Πληγή στο πόδι σε καναρίνια 45 ημερών

Συζήτηση με θέμα Πληγή στο πόδι σε καναρίνια 45 ημερών, που ξεκίνησε από vag990, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 8 Ιουν 2009.

 1. vag990

  vag990 PB New Member

  Τα καναρινάκια βρίσκονται εδώ και 10 ημέρες σε καινούργιο κλουβί μακρυά από τους γονείς. Σε δύο από αυτά παρατήρησα τις πληγές που σας δέιχνω στις φωτογραφίες.
  Μπορείτε να υποθέσετε, πώς δημιουργήθηκαν σε 45 ημερών πουλιά που βρίσκονται σε ολοκαίνουργια κλούβα?
  Οι ξύλινες πατήθρες μήπως είναι αρκετά μεγάλης διαμέτρου για τα πόδια τους?
  Προτεινόμενες ενέργειες ?
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. Όπως το βλέπω πρόκειται για φλεγμονή. Θα πρότεινα πλύσιμο με νερό και να βάλεις μπεταντίν καθημερινά. Καλό θα είναι να τα βάλεις σε μικρό κλουβί με κοντά τις τροφές για να μην έχουν μετακινήσεις και καλή καθαριότητα για αποφυγή μολύνσεων. Έλεγξε πριν βάλεις μπεταντίν μην υπέρχει ξένο σώμα στην περιοχή |(πχ σκληθρα από το ξύλο).
  Έλεξε τη κλούβα για εξωχές ή συρματάκια. Οι πατήθρες είναι χοντρές αλλά δε δημιουργούν πρόβλημα. Το πιο πιθανό είναι κάτι που εξέχει να δημιούργησε το πρόβλημα ή κάποιος θόρυβος να τα τρόμαξε και να χτύπησεν επιπόλαια.
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 9 Ιουλ 2016
 4. vag990

  vag990 PB New Member

  Σε πρώτη φάση απομακρύνθηκαν από το κλουβί, έπλυνα τα πόδια τους με betadine και έγινε απολύμανση της κλούβας που ζούσαν πριν. Δείχνει όντως σαν δερματική, παρότι στο κατατοπιστικότατο άρθρο του Σταύρου αναφέρει κυρίως τους παπαγάλους σαν υποψήφιους ασθενείς.
  Πρόκειται για 2 από τα αγαπημένα μου μικρά και δεν πρόκειται να τα αφήσω αβοήθητα. Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...