Πληροφορίες για κλούβα πτήσης

Συζήτηση με θέμα Πληροφορίες για κλούβα πτήσης, που ξεκίνησε από Deukalion, στο Forum 'Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων' του PetBirds, 29 Σεπ 2016.

mgerom
Best Answer mgerom, 29 Σεπ 2016
Τα νέα πουλάκια ηλικίας 40 ημερών έως 2-3ων μηνών πρέπει να βρίσκονται σε μια κλούβα σχετικά μικρή. Κάποιες φορές ακόμα και οι 90άρες ζευγαρώστρες... Ολόκληρο το Post
 1. Deukalion

  Deukalion PB Active Member

  Θα ήθελα να μάθω περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού που ορίζουμε ως κλούβα πτήσης.Υπάρχει κάποια αναλογία που πρέπει να ακολουθεί το ύψος με το μήκος;Απο πιό σημείο και μετά ένα κλουβι λέγεται και κλουβα πτήσης,έστω και για ένα καναρίνι;Αν πάρουμε σαν βάση της συζήτησης τις απαιτήσεις μια αναπαραγωγικής περιόδου με 20 νεοσσούς,τί μας καλύπτει;
  Πιο συγκεκριμένα μια κλούβα 0,50 ύψος επι 1,60 μήκος πόσο ωφέλιμη είναι;Θεωρώ σαν ιδανικό βάθος τους 40-45 πόντους.
   
 2. Best Answer:
  Post #352045 by mgerom, 29 Σεπ 2016
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Τα νέα πουλάκια ηλικίας 40 ημερών έως 2-3ων μηνών πρέπει να βρίσκονται σε μια κλούβα σχετικά μικρή. Κάποιες φορές ακόμα και οι 90άρες ζευγαρώστρες μπορούν να παίξουν αυτό τον ρόλο μια χαρά, αρκεί να είμαστε προσεκτικοί στο πλήθος που θα εγκαταστήσουμε εκεί. Γενικότερα, ένα μέγεθος 110-120 πλάτος , 50-60 ύψος και με 45-50 βάθος, είναι πολύ καλό για ένα αριθμό 15 πουλιών με μια μικροανοχή στο + .Τα μεγαλύτερα ηλικίας πουλιά μπορούν να συγκεντρώνονται σε μεγαλύτερες ή και πολύ μεγαλύτερες κλούβες ,με ανάλογα βοηθήματα για άνετη διαβίωση όλων των ενοίκων.
   
  mgerom, 29 Σεπ 2016
  Best Answer
  #2
 4. George98

  George98 PB Active Member

  εγω για παράδειγμα που φέτος είχα 5 με 6 μικρά σε κλούβα 80 * 50* 40 είμαι καλά ή πρέπει να κοιτάξω για μεγαλύτερη ?
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Νομίζω πως είναι καλά.. Απλά όσο θα πλησιάζει η άνοιξη τα αρσενικά θα αρχίσουν τις μάχες! Οπότε προσοχή!! Γενικά όσα αφορούν την συμβίωση και τη διαχείρισή μιας κλούβας (μικρής ή μεγάλης) τα έχω γράψει όλα εδώ, από την μικρή μου εμπειρία. :)
   
 6. George98

  George98 PB Active Member

  μην ανυσυχείς τα αρσενικά τα έχω δώσει όλα σε φίλους (εκτός απο ένα που κράτησα για εμένα) όπως και κάποια θηλυκά... αναγκαστικά έπρεπε, γιατί είχαμε φτάσει τα 12 και εγω μετακομίζω.... για τα δύο ζευγάρια που θα πάρω μαζί μου, ετοιμάζω κάτι πολύ σπέσιαλ σε ότι αφορά τα κλουβιά (άσχετο αλλά ήθελα να το πω :D) μόλις ολοκληρωθεί θα ενημερωθείτε φυσικά ;)
   
Φόρτωση...