Πληροφορίες για την αναπαραγωγή των κοκατιλ

Συζήτηση με θέμα Πληροφορίες για την αναπαραγωγή των κοκατιλ, που ξεκίνησε από xristos004, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 20 Απρ 2009.

 1. xristos004

  xristos004 PB New Member

  Θα ήθελα λίγες πολύτιμες πληροφορίες στην αναπαραγωγή των κοκατίλς.
   
 2. Γενικότερα κατά την αναπαραγωγική περίοδο φροντίζουμε περισσότερο την διατροφή των πουλιών, ώστε να τα φέρουμε σε επιθυμία.

  Γενικότερα το διαιτολόγιό τους θα πρέπει να είναι πλούσιο και να περιλαμβάνει: σπόρους, pellets, αυγό-αυγοτροφή, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πολυβιταμίνες, κάποια πηγή ασβεστίου (όπως grit, σουπιοκόκαλο, calci-lux κ.α.) και πολλές άλλες συμπληρωματικές τροφές που μπορείς να τις βρεις πολύ εύκολα σε κάποιο pet shop ή μέσω e-shop.

  Κατά την αναπαραγωγική περίοδο δίνουμε στα πουλιά περισσότερο αυγό, πολυβιταμίνες, φρούτα-λαχανικά και κάποια πηγή ασβεστίου (καλύτερα είναι κάποια υδατοδιαλυτή πηγή, όπως το calci-lux). Όταν με το καλό γεννήσει και αρχίζει να κλωσσάει το θηλυκό σταματάμε να δίνουμε αυγό-αυγοτροφή, φρούτα, λαχανικά και συμπληρώματα έως ότου βγουν οι νεοσσοί. Με το που βγουν οι νεοσσοί αρχίζουμε να δίνουμε και πάλι αυγό ή αυγοτροφή, πολυβιταμίνες στο νερό τους και μήλο (την 2η με 3η μέρα).

  Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η φωλιά που θα τους βάλεις... θα πρέπει να είναι κλειστή κι ευρύχωρη.

  Ένα σχετικό θέμα: https://petbirds.gr/threads/Τι-διαστασεις-πρεπει-να-εχει-μια-φωλια-για-κοκατιλ.7784/
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...