Ποιος ο τρόπος αντιμετώπισης της υγρασίας στον χώρο των καναρινιών μου;

Συζήτηση με θέμα Ποιος ο τρόπος αντιμετώπισης της υγρασίας στον χώρο των καναρινιών μου;, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 23 Νοε 2014.

 1. Έχω μετακομίσει (και μαζί με μένα και τα καναρίνια μου) στην Αριδαία Πέλλας. Χωρίς να τα πολυλογώ, η υγρασία τον χειμώνα εδώ είναι τέτοια που μουχλιάσανε τα κάγκελα των κλουβιών και ακόμα είναι Νοέμβριος με ήλιο. Η ερώτηση μου είναι, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης τόσο μεγάλων επιπέδων υγρασίας? Επίσης, τι προβλήματα ενδέχεται να προκαλέσει η υγρασία στα πουλιά?
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 14 Ιουλ 2016
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σε πρώτη φάση πρέπει να μας μιλήσεις για την εκτροφή σου, αν είναι σε κλειστό χώρο (μέσα) ή έξω.
   
 4. panosm

  panosm PB New Member

  Αν το εκτροφείο σου είναι σε κλειστό χώρο τότε ένας αφυγραντηρας είναι απαραίτητος. Πλέον μπορείς να βρεις οικονομικούς και πρακτικούς αφυγραντηρες που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις δραματικα την υγρασία.
   
 5. Λοιπόν τα πουλιά είναι σε μια αποθήκη κρεμασμένα στον τοίχο ενώ γύρο από τα κλουβιά έχει δεύτερο προστατευτικό κλουβί. Η αποθήκη έχει δυο παράθυρα ψηλά στον τοίχο όπου τις ηλιόλουστες μέρες μπαίνει αρκετό φως, για τις σκοτεινές μέρες έχω λάμπα. Είναι χτισμένη από τσιμεντόλιθο και η οροφή έχει μόνωση. Η θερμοκρασία μέχρι τώρα δεν έχει πέσει κάτω από 12 βαθμούς. Νομίζω δεν μπορούσα να γίνω πιο αναλυτικός για το εκτροφείο μου ;Ρ
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Για τη ρύθμιση της υγρασίας σε κλειστό χώρο είναι σχετικά εύκολο με κάποιο αφυγραντήρα - υγραντήρα που θα καλύπτει την επιφάνεια της αποθήκης σου. Μπορείς να δεις αρκετές τέτοιες συσκευές εδώ και να επιλέξεις αυτή που σου κάνει σε όλα τα επίπεδα. Να ξέρεις όμως πως ο τσιμεντόλιθος ακόμη κι αν είναι σοβατισμένος δεν παρέχει καμία μόνωση (πολύ μικρή μονωτική ικανότητα) ούτε σε θερμοκρασίες αλλά ούτε και στην υγρασία. Πιθανόν να παιδευτείς αρκετά μ' αυτό το θέμα
   
 7. Ναι εκεί αρχίζει το πρόβλημα. Σκέφτομαι να κλείσω το πίσω μέρος του εξωτερικού κλουβιού με ύφασμα ή πλάτη ντουλάπας.
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν είναι πολύ μεγάλη η αποθήκη θα σε συμβούλευα να "κόψεις" κάποιο κομμάτι και να δημιουργήσεις είτε με γυψοσανίδα είτε με άλλο υλικό το δικό σου χώρο που θα είναι ευκολότερα ελέγξιμος. Είναι αυτό εφικτό?
   
 9. Όχι χωρίς να κόψω τα παράθυρα από την κλούβα :/. Μόνο να μονώσω την κλούβα είναι εφικτό εκεί μέσα.
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και πως θα καταφέρεις να απομακρύνεις την υγρασία?
   
 11. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Η αυξημένη υγρασία δεν τα ωφελεί, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με κρύο. Τα πουλιά γίνονται πιο ευαίσθητα στις αθένειες, αυξάνονται τα κοκκίδια και οι μήκυτες, οι τροφές γίνονται πιο ευάλωτες.

  Στα παράθυρα υπάρχει τζάμι ή είναι ανοιχτά; Υπάρχει κάποια πηγή υγρασίας στην αποθήκη (δεξαμενή νερού...);
   
 12. Έχουν τζάμι και τα 2, το ένα είναι κλειστό και το δεύτερο ανοιχτό περίπου 5 εκατοστά για να μπαίνει καθαρός αέρας.
   
 13. Με το να μονώσεις το κλουβί δεν λύνεις το πρόβλημα φίλε μου, όπως σου είπε και ο Γιάννης. Πρέπει να αερίζεται καλά ο χώρος. Έχω αφυγραντήρες στην αποθήκη μου αλλά παρόλα αυτά χρειάζεται όποτε μπορώ να αφήνω τον χώρο να αερίζεται γιατί και πάλι μυρίζει μούχλα.Δεν έχεις άλλο καταλληλότερο χώρο;
   
 14. Αν είχα καταλληλότερο χώρα θα τα είχα εκεί ήδη :). Το θέμα δεν είναι ότι έχει υγρασία μέσα στην αποθήκη, το θέμα είναι ότι το κλίμα είναι τέτοιο που η υγρασία υπάρχει παντού, έξω, μέσα στην αποθήκη, μέσα στο σπίτι. Φυσικά και αερίζω τον χώρο συνεχώς, τι κάνουμε όμως όταν η υγρασία έξω είναι τόσο ψηλή που τα σωματίδια του νερού γίνονται ορατά? Για να καταλάβετε, ένας γείτονας που έχει αφυγραντήρα μέσα στο σπίτι του, βγάζει κάπου 5 λίτρα νερό τον μήνα...
   
 15. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νομίζω πως από 'κεί πρέπει να ξεκινήσεις. Από τον αφυγραντήρα του γείτονα ώστε αυτός που θα προμηθευτείς να σε καλύπτει.
   
 16. Εκτός και αν ο χώρος στο οποίο τα έχεις μπορεί να έχει κάποιου είδους θέρμανση ώστε να τραβάει την υγρασία.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...