Ποιοι είναι οι λόγοι θανάτου 11 ημερών νεοσσού;

Συζήτηση με θέμα Ποιοι είναι οι λόγοι θανάτου 11 ημερών νεοσσού;, που ξεκίνησε από Καλφόπουλος Νικόλαος, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 26 Μαρ 2015.

 1. Παιδιά την καλησπέρα μου. Έχετε υπ' όψιν σας ποιοι λόγοι και ποιες ασθένειες μπορούν να οδηγήσουν ένα νεοσσό 11 ημερών σε θάνατο; Μέχρι τώρα στην μικρή μου πορεία μου έχει τύχει να χάσω νεοσσούς το πολύ 7 ημερών. Το ίδιο και ο πατέρας μου ο οποίος ασχολείται με την εκτροφή αρκετά χρόνια. Χθές έχασα ενα νεοσσό 11 ημερών και αναρωτήθηκα από τι προερχόταν ο θάνατός του, μάλιστα ο πατέρας μου έμεινε έκπληκτος λέγοντάς μου πως στα τόσα χρόνια δεν έχασε ποτέ νεοσσό μεγαλύτερο των 7 ημερών.
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Mειώνονται οι πιθανότητες θανάτου, όσο μεγαλώνουν οι νεοσσοί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χίλιοι δυό λόγοι για να συμβεί κάτι παρόμοιο. Έχω χάσει και 15 ημερών αμέσως μόλις ''ξεπόρτισαν''.
   
 3. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά όταν σου συμβαίνει για πρώτη φορά πάντα μένεις έκπληκτος. Αυτό που θα ήθελα είναι να μάθω ποιοι είναι οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο, ώστε να είμαι ενημερωμένος και την επόμενη φορά να έχω πάρει τα μέτρα μου. Γιατί ''μαύρη τελεία'' το αποκλείω.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ίσως ήταν πολύ τυχερός ο πατέρας σου...
  Όπως σωστά έγραψε ο Νίκος μειώνονται οι πιθανότητες θανάτου αλλά δεν εξανεμίζονται.
  Μόλις χτες έχασα έναν 12 ημερών... και ο αδερφός του μεγαλώνει σε φωλιά με άλλους τρεις 5 μέρες μεγαλύτερους... αν αυτό σε καλύπτει... Μάλιστα είναι τέτοια η διαφορά που με με πιάνουν τα γέλια από απόγνωση... αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει παρένθετη φωλιά.

  Η Μαύρη τελεία "κόβει" στις πρώτες μέρες... τώρα μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνουμε...
  Ειλικρινά υπάρχουν ...για την ακρίβεια μπορεί να υπάρχουν όλοι οι λόγοι της θνησιμότητας των νεοσσών .. με πρώτο και καλύτερο το μειωμένο τάισμα της μητέρας ... για μια εξίσου μεγάλη ποικιλία αιτιών.
   
 5. Γιάννη γιατί δεν τον άφησες στους γονείς του;
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Η μητέρα είναι άρρωστη... ο πατέρας με την άλλη σύζυγο...
  Η έλλειψη συγχρονισμού της συγκεκριμένης μητέρας με το υπόλοιπο κοπάδι την έφερε σε κατάσταση να μεγαλώνει τα μικρά της.... πολύ αργά από τις πρώτες γέννες και δυστυχώς πολύ νωρίς από τις δεύτερες των υπολοίπων θηλυκών....
   
 7. Κρίμα. Γιάννη πόσο ημερών καθαρίζεις την φωλιά; εννοώ να πετάξεις το νήμα και να αφήσεις τους νεοσσούς στην τσόχα;;;
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Η συχνότητα καθαρισμού και αλλαγής της φωλιάς έχει να κάνει αποκλειστικά με τον αριθμό των πουλιών και το πόσο βρώμικη είναι. Φυσικά δεν περιορίζεται σε δύο αλλαγές αλλά μπορεί και αρκετές περισσότερες ...
  Δύο θεωρώ πως είναι το ελάχιστο προς τα κάτω όριο...
  Το προς τα πάνω όριο δεν υπάρχει αρκεί η τελευταία αλλαγή να γίνει την 13-14η μέρα, ώστε να μην οδηγηθούν οι νεοσσοί σε πρόωρη έξοδο από τη φωλιά.
  Στο νεοσσό που ανέφερα στο 4ο ποστ, δεν πρόλαβα να αλλάξω τη φωλιά των μικρών που θα τον φιλοξενούσαν χτες που έπρεπε και τώρα είναι αργά....
  Γιατί φοβάμαι πως θα φύγουν από τη φωλιά οι μεγάλοι .... κι ο μικρός θα παγώσει μόνος του..
   
 9. οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να την αφήσεις βρόμικη.
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και θέλω να με πιστέψεις πιο βρόμικη.... δε γίνεται....
   
 11. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος ... τόσο βρόμικη.... καλά είναι?
  002.jpg
  Μπορείτε να δείτε τον βασανισμένο νεαρό?
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • 001.jpg
   001.jpg
   File size:
   36,4 KB
   Προβολές:
   50
Φόρτωση...