Ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος διαβίωσης lutino cockatiel, του Prince;

Συζήτηση με θέμα Ποιος είναι ο ιδανικότερος τρόπος διαβίωσης lutino cockatiel, του Prince;, που ξεκίνησε από marina&zizel, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 18 Απρ 2016.

Φοίβος
...Να τα φιλάμε δεν πρέπει γιατί το σάλιο μας είναι τοξικό για τα πουλιά, όχι γιατί εμείς κινδυνεύουμε από αυτά. . Mααα... υπάρχουν και τα φιλάκια... Ολόκληρο το Post
 1. Καλησπέρα σας!Δυστυχώς επειδή ήμουν απασχολημένη με τα μαθήματα όλο αυτό το καιρό δεν έμπαινα και δεν ενημερωνόμουν.Έχω κάποιες απόριες και δυστύχως λίγο χρόνο..Αν μπορούσε κάποιος από εσάς να μου στείλει κάποια αρθά ή αν ξέρει να γράψει(θα διαβάσω αρθά τώρα αλλά όλο και κάτι θα μου έχει ξεφύγει ;) )Ευχαριστώ
   
 2. Best Answer:
  Post #319840 by Φοίβος, 19 Απρ 2016
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Στον οδηγό φροντίδας παπαγάλων, θα βρεις τα περισσότερα άρθρα και θέματα που αφορούν τους παπαγάλους συγκεντρωμένα. Κράτησέ τον και διάβαζε σιγά-σιγά.
   
 4. ευχαριστώ,Μαρία..Και κάτι ακομά..η μαμά μου είχε ενα άρθρο που έλεγε πως έχουν σαλμονέλα και ότι πρέπει να μην τα ακουμπάμε να τα φιλάμε και αν τα ακουμπάμε να φοράμε γάντια.Είναι αλήθεια αυτό?
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αν κάποιο πουλάκι έχει σαλμονέλα, είναι άρρωστο και πεθαίνει. Ωστόσο αυτό το μικρόβιο δεν είναι συχνό στους παπαγάλους.
  Να τα ακουμπάμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εφόσον δεν έχουμε ένα άρρωστο πουλάκι. Να τα φιλάμε δεν πρέπει γιατί το σάλιο μας είναι τοξικό για τα πουλιά, όχι γιατί εμείς κινδυνεύουμε από αυτά. Φυσικά δεν χρειάζεται να φοράμε γάντια.
  Όμως για να ανησυχεί η μητέρα σου, μήπως το παρακάνεις με το πουλάκι;
  Ένα πουλί που φροντίζουμε σύμφωνα με τα άρθρα που σου έδωσα και τηρούμε μια σωστή καθαριότητα δεν υπάρχει περίπτωση να μας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.
  Ανάμεσά μας υπάρχουν οικογένειες με πολύ μικρά παιδάκια από βρέφη ακόμα που έχουν παπαγάλους και άλλα πουλιά και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
  Πάντα όμως καθαριότητα, όπως ισχύει σε όλη την στάση ζωής μας.
   
 6. αυτά της είπα και έγω γιατί περίμενα και αυτή την απάντηση..το ρώτησα για να δει από εσάς του ειδικούς
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Όλες οι μαμάδες ανησυχούμε, αυτή είναι η δουλειά μας, τα ίδια θα κάνεις κι εσύ κάποτε :)
  Όμως να προσέχεις την καθαριότητα, να μην αφήνεις κουτσουλιές στις πατήθρες και στον πάτο. Και όταν τελειώνεις το παιχνίδι να πλένεις τα χέρια σου. Όχι φιλιά και τέτοια με τα ζώα.
   
 8. το "φιλιά" το είπα μεταφορίκα...επείδη υπάρχει μόνο μία πατήθρα πάνω και μόνο μία κάτω,διαγώνια,δεν μπορεί να τις κουτσουλήσει.Θα ήθελ να ρωτήσω και κάτι ακόμα.Αν σε κάποιο παιχνίδι χειροποιήτο με καλαμάκια υπάρχει περίπτωση να καταπιεί το πλαστικό..(έλειπα,έλειπα και τώρα βομβαρδίζω..:D)
   
 9. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Από δύσκολο έως απίθανο. Όταν όμως τα βλέπεις και τα έχει καταστρέψει να τα πετάς, γιατί τότε υπάρχει ένα ενδεχόμενο.
  Βομβάρδιζε όσο θέλεις, ανοχύρωτοι είμαστε :)
   
 10. Πάντως έχουμε μεγάλη εξέλιξη με τον Πρίγκιπα.Όπου πηγαίνω προσπαθεί να έρχεται όσο πιο πολύ κοντά μου μπορεί(μερικές φορές κολλάω το πρόσωπο μου στο κλουβί και έρχεται δίπλα!Νομίζω με συνήθησε διότι τον έχω δίπλα στο γραφείο μου,μέσα στο υπνοδωμάτιο μου και μάλιστα όποτε κοιμάμαι το μεσημέρι δεν βγάζει λαλιά αλλά μόλις ξυπνάω...δεν σταματάει
   
 11. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το βγάζεις δηλαδή εκτός κλουβιού είναι ήμερο;
   
 12. όχι είναι μέσα στο κλουβί(θα μπορούσα αλλά επειδή έχω κουκέτα και έχει κάποια κενά φοβάμαι-Η Ζιζέλ έμπαινε στις γωνίες που έχει το κρεβάτι κάποια διαφορά 1-2 εκ. με το στρώμα και έβαζα πανιά γιατί αν έμενε εκεί μέσα θα μπορούσε να έχει πεθάνει ...)
   
 13. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Mααα... υπάρχουν και τα φιλάκια χωρίς σαλιαρίσματα. upload_2016-4-19_15-29-26.png
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...