Ποια ράτσα καναρινιών είναι η πιο αποδοτική στην αναπαραγωγή;

Ποια ράτσα θεωρείτε την πιο αποδοτική στην αναπαραγωγή

 • Yorkshire

  Ψήφοι: 0 0,0%
 • Border

  Ψήφοι: 1 2,4%
 • Gloster

  Ψήφοι: 9 21,4%
 • Waterslager Malinois

  Ψήφοι: 12 28,6%
 • Timbrado

  Ψήφοι: 6 14,3%
 • Γερμανικό Σκουφάτο

  Ψήφοι: 2 4,8%
 • Lizard

  Ψήφοι: 1 2,4%
 • Japan Hoso

  Ψήφοι: 2 4,8%
 • Fife Fancy

  Ψήφοι: 6 14,3%
 • Άλλη

  Ψήφοι: 3 7,1%

 • Total voters
  42

fersis

PB New Member
7 Ιουν 2007
115
6
Δράμα
#1
Ποια ράτσα θεωρείτε την ποιο αποδοτική στην αναπαραγωγή;
 

Gorgino

PB New Member
12 Απρ 2006
56
3
Θεσσαλονίκη
#2
Καλημέρα!

Λοιπόν ψάχνεις κάποια ράτσα γιατί έχεις petshop ή θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με την εκτροφή ή κανείς την ψηφοφορία εγκυκλοπαιδικά ?

Αλλά η δημοσκόπηση θεωρό δεν έχει την αυτονόητη ράτσα Fife , όποτε αυτό που θα πάρεις είναι λανθασμένα στοιχεία καλύτερα βαλε όλες της ράτσες ή κάνε μια μίνι ερευνά και μετά βγάλε την δημοσκόπηση καθώς οπός σου είπα τα fife είναι με διάφορα αποδεδειγμένα τα καλύτερα!
 

Stavros

Administrator
Staff Member
7 Απρ 2006
11.645
592
#3
Συμφωνώ G πώς οι επιλογές θα έπρεπε να είναι μεταξύ των φυλών που θεωρούνται παραδοσιακά «παραγωγικές». Ακόμη και έτσι όμως, ίσως και η συμμετοχή του Japan Joso για παράδειγμα, δώσει μια πιο ευρεία διάσταση στα συμπεράσματα.

Υ.Γ. Έχω συμπληρώσει ο ίδιος τα Fife Fancy στη λίστα.
 
27 Φεβ 2007
99
3
#4
Διαφωνω με τετοιου ειδουσ ψηφοφοριεσ τα καναρινια μασ ειναι ζωντανοι οργανισμοι. Ολα κατω απο καλεσ συνθηκεσ ειναι παραγωγικα.
 

Gorgino

PB New Member
12 Απρ 2006
56
3
Θεσσαλονίκη
#5
Δεν είπε κανένας ότι δεν είναι ζωντανή οργανισμοί και μην αναλύσουμε τώρα ποίος τα αγαπάει περισσότερο και ποίος λιγότερο. Ο άνθρωπος για να το ρωτάει κάτι, κακό είναι . Χαλαρώστε λίγο με την καραμέλα «αγάπη στα αδέσποτα καναρίνια»
 

fersis

PB New Member
7 Ιουν 2007
115
6
Δράμα
#6
Georgino δεν εχω pet shop απλος πληροφοριακα ροτισα και δεν ενοουσα οτι δεν ειναι ολα τα καναρινια αναπαρωγικα.
 
27 Φεβ 2007
99
3
#7
και μην αναλύσουμε τώρα ποίος τα αγαπάει περισσότερο και ποίος λιγότερο. Ο άνθρωπος για να το ρωτάει κάτι, κακό είναι . Χαλαρώστε λίγο με την καραμέλα «αγάπη στα αδέσποτα καναρίνια
Ρε georgino απλα ειπα οτι διαφωνω μηπωσ δεν εχω αυτο το δικαιωμα? ουτε επιτεθηκα σε καποιον εσυ γιατι τρελαινεσαι?
ποιοσ να χαλαρωση και πια καραμελα?


ασχετο αλλα που ειχεσ χαθει τοσο καιρο?
 

Gorgino

PB New Member
12 Απρ 2006
56
3
Θεσσαλονίκη
#8
Έλα ρε Γιάννη τώρα σου είπα εγώ να μην διαφωνήσεις αλλα μην γράφουμε μόνο για τον Τουιτι που δεν έκανε κακα σήμερα και αμάν τι θα κάνουμε! Είχε μια απορία εσύ μπορείς να τον βοηθήσεις? , βοήθησε τον αλλιώς μην τρυπώνεις σαν τον Παπατσακαλο σε προεκλογική εκδήλωση να κανείς κήρυγμα για το πόσο καλά και αναπαραγωγικά είναι τα καναρίνια! Τώρα ότι όλα είναι αναπαραγωγικά δεν είπε κανένας το αντίθεο ΑΛΛΑ , αλλα λιγότερο αλλα περισσότερο αυτό ψάχνουμε , και εσύ αποκλείεται να έχεις όλες της ράτσες στο κουμάσι σου ώστε να υποστηρίζεις και να λες ότι όλα είναι!

- Δεν σου επιτέθηκα και μην το παίρνεις έτσι σχόλια κάνουμε σε ένα θέμα !

- Δεν χάθηκα εδώ είμαι όλο αυτόν τον καιρό και σας παρακολουθώ με τα γαλάζια μου ματάκια ( λέμε τώρα ) και όπου χρειαστεί τσουπ γράφω και κάτι!
 

Stavros

Administrator
Staff Member
7 Απρ 2006
11.645
592
#9
απλος πληροφοριακα ροτισα και δεν ενοουσα οτι δεν ειναι ολα τα καναρινια αναπαρωγικα.
Και βέβαια δεν είναι όλα τα καναρίνια το ίδιο "παραγωγικά" (δε μου αρέσει καθόλου ο όρος αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι ο πιο κατάλληλος). Αν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο άλλωστε, οι περισσότερες παραμάνες θα έμεναν άνεργες.
 
27 Φεβ 2007
99
3
#10
Ωραία λοιπόν ας το δούμε καλύτερα .
Με τον όρο παραγωγικά τι εννοείτε ?
Ποια είναι καλές μάνες ας πούμε ?
Γιατί μπορεί κάποια καναρα να μην είναι καλή μάνα αλλά να κάνει 5 – 5 τα αυγά παραγωγική δεν είναι κι αυτή ?
Από προσωπική εμπειρία φέτος πουλιά ίδιας ράτσας κάποια ζευγάρια έβγαζαν 5 μικρά σε κάθε γέννα και κάποια άλλα έβγαζαν 1
Κι αυτό δεν το είδα σε μια ράτσα το είδα σε όλες όσες είχα
Κι άλλο παράδειγμα ?
Από κορυφαίο έλληνα εκτροφέα πήρα εγώ μια ολόκληρη ράτσα κι ένας φίλος μια άλλη ράτσα
Πουλιά όμως που ήταν στον ίδιο χώρο και είχαν την ίδια διαχείριση
Τα μεν δικά μου ήταν πολύ παραγωγικά ενώ του άλλου παιδιού δεν έκαναν σχεδόν τίποτα … λέτε να έφταιγε η ράτσα τους ? όχι γιατί την προηγούμενη χρονιά ήταν παραγωγικότατα .
λέτε να έφταιγε η διατροφή τους ? όχι γιατί και το άλλο παιδί είναι εκτροφέας με πολλές γνώσεις και ήξερε τι έκανε και σε επίπεδο διατροφής και σε επίπεδο προετοιμασίας
σε επίπεδο καλής μάνας τώρα?
Κι εγώ νόμιζα ότι σε κάποιες ράτσες οι καναρες δεν είναι καλές μανές
Λάθος μου
Ξέρω εκτροφέα με νοριτς ( πουλιά που λένε ότι δεν είναι καλές μανάδες ) που δεν χρησιμοποιεί καθόλου παραμάνες
Ξέρω εκτροφέα με καναρίνια φαιο κόκκινα μωσαϊκά ( επίσης ακούγεται ότι δεν είναι καλές μάνες ) να βάζει τα αυγά της καναρας φαιό σε παραμάνα και τις παραμάνας στη φαιο και η παραμάνα να μην ταΐζει τα μικρά ενώ η καναρα φαιο μεγάλωσε μια χαρά τα μικρά της
Ξέρω εκτροφέα που χρησιμοποιεί τα φαιο σαν παραμάνες
Μ όλα αυτά θέλω να πω ότι όλα είναι σχετικά και η αναπαραγωγή επηρεάζετε από τόσους πολλούς παράγοντες που είναι δύσκολο να πει κανείς ότι κάποια πουλιά είναι πιο παραγωγικά από κάποια άλλα
Για να έχεις τέτοιου είδους στατιστικά χρειάζεται ένα βάθος χρόνου και ενασχόλησης με συγκεκριμένη ράτσα για τουλάχιστον μια πενταετία
Αν βρεθούν εκτροφείς από όλες αυτές τις ράτσες που έχουν την εμπειρία αυτή και έχουν στατιστικά στοιχεία με χαρά να τα ακούσουμε
 

sophia pj.

PB New Member
31 Ιαν 2007
965
32
Πειραιάς
#11
Εγω θεωρω οτι η..παραγωγικοτητα ενος ειδους-ρατσας...εξαρταται απο εμας τους ιδιους ..απο το ποσο εχουμε ασχοληθει και εξοικειωθει με την εν λογο ρατσα...απο το ποσο ξερουμε τι κανουμε,τι θελουμε και τι χρειαζοντε τα ιδια.Σιγουρα η καθε ..''ποικιλια'' εχει καποιες ιδιαιτεροτητες..το θεμα ειναι κατα ποσο εμεις τις γνωριζουμε!:cool:
 

fersis

PB New Member
7 Ιουν 2007
115
6
Δράμα
#12
Εγώ πιστεύω ότι κάποιες ράτσες σε γενικές γραμμές είναι ποιο καλές μητέρες. Δεν νομίζω πως ρώτησα κάτι παράλογο τι γνώμη σας ζήτησα.
 

Stavros

Administrator
Staff Member
7 Απρ 2006
11.645
592
#13
Αν βρεθούν εκτροφείς από όλες αυτές τις ράτσες που έχουν την εμπειρία αυτή και έχουν στατιστικά στοιχεία με χαρά να τα ακούσουμε
Γιάννη μου, μέσα από αυτή τη φράση σου νομίζω ότι θα βγει συμπέρασμα από αυτό το θέμα.

Καταλαβαίνω πολύ τι λες και συμφωνώ ότι όχι μόνο η αναπαραγωγή αλλά και γενικότερα η ποιότητα ζωής των πουλιών εξαρτάται άμεσα από τη φροντίδα που τους παρέχεται. Εξακολουθώ όμως να έχω τη γνώμη ή την εντύπωση εάν θέλεις, ότι εάν πάρουμε ένα δείγμα για παράδειγμα 50 ζευγαριών Gloster και άλλων τόσων Parisien frilled και τα φροντίζουμε με τον κατάλληλο για την κάθε ράτσα τρόπο, στις κατάλληλες συνθήκες, αυτά που θα καταφέρουν να αναθρέψουν και να «βγάλουν στο κλαρί» περισσότερα πουλιά θα είναι τα Gloster. Πιστεύω επίσης ότι η διαφορά θα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να δίνει ξεκάθαρο συμπέρασμα.

Προσπαθώ επίσης να καταλάβω για ποιο λόγο ο fersis θα είχε μια τέτοια απορία και βλέποντας από το προφίλ του ότι είναι 16 ετών, υποπτεύομαι ότι προσπαθεί να μάθει με ποιο τρόπο μπορεί να έχει περισσότερες χαρές από την αναπαραγωγή παρά απογοητεύσεις ασχολούμενος με πουλιά που τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Προσεγγίζοντας λοιπόν το θέμα με αυτόν τον τρόπο, λέω τελικά ότι με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν όλα τα πουλιά να αναπαραχθούν και να «βγάλουν μικρά» αλλά ίσως μερικά θα πρέπει να αποφευχθούν από κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει σοβαρά την ενασχόλησή του με αυτά, έστω και αν δεν θα έπρεπε να είναι αυτό το κριτήριο για μια τέτοια ενασχόλησή.

Εγώ πιστεύω ότι κάποιες ράτσες σε γενικές γραμμές είναι ποιο καλές μητέρες. Δεν νομίζω πως ρώτησα κάτι παράλογο τι γνώμη σας ζήτησα.
Δε σε μαλώνουμε Βασίλη. Κάνουμε αυτό ακριβώς που μας ζήτησες. Λέμε τη γνώμη μας. :)
 

Gorgino

PB New Member
12 Απρ 2006
56
3
Θεσσαλονίκη
#15
Είδες Γιαννάκη μου τι εύκολο που ήταν ! Μας έγραψες μια πολη ωραία άποψη σε ένα θέμα και όχι « όλα παραγωγικά είναι » , αυτό νομίζω είναι φόρουμ.

Τώρα εφόσον ξεκινήσαμε με εμπειρίες θέλω να σου πω , πως εγώ προσωπικά είχα 15 ζευγάρια gloster και 3 ζευγάρια fife και έβγαλα σε μια χρονια περισσότερα fife από gloster! Τα συνκεκριμενα πουλια έχουν δικό τους ρυθμό , μαλώνουν για το πιο θα ταΐσει πρώτο τα μικρά. Είναι σαν άνθρωποι οπός είχε πει και ένα φίλος. Τι συμπέρασμα βγάζουμε?

Τώρα έλα και πες μου ότι τα ιταλικά τερατακια Gibber είναι παραγωγικά , αυτά τα καημένα έτσι όπως τα κατάντησαν γατσονοντα από το σύρμα για να κρατήσουν ισορροπία και να ζευγαρώσουν!

Και για τους γνωστούς σου με τα Norwich και τα καναρίνια φαιο κόκκινα μωσαϊκά αν οι άνθρωποι έχουν καιρό τα πουλια βεβαίως και θα είναι παραγωγικά , ξέρουν πιο ταΐζει πιο δεν ταΐζει και έχουν κράτηση τα πουλια που τους χρειάζονται και είναι παραγωγικά για αυτούς. Αν μια μανα σου δεν σου βγαλει ένα πουλάκι όλη την σεζόν εσυ θα την κανείς κορνιζά? Η εφόσον όλα παραγωγικά είναι θα περιμένεις ποτέ θα της έρθει?

Αυτά! Την αγάπη μου
 

manos

PB New Member
5 Μαϊ 2007
47
3
Ολλανδία
#16
καλησπερα φιλοι μου,θα συμφωνησω με την αποψη του γιαννη.εγω το σκεφτομαι διαφορετικα,εμεισ μεγαλωνουμε τα παιδια μασ πιο ευκολα στην ευρωπη μασ παρα οι γονεισ στο ιρακ η στο αφγανισταν η στην αφρικη. τισ θερμοτατεσ ευχεσ μου στουσ αγαπητουσ μου πατριωτεσ, απο τα βαθη τησ καρδιασ μου. μανοσ απο την ολλανδια.
 

Stavros

Administrator
Staff Member
7 Απρ 2006
11.645
592
#17
Γεια σου φίλε Μάνο, τους χαιρετισμούς μας από την πατρίδα
 

gozi

PB New Member
17 Απρ 2006
278
11
Dubai
Κωδ.
ΕΠΑΜ FPO-EP 063
#18
Έχουμε και λέμε
1)όλα τα καναρίνια αν προσεχτούν κατάλληλα είναι παραγωγικά xaxaxax
2)κορυφαίοι εκτροφής με NORWICH ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΑΝΕΣ XAXAXAXAX
3)Μωσαϊκά πτερώματος τα πιο παραγωγικά (από προσωπική εμπειρία)
4)Πάντως εγώ σαν μη κορυφαίος εκτροφέας φέτος με 5 ζευγάρια NORWICH τα βάλω 10 παραμάνες
5)Κορυφαίοι εκτροφής ( από αυτούς που γλείφουν Η ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΚΤΡΟΦΗΣ να πάρουν ΚΑΠΟΙΑ πουλια ) έχουν 2 παραμάνες σε κάθε ζεύγη
Τα συμπεράσματα δικά σας