Ποιες είναι οι κατάλληλες πατήθρες για καναρίνια;

Συζήτηση με θέμα Ποιες είναι οι κατάλληλες πατήθρες για καναρίνια;, που ξεκίνησε από Papadopoulos G, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 8 Νοε 2014.

misalouris
Best Answer misalouris, 8 Νοε 2014
ΟΙ πατήθρες των πτηνών πρέπει να καλύπτουν δυο βασικές προϋποθέσεις. 1. Να έχουν το κατάλληλο σχήμα και διάμετρο ώστε το πέλμα των πουλιών να μπορεί να... Ολόκληρο το Post
 1. Σε πολλά θέματα έχω διαβάσει πως πρέπει να έχουμε πατήθρες στρόγγυλες και ξύλινες με διάμετρο 10-12 χιλιοστά. Να ρωτήσω λοιπόν:
  1. οι πλαστικές αντίστοιχα στρόγγυλες γιατί δεν κάνουν;
  2. Οι πλαστικές σαν τα "κλαδάκια" γιατί δεν κάνουν;
  3. Οι ξύλινες δεν υπάρχει φόβος να μεταφέρουν παράσιτα ή ασθένειες;
   
 2. Best Answer:
  Post #228701 by misalouris, 8 Νοε 2014
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  1. Κάνουν. Απλά οι ξύλινες είναι φτιαγμένες από φυσικό υλικό και προσφέρουν έτσι μια πιο φυσική αίσθηση.
  2. Γιατί το σχήμα τους καταπονεί περισσότερο το πέλμα και τις αρθρώσεις. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα κλαδιά στη φύση γιατί είναι σχεδόν αδύνατο ένα πουλί στη φύση να πατάει συνεχώς στις ίδιες προεξοχές ή κοιλότητες κλαδιών, ερεθίζοντας συνεχώς την περιοχή των πελμάτων. Οι κυλινδρικές προσφέρουν καλύτερη κατανομή των πιέσεων και καλύτερο κλείσιμο των άρθρώσεων (ειδικά όταν υπάρχουν διαφορετικές διάμετροι) δημιουργώντας έτσι λιγότερους εθισμούς - καταπονήσεις.
  3. Όχι δεν υπάρχει, εφόσον βέβαια καθαρίζονται τακτικά.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  ΟΙ πατήθρες των πτηνών πρέπει να καλύπτουν δυο βασικές προϋποθέσεις.
  1. Να έχουν το κατάλληλο σχήμα και διάμετρο ώστε το πέλμα των πουλιών να μπορεί να δέσει πάνω τους. Αν είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από το κανονικό η διάμετρος αυτόματα δημιουργεί προβλήματα στο πτηνό
  Bird Perches 02.jpg tamano_percha.jpg
  2. Να έχουν υλικό το οποίο να μην καταπονεί και τρίβει τις πατούσες τους.
  Θεωρώ πως τόσο οι ξύλινες στρογγυλές πατήθρες (ακόμη και αυτές του μέτρου που έχουν χρήση ως "καβίλιες") όσο και οι καλές πλαστικές με ραβδώσεις μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πτηνών.
  Wood bird Perches 01.jpg perchoir-oiseaux-de-50cm.jpg
  Εδώ έχει απασχολήσει αρκετές φορές αυτό το θέμα. Μια ματιά σε παλιότερα post θα σου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Ενδεικτικά μπορείς να διαβάσεις το θέμα πλαστικές ή ξύλινες πατήθρες που ελπίζω να σε καλύψει. Μάλιστα στο διαδίκτυο υπάρχουν κάποια video για το πως μπορεί κάποιος να κατασκευάσει ξύλινες πατήθρες.  Και οι δυο τύποι όμως χρειάζονται τακτική καθαριότητα αλλά και απολύμανση. Ειδικά οι ξύλινες κατά τη γνώμη μου πρέπει να αλλάζονται με καθαρές και οι παλιές να πλένονται να καθαρίζονται και να στεγνώνουν καλά ώστε να μειώνεται το μικροβιακό φορτίο που μπορεί να σωρευτεί πάνω τους ώστε να είναι έτοιμες για την επόμενη αλλαγή.
   
  misalouris, 8 Νοε 2014
  Best Answer
  #3
 5. Ευχαριστώ πολύ. Θα τις αλλάξω γιατί έχω αυτές που μοιάζουν με κλαδάκια
   
Φόρτωση...