Ποια η χρησιμότητα του λοφιου κάποιων ειδών παπαγαλων;

Συζήτηση με θέμα Ποια η χρησιμότητα του λοφιου κάποιων ειδών παπαγαλων;, που ξεκίνησε από EiriniKt, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 7 Ιουν 2016.

Φοίβος
Μα η διάθεση είναι κύριος παράγοντας και μόνος του αρκετός της ύπαρξης ενός χαρακτηριστικού. Μιλάμε εξάλλου για πουλιά που ζουν σε ομάδες οπότε η... Ολόκληρο το Post
 1. EiriniKt

  EiriniKt PB Member

  Εδω και καιρο μου εχει γεννηθει η ισως χαζη απορια...Γιατι καποιοι παπαγαλοι, πχ cockatoo, cockatiels, εχουν λοφια;;
  Τι εξυπηρετει αυτο στη φυση;
  Ποια ειναι η χρησιμοτητα του;
  Περα απ το να φαινεται η διαθεση τους..
  Προφανως ρωταω απο καθαρη περιεργεια, δε σκοπευω να κουρεψω κανα λοφιο..:rolleyes:
   
 2. Best Answer:
  Post #332430 by Φοίβος, 7 Ιουν 2016
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Μα η διάθεση είναι κύριος παράγοντας και μόνος του αρκετός της ύπαρξης ενός χαρακτηριστικού. Μιλάμε εξάλλου για πουλιά που ζουν σε ομάδες οπότε η έκφραση της διάθεσης είναι σημαντική για την επικοινωνία τους. Συγκριτικά, άμεσα σκέφτηκα πως εκφράζονται οι αμαζόνες, με το άνοιγμα σαν βεντάλια της ουράς και το στιγμιαίο ανοιγόκλεισμα της κόρης του ματιού που δίνει την αίσθηση ότι αναβοσβήνει. Αντίστοιχα στα μεγάλα είδη των μακάο το δέρμα του προσώπου χρωματίζεται πιο έντονο όταν τα πουλιά διανύουν την ορμονική φάση ή κατάσταση έντονων συναισθημάτων.

  Στα αυστραλιανά είδη ο γεωγραφικός αποκλεισμός έδωσε πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Όχι μόνο στους παπαγάλους αλλά σε πολλά ζώα που ζουν εκεί.
   
Φόρτωση...