Ποια ειναι η καλυτερη εποχη για να βαλω ζευγαρια;

Συζήτηση με θέμα Ποια ειναι η καλυτερη εποχη για να βαλω ζευγαρια;, που ξεκίνησε από ΣΤΕΦΑΝΟΣ, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 4 Φεβ 2008.

 1. θελω να βαλω φετος για πρωτη φωρα καρδερινες,σκαθακια και φανετες ζευγαρια!πια ειναι η καλυτερη εποχη για να τα βαλω?και τι πιθανοτητες εχω σαν πρωταρεις?
   
 2. George

  George PB New Member

  Στέφανε για τις καρδερίνες καλό είναι να είναι μαζί από νωρίς για να ταιριάξουν.
  Δηλ.Οκτώβρη Νοέμβρη.
  Τίποτα δεν αποκλείει βέβαια επιτυχία και σε αργότερο σμίξημο.
  Φυσικά παίζουν πολλά ρόλο, όπως ο χαρακτήρας των πουλιών, ο χώρος , η διατροφή ...
  Φυσικά παρατήρηση από τον εκτροφέα και υπομονή.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Γιώργο, όταν λέμε μαζί εννοούμε με χώρισμα στη ζευγαρώστρα και αν ναι, πότε πρέπει να αφαιρεθεί; Επίσης θα έχει ενδιαφέρον και η απάντηση στο αντίστροφο ερώτημα: Για πόσο καιρό πριν το πρώτο αβγό (θεωρητικά) θα πρέπει να βρίσκονται τα πουλιά μαζί στη ζευγαρώστρα χωρίς το χώρισμα;
   
 4. Isidoros

  Isidoros PB New Member

  Οι πιθανότητες που έχεις είναι τόσες όσες έχουμε όλοι μας.Θέλει πολλύ υπομονή και όχι βιασύνες.Προπάντων βέβαια καλό ταίριασμα των πουλιών.Αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει από αρχές Οκτώβρη αλλά ποτέ δεν είναι αργά.Βέβαια δεν ξέρω και τί πουλιά διαθέτεις.Αν είναι εκτροφής,περσυνά,ή φετινά,πόσο καιρό τα έχεις στην κατοχή σου.Πρέπει να προσέξεις πολύ και τον χώρο όπου θα τα στεγάσεις.Πίστεψε με δεν έχεις να χάσεις τίποτα με το να προσπαθήσεις.Πάντα βέβαια στο μυαλό σου να έχεις και την αποτυχία.Η γνώμη μου είναι βέβαια να ξεκινήσεις με ζευγάρια καρδερινών ή φανέτων ή σκαρθιών.Όχι πάντως όλα μαζί.Η προσοχή σου θα είναι στραμμένη σε ένα είδος και όχι σε πολλά.
   
 5. George

  George PB New Member

  Σταύρο προσωπικά δεν χρησιμοποιώ χώρισμα καθόλου.
  Υπάρχει όμως μια θεωρία που λέει, έχω τα πουλιά χωρίς χώρισμα αρχικά και τους βάζω χώρισμα (για εξωτερική εκτροφή) περίπου αρχές Μάρτη μέχρι η θηλυκιά να χτίσει φωλιά έτσι ώστε να πυρώσουν περισσότερο.
  Μετά αφαιρώ το χώρισμα και αρχίζουν τα βατέματα ...)
  Δεν το έχω εφαρμόσει.
   
Φόρτωση...