Ποιο το κατάλληλο ζευγάρι για παρδαλό θηλυκό καναρινάκι;

Συζήτηση με θέμα Ποιο το κατάλληλο ζευγάρι για παρδαλό θηλυκό καναρινάκι;, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 17 Φεβ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ αν έχω ένα κοινό θυληκό καναρινάκι παρδαλό να το ζευγαρώσω και να κυνηγήσω απογόνους στα χρώματα του θυληκού.Τί αρσενικό θα έπρεπε να ψάξω σε χρώμα που να μου έδινε κάποιο αποτέλεσμα κοντά στο προσδοκόμενο.Υπόψιν χωρίς να γνωρίζουμε κάτι για τους γονείς του θυληκού ή του αρσενικού.
  Κάποιους από εσάς σας έχω ρωτήσει σε μήνυμα και πήρα κάποιες απαντήσεις απλά κουβέντα να γίνεται :)
  Παρδαλό εννοώ κιτρινόμαυρο ή κιτρινογκρί με άσπρο
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αρχικά Λάμπρο δεν μπορούμε να μιλάμε στον αέρα! Ανέβασε μια φώτο της θηλυκιάς σου να σου πούμε με τι θα μπορούσες να την ζευγαρώσεις, ώστε τα μικρά να πάρουν τα δικά της χρώματα. Αν και στα κοινά παρδαλά να ξέρεις μπορεί να ζευγαρώσεις κόκκινο μωζαίκ με παρδαλό κιτρινοπράσινο και το μικρό να σου βγει καφέ κόκκινο σκούρο! Και μετά αν ζευγαρώσεις το καφέ κόκκινο μικρό με ένα κόκκινο λιποχρωμικό , το ένα μικρό να βγει κανελί με κίτρινο! Αυτά που σου λέω είναι αποτελέσματα δικών μου ζευγαρωμάτων! :p Η αναπαραγωγή των κοινών παρδαλών καναρινιών είναι σαν την kinder έκπληξη, ποτέ δε ξέρεις τι χρώμα θα βγουν! Είναι ένα μυστήριο που παραμένει άλυτο.. μόνο μετά την πτερόροια μπορείς να πεις με σιγουριά! :p

  Ανέβασε μια φώτο της καλής σου και όλοι θα σου πούμε ιδέες και σκέψεις και πιθανά αποτελέσματα από διάφορα ζευγαρώματα! ;)
   
Φόρτωση...