Ποια είναι η σωστή διατροφή για τα καναρίνια μου;

Συζήτηση με θέμα Ποια είναι η σωστή διατροφή για τα καναρίνια μου;, που ξεκίνησε από Καναρίνι4ever, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 18 Οκτ 2014.

 1. Καλησπέρα σε όλους σας! Μετά το θέμα σχετικά με το ''πρόγραμμα'' για την αναπαραγωγή των καναρινιών μου, επανέρχομαι με νέες ερωτήσεις! Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας!
  1ον: Ποια φρούτα επιτρέπονται στην διατροφή των καναρινιών; Ποιο από αυτά να προσφέρω πιο συχνά;
  2ον: Με τους σπόρους υγείας. Για να φτιάξω ένα σωστό και ισορροπημένο μείγμα από την τυπική τροφή καναρινιών, καμελίνα, κία, νίγκερ, λινάρι, περίλλα και κεχρί πόσες κουταλιές του γλυκού θα πρέπει να βάλω από τον κάθε σπόρο;
  3ον: Από που μπορώ να βρω υγρό ασβέστιο; Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καλή μάρκα;
  4ον: Από ποιες τροφές τα πουλιά λαμβάνουν σελήνιο και βιταμίνη Ε;
  Ζητάω συγνώμη για τον βομβαρδισμό ερωτήσεων, αλλά πιστεύω καλύτερα να ήταν πιο ''μαζεμένα''! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τη βοήθεια σας! Φιλικά!
   
 2. Ian32

  Ian32 PB New Member

  1.να δίνεις λαχανικά όπως μπρόκολο, πιπεριά, καρότο, σπανάκι ραδίκι κλπ.
  2.Θα δίνεις καμελινα μόνο μια φορά την εβδομάδα και σταδιακά αυξάνεις. Έχει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και βιταμίνης Ε. Περιλλα και καναβουρι θα αυξάνεις σταδιακά στο μίγμα σπόρων μειώνοντας το κεχρί.
  Δίνε Brazil nuts μέσω της αυγοτροφης αφού τα έχεις κάνει σκόνη.(σελήνιο)
  3.το σουπιοκοκαλο είναι αρκετό για τα θηλυκά τρώνε όσο θέλουν όταν το χρειάζονται. Δεν είναι καλό να λαμβάνουν υπερβολικο ασβέστιο.
  4. Απάντηση 2
   
 3. Λ.Κ

  Λ.Κ PB New Member

  Φίλε μου εγώ μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα για την περίοδο της αναπαραγωγής σε ένα μείγμα σπόρων όπως:
  Κεχρί 65% , Νίζερ 13% , Καναβούρι 8%, περίλλα 8%, Λιναρόσπορο 6%, ενώ καμελλίνα, κία, και φόνιο τα δίνω δυο φορές την εβδομάδα με την αυγοτροφή.
   
 4. Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας!
  Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα:
  -Αυτά τα ποσοστά για τους σπόρους, σε κουταλιές, πόσο αντιστοιχούν;
  - Πέρα από το μήλο και το αχλάδι, θα μπορούσα να προσφέρω στα πουλιά κι άλλα φρούτα, όπως μπανάνα, πορτοκάλι, ακτινίδιο, βερίκοκο και αποξηραμένα σύκα; Ποια είναι πιο θρεπτικά;
   
Φόρτωση...