Ποια ειναι η εποχη πτερορροιας στα καναρινια;

Συζήτηση με θέμα Ποια ειναι η εποχη πτερορροιας στα καναρινια;, που ξεκίνησε από kikisavv, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 18 Ιουν 2015.

 1. kikisavv

  kikisavv PB New Member

  ποια ειναι η εποχη πτερορροιας στα καναρινια...?σημερα οταν γυρισα απο την δουλεια ειδα τα κλουβι που εχω το αρσενικο μου καναρινι γεματο πουπουλα...φταιει μηπως οτι το αλλαξα θεση?το αλλαξα γιατι το χωρισα απο το θηλυκο...πρεπει σε αυτη την περιπτωση περα απο το να προσεξω την διατροφη του να κανω κατι αλλο??
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλή πτερόρροια...
  Η εποχή που τα πουλιά θα αλλάξουν το φτέρωμα έχει ξεκινήσει....
  Να βρείς χρονο να διαβάσεις όλα όσα σχετικά με την πτερόρροια των πουλιών συμπεριλαμβάνονται στο πολύ καλό άρθρο του Stavros ..
  Να ξέρεις όμως πως δεν υπάρχει ημερομηνιακός προσδιορισμός της έναρξης ....... αλλά συνθήκες που επιτρέπουν ή καλύτερα επιβάλουν την αλλαγή φτερώματος στα πουλιά.
  Όταν λοιπόν συνδυαστούν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ορμονικές προδιαθέσεις, με την μεγάλη αύξηση τόσο στην ένταση όσο και στη διάρκεια του ηλιακού φωτός αρχίζουν τα φτερά να φεύγουν από τα πουλιά....
  Τη διαφορετική έναρξη της πτερόρροιας μπορούμε να την εξακριβώσουμε και από τη διαφοροποίηση τόσο στην ημερομηνία έναρξης όσο και στην διάρκειά της στα πουλιά που εκτρέφουμε...
  Μπορεί λοιπόν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τις ίδιες συνθήκες αλλά έχουν διαφορετική πτερόρροια.
   
 3. kikisavv

  kikisavv PB New Member

  ευχαριστω πολυυυυυυ!!!;)
   
Φόρτωση...