Ποια φωλιά θεωρείται καταλληλότερη για τα μπάτζι;

Συζήτηση με θέμα Ποια φωλιά θεωρείται καταλληλότερη για τα μπάτζι;, που ξεκίνησε από mlt, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 26 Αυγ 2009.

 1. mlt

  mlt PB New Member

  Έχω 3 φωλιές των οποίων οι διαστάσεις είναι:

  1. 20x9,50x14,50 cm (διάμετρος οπής 5,50 cm-απόσταση πατήθρας φωλιάς από το κάτω μέρος της οπής 1,50 cm) Υλικό (πλαϊνά, βάση καπάκι από ακατέργαστη μελαμίνη μάλλον, πάχους 1 cm)-εμπρός και πίσω το υλικό που βάζουν ως πλάτη στις ντουλάπες πάχους 3 mm.

  2. 20x10,50x14 cm (διάμετρος οπής 4,80 cm-απόσταση πατήθρας φωλιάς από το κάτω μέρος της οπής 1,50 cm) Υλικό (πλαϊνά, βάση καπάκι από ακατέργαστη μελαμίνη μάλλον πάχους, 1 cm)-εμπρός και πίσω το υλικό που βάζουν ως πλάτη στις ντουλάπες, πάχους 3 mm.

  3. 19x14x14 cm (διάμετρος οπής 5 cm-απόσταση πατήθρας φωλιάς από το κάτω μέρος της οπής 3,50 cm) Υλικό-σάντουϊτς-μάλλον κόντρα πλακέ, εμπρός πίσω, καπάκι πάχους 8 mm, πλαϊνά πάχους 3 mm και βάση από την ίδια ακατέργαστη ως άνω μελαμίνη, πάχους 1 cm

  Όπως θα καταλάβατε η 3 έχει μεγαλύτερο όγκο από τις άλλες δύο (είναι κατά 4 cm περίπου πιό πλατιά) έχει μεγαλύτερο κατά 5 mm πάχος ανοίγματος οπής και η πατήθρα της απέχει κατά 2 cm περισσότερο από τις άλλες, από το κάτω μέρος της οπής.
  Μήπως αυτή η 3 είναι για άλλα πουλιά και όχι για μπάτζι, δεδομένου και του ότι στο μπροστινό της μέρος έχει ζωγραφισμένη μια φωλιά με τα κεφαλάκια 3 πουλιών.
  Είναι κάποιας μάρκας, αλλά δεν την αναφέρω, για να μην θεωρηθεί διαφήμιση.

  Ποιά θεωρείται εσείς καταλληλότερη?
   
 2. mlt

  mlt PB New Member

  Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ??? !:(
   
 3. προφανως η μεγαλυτερη...:)
   
 4. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Μιλτιάδη συγνωμη που αργησα να απαντήσω αλλα είχα αποθηκεύσει τις φωλιές. Μέτρησα σημερα τις δικές μου και οι διαστασεις τους ειναι σαν την πρώτη που περιγράφεις.

  Ενδιαφερον για όσους δεν ειναι τεμπέληδες και αρεσκονται στις έτοιμες λύσεις, :p εχει επίσης και αυτο Κατασκευή Φωλιάς για Παπαγαλάκια
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 10 Ιουλ 2016
Φόρτωση...