Ποιές είναι οι βασικές ράτσες καναρινιών;

Συζήτηση με θέμα Ποιές είναι οι βασικές ράτσες καναρινιών;, που ξεκίνησε από vasileia, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 11 Μαϊ 2009.

 1. vasileia

  vasileia PB New Member

  Τα κίτρινα καναρίνια (συνηθισμένα) είναι μία συγκεκριμένη ράτσα και πως λέγεται; Ποιες είναι οι ράτσες των καναρινιών και πως μπορώ να τις ξεχωρίζω από το χρώμα τους (τα βασικά πχ τα κόκκινα είναι... τα κίτρινα είναι... κτλ).

  Κάτι ακόμα, μπορούμε να ζευγαρώσουμε διαφορετικές ράτσες;

  Ευχαριστώ!


  Σχετική κατηγορία
  Ράτσες Καναρινιών
   
 2. xristosrs

  xristosrs PB New Member

  τα κιτρινα καναρινια ειναι τα κοινα καναρινια.βεβαιως κ μπορεις να ζευγαρωσεις κ με αλλες ρατσες να κανεις διασταυρωσεις.
   
 3. THODORIS1982

  THODORIS1982 PB New Member

  Τα κιτρινα καναρινια δεν ειναι ολα κοινα.Εχουμε παρεξηγησει δυστυχως τον ορο κοινο καναρινι και αδικουμε το κιτρινο λιποχρωμικο καναρινι.
  Κοινο καναρινι ή παρδαλο καναρινι λεμε το καναρινι που δεν ανηκει σε καμια κατηγορια καναρινιων συμφωνα με τα στανταρ των αναγνωρισμενων ρατσων κατα COM
   
 4. vasileia

  vasileia PB New Member

  κ πως μπορώ να ξέρω τι είναι το δικό μου?τι είναι λιποχρομικό?
   
 5. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Σ' αυτόν τον πίνακα υπάρχουν διάφορες φωτογραφίες καναρινιών με την ονομασία τους, πιστεύω πως θα σε βοηθήσει πολύ. :)

  Φωτογραφικό Άλμπουμ Πουλιών Συντροφιάς

  Καλό είναι να μην ζευγαρώνουμε καναρίνια διαφορετικής ράτσας, γιατί το μόνο που αποφέρει αυτό το εγχείρημα είναι ο εκφυλισμός της κάθε ράτσας. ;)
   
 6. vasileia

  vasileia PB New Member

  ευχαρηστώ πολύ,αλλά τι είναι το λιποχρωμικό?
   
 7. Λιποχρωμικά είναι τα κίτρινα, λευκά ή κόκκινα καναρίνια τα οποία δεν έχουν καθόλου μαύρα ή καφέ σημάδια. Λιπόχρωμα είναι το χρώμα (κίτρινο ή κόκκινο) των καναρινιών. Το μαύρο ή καφέ ή γκρι σχέδιο λέγεται μελανίνη και το καναρίνι που έχει το σχέδιο μελανινικό (ή μελανίνης). Καναρίνια που έχουν σχέδιο αλλά έχουν και κάποιες περιοχές χωρίς σχέδιο είναι τα λεγόμενα παρδαλά ή κοινά καναρίνια και είναι αποτέλεσμα ανάμειξης ενός καναρινιού μελανίνης με ένα λιποχρωμικό. Κίτρινα μπορεί να είναι και κάποια καναρίνια φωνής όπως τα malinois.

  Δεν είναι καλό να ζευγαρώνουμε διάφορες ράτσες μεταξύ τους γιατί χάνουμε τα χαρακτηριστικά της ράτσας που μας αρέσει και δημιουργούμε ένα καναρίνι με ανάμεικτα χαρακτηριστικά που πολλές φορές (όταν μπερδεύουμε ράτσες τύπου) είναι και περίεργο στην εμφάνιση. Αν επιλέξεις μια συγκεκριμένη ράτσα καναρινιών υποτίθεται ότι την επιλέγεις επειδή σου αρέσει. Ποιος ο λόγος να την μπερδέψεις και τελικά μετά από κάποιες γενιές να την χαλάσεις;
   
 8. vasileia

  vasileia PB New Member

  το δικό μου είναι ασπροκίτρινο με μία σταχτή βούλα στο λαιμό,τι είναι?αυτά?
  ''τα λεγόμενα παρδαλά ή κοινά καναρίνια και είναι αποτέλεσμα ανάμειξης ενός καναρινιού μελανίνης με ένα λιποχρωμικό?''
   
 9. Αν δεν είναι κάποιο καναρίνι φωνής είναι ένα κοινό καναρινάκι. Το καναρίνι φωνής μπορείς να το καταλάβεις μόνο από το κελάηδημα.
   
 10. vasileia

  vasileia PB New Member

  κ πως θα το καταλάβω?
   
 11. Από το κελάηδημα όπως είπα. Αν είναι όπως των κοινών καναρινιών είναι κοινό. Αν είναι πολύ χαμηλόφωνο είναι malinois ή harz. Το γκρι σημάδι που αναφέρεις είναι χαρακτηριστικό που πολλές φορές το βλέπουμε σε αυτά τα πουλιά οπότε πιθανό να έχει γονίδια από καναρίνι φωνής. Αν το καναρίνι είναι θηλυκό δεν μπορείς να το καταλάβεις εκτός και αν ξέρεις το γενεαλογικό του δέντρο. Αν το πήρες απο πετσοπ και το πλήρωσες νορμάλ τότε το πιο πιθανό να είναι κοινό καναρίνι, τα φωνής τα χρεώνουν πιο πολύ. Ψάξε στο Youtube για φωνές ώστε να μπορείς να ξεχωρίζεις τα διάφορα είδη.
   
 12. vasileia

  vasileia PB New Member

  το βρήκα στο δρόμο κ είναι αρσενικό,αυτός που το πήγα να το δει μου είπε πως αν το αγόραζα απο αυτόν θα το είχα πάρει 50 ευρώ,κελαιδάει πολύ,δεν ξέρω όμως απο κελαιδήματα γιατί δεν ξαναείχα καναρίνι,μόνο τη δική του φωνή ξέρω...
   
 13. Αυτό το post πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει, έχει και βιντεάκι με Harz να κελαηδάει αλλά και ήχο malinois https://petbirds.gr/threads/986/

  Παλιό αλλά χρήσιμο :)
   
 14. vasileia

  vasileia PB New Member

  το είδα,δεν νομίζω να μοιάζουν οι φωνές τους...αν καταφέρω θα το ανεβάσω σε βίντεο!
   
Φόρτωση...