Ποια η σωστή διατροφή συντήρησης των καναρινιών μου;

Συζήτηση με θέμα Ποια η σωστή διατροφή συντήρησης των καναρινιών μου;, που ξεκίνησε από Μάνος Ίτσιος, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 21 Σεπ 2014.

 1. Τι διατροφή πρέπει να κάνω στα καναρίνια μου μετά το τέλος της πτερόρροια και κατα την διάρκεια της προετοιμασίας τους για την έκθεση?
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αυτό εξαρτάται
  α) απο το είδος των πουλιών που έχεις
  β) απο το κλουβί που θα βρίσκονται μέχρι την έκθεση
  γ) απο τον βαθμό λίπους που έχουν στο σώμα τους
   
 3. Λοιπον ενα ενα...αναλογα το ειδος θελει και αλλη διατροφη?το κλουβι που θα βρισκονται ειναι η ζευγαρωστρα η διπλη με τις 6 ταιστρες,απο που θα καταλαβω ποσο λιπος εχουν?
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα κλουβιά που μπαίνουν τα αντίστοιχα (ράτσας) καναρίνια στις εκθέσεις και να τα μεταφέρεις με τα ίδια κλουβιά στην έκθεση.Προσοχή χρειάζεται στην τοποθέτηση της πατήθρας ώστε να να μη βρίσκει η ουρά στα κάγκελα και στραβώνει αλλά και να μην είναι πολύ ψηλά και σκύβει το πουλί χάνοντας στην εμφάνιση και γενικά σε ότι μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση του φτερώματος.
  Αν δεν έχεις και δεν θα πάρεις τέτοια κλουβιά μια και ο σύλλογος εκεί κάτω σε καλύπτει, καλό είναι να προσπαθήσεις να φτιάξεις όμοιες συνθήκες, με ίδιες πατήθρες, τάγιστρο, και ποτίστρες, ώστε να μην χρειάζεται πολύς χρόνος εξοικείωσης στο κάθε πτηνό.
  Κατά τη μεταφορά στα ατομικά κλουβιά που θα κάνεις, πρόσεξε λίγο το στήθος και την κοιλιά του πτηνού, να μην είναι υπέρβαρο.. να μην έχει δηλαδή πολύ λίπος, να περιποιηθείς λίγο τα νύχια κλπ.

  2.jpg
  Η διατροφή να είναι προσεγμένη για να μη ξεφύγουν τώρα που βρίσκεσαι στην τελική ευθεία... Καλά αποτελέσματα...
  Εύχομαι να κερδίσεις ότι σου αντιστοιχεί και να μας βάλεις φωτογραφίες να σε καμαρώσουμε.
   
 5. Καταλαβα.αυτο εννοειται πως θα βαλω φοτογραφιες.Αλλα θελω να μαθω και τι να τους δινω τωρα στην διατροφη τους.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι extra. Το σωστό μείγμα σπόρων και όχι υπερβολές σε όλα τ' άλλα... Υπάρχουν βέβαια κάτι επιπλέον σκευάσματα τα οποία δεν ξέρω αν πραγματικά χρειάζονται όταν έχεις σωστά πτηνά και σωστά προετοιμασμένα. Κατά τη γνώμη μου έχεις περισσότερα να κερδίσεις με το να συμμετέχεις σε μια έκθεση παρά από το να νικήσεις σ' αυτή. Μπορεί άλλωστε να έρθει και η νίκη ... και αν γίνει θα το ευχαριστηθείς περισσότερο.
  Καλή συνέχεια ... καλή επιτυχία!
   
Φόρτωση...