηδάει (όπως και η αδερφή της και η μάνα της), δεν έχει καρίνα ούτε πρησμένα έντερα. Θα βάλω και φώτο αύριο. Τετάρτη θα πάμε βόλτα στον γιατρό μου φαίνεται, αλλά δε χάνω κάτι να ρωτήσω τις γνώμες σας.

  ΥΓ. Γενικά οι κουτσουλιές της ήταν υδαρές από τότε που γεννήθηκε. Όταν ήτανε στη φωλιά ακόμα η μάνα είχε πάρει δυνατή αντιβίωση που σίγουρα πέρασε και στα μικρά. Μάνα και κόρη είναι λευκές με κίτρινη μάσκα και εμφάνισαν και οι δύο υδαρές κουτσουλιές για πολλούς μήνες, αντίθετα από την άλλη κόρη που επικράτησαν τα γονίδια του πατέρα και οι κουτσουλιές είναι φυσιολογικές.
   
 2. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Τί να πω?Βάλε κάποια φώτο να σου πούνε τα παιδιά.Μου φαίνεται δύσκολο να κάνει υδαρές κουτσουλιές από τότε που γεννήθηκε χωρίς να σε αμφισβητώ.Απλά μήπως νομίζεις εσύ ότι είναι υδαρές :)
   
 3. Όχι διάρροια. Απλά περισσότερο υγρές από τα άλλα πουλά μου. Κάτι με κάνει να πιστεύω ότι είναι γενετικό γιατί από τα 4 μικρά της μάνας με αυτό το πρόβλημα, μόνο αυτό που βγήκε σαν κλώνος της το έχει.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η κατάσταση της υγείας της πώς είναι γενικά; Δείχνει άρρωστη;
  Άλλαξε την. Βάλε της ποτίστρα με μπίλια για να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει.

  Σταμάτησε επίσης φρούτα και λαχανικά για μερικές ημέρες και παρατήρησε αν υπάρξει αλλαγή.
   
 5. Όχι από υγεία είναι άψογη. Μέχρι και που κελαηδάει. Ποτίστρες με μπίλια είχα προσπαθήσει να εφαρμόσω στο κοπάδι αλλά δε τα κατάφερα. Δε νομίζω να τη χρησιμοποίησε κανένα.
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Θα πρέπει να είναι μοναδική περίπτωση η δική σου. Αργά ή γρήγορα τις χρησιμοποιούν. Ίσως παράτησες την προσπάθεια νωρίς. Προσωπικά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις ξανά. Τα οφέλη είναι περισσότερα από τις μικρές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις στην αρχή κατά την προσπάθεια να τους τις μάθεις.
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αφήνεις το κλουβί δυο τρεις ώρες χωρίς νερό... και θα τα δεις πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν στα νέα "δεδομένα".
  Περισσότερο φοβίες δικές μας πρέπει να παλέψουμε και όχι των πτηνών μας.
   
Φόρτωση...