Ποια είναι η καλύτερη αναπαραγωγική ηλικία των θηλυκών;

Συζήτηση με θέμα Ποια είναι η καλύτερη αναπαραγωγική ηλικία των θηλυκών;, που ξεκίνησε από τονυ, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 19 Σεπ 2008.

 1. καλησπερα θα ηθελα την γνωμη-γνωση σας στο θεμα ηλικια - αναπαραγωγη θυληκων.δηλαδη τα θυληκα καναρια μεχρι ποσο χρονων μπορουν να αναπαραγουν και πια ειναι η καλυτερη ηλικιακα περιοδος τους για αναπαραγωγη?
   
 2. thanmar78

  thanmar78 PB New Member

  Η καλύτερη ηλικία φίλε μου είναι από 1 έτους έως 3 ετών βέβαια τα θηλυκά καναρίνια ζευγαρώνουν απο 7 μηνών μέχρι 4-5 αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα καλύτερα.

  Φιλικά
   

 3. Δεν είναι απόλυτο αυτό που λες ότι η καλύτερη περίοδος τερματίζει στα 3 χρόνια και αυτό γιατί εξαρτάται από παράγοντες όπως η διατροφή, πόσες γέννες κάνει ανά χρονιά και άλλα. Ένα θηλυκό που κάνει 3 με 4 γέννες το χρόνο σίγουρα ταλαιπωρείται περισσότερο από ένα που κάνει μια με δύο το χρόνο. Το δεύτερο πουλί δε θα έχει κανένα πρόβλημα και θα δώσει καλά αποτελέσματα και μετά από τα τρία χρόνια.

  Όλα αυτά βέβαια με τη σωστή διατροφή, τις σωστές συνθήκες διαβίωσης και με την προϋπόθεση ότι δεν έχει περάσει κάποια σοβαρή ασθένεια η οποία το ταλαιπώρησε για καιρό.
   
Φόρτωση...