Ποια ειναι η ιδανικη ηλικια για μια πετυχημενη αναπαραγωγη;

Συζήτηση με θέμα Ποια ειναι η ιδανικη ηλικια για μια πετυχημενη αναπαραγωγη;, που ξεκίνησε από Ariadnh, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 8 Ιουλ 2014.

 1. Ariadnh

  Ariadnh PB Known Member

  Για τα θηλυκα καναρινια. Δεν ρωταω απο ποια ηλικια μπορουν να μπουν σε αναπαραγωγη.. Αλλα σε ποια ηλικια θα σου βγαλει η θηλυκια περισσοτερα μικρα..
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει απάντηση στο ερώτημά σου. Από τον πρώτο χρόνο μέχρι και τον 4ο-5ο χρόνο κάνουν από 3-6 αυγά. Μετά τα 5 ίσως να κάνουν λιγότερα, ή πλέον να μην μπορούν να κάνουν... Αυτό εξαρτάται από τη φροντίδα που παρέχεις στο θηλυκό αλλά και από το Dna της. Τώρα το πόσα πουλάκια θα βγουν από τα 4 ή από τα 6 αυγα το επηρεάζουν πολλοί παράγοντες. Η ηλικία του αρσενικού, η διατροφική προετοιμασία, πόσο καλά και αν έχει γίνει, η υγρασία και η θερμοκρασία του χώρου, αν θα υπάρχει εμβρυική θνησιμότητα και όλοι οι άλλοι παράγοντες που υπάρχουν όταν μια κανάρα κλωσαει τα αυγά της και δε ξέρουμε πόσα πουλάκια θα καταφέρουν να βγουν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει απάντηση στο ερώτημά σου... Από τον πρώτο χρόνο μέχρι τον 4ο άντε και 5ο χρόνο μπορείς να τη ζευγαρωσεις και να σου δώσει μέχρι και 5/5 πουλάκια! Οι εκτροφεις αναπαράγουν τα θηλυκά μέχρι τον 3ο χρόνο γιατί μέχρι εκεί θεωρούν πως είναι ώριμα σεξουαλικα και κατάλληλα για να δώσουν υγιείς απογόνους.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...