Πληγή σε budgie κοντα στην ουρα, εγκλωβισμενο φτερο;

Συζήτηση με θέμα Πληγή σε budgie κοντα στην ουρα, εγκλωβισμενο φτερο;, που ξεκίνησε από ELENISYMI, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 24 Μαρ 2009.

 1. ELENISYMI

  ELENISYMI PB New Member

  Γεια! Μόλις έκανα και γω εγγραφη! :D
  Νομίζω ότι κάτι ανάλογο έχει και το δικό μου παπαγαλάκι. Είναι η 1η φορα που έχω πουλάκι και είμαι διστακτική ακόμα στο πως να το πιάνω. Πάντως πριν από λίγο είδα ότι είχε γεμίσει αίμα το ράμφος του από μια πληγή λίγο πιο πάνω από την ουρα του. Δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έπαθε όμως υποπτεύομαι ότι ίσως είναι εγκλωβισμένα φτερά. :(
  Όσον αφορά το δικό σου ερώτημα, σε μια εκπομπή στο ΣΚΑΙ ένας κτηνίατρος είχε ναρκώσει το παπαγαλάκι και καυτηρίασε το εξόγκωμα. Μετά που συνήλθε ήταν ok. Απλά στο αναφέρω, εξάλλου δεν έχω ακόμα εμπειρία ούτε τι να κάνω εγώ. Και με ανησυχεί γιατί αύριο δεν δουλεύει κανεις...Προς το παρόν του έβαλα λίγο μπεταντίν. Καμια άλλη συμβουλή???
   
 2. Λιλίκα

  Λιλίκα PB New Member

  Όχι betadin . Εγώ το πήγα σε γιατρό τον κο Δημητριάδη και μου συνέστησε να μην του το αφαιρέσουμε ακόμα παραμόνο αν μεγαλώσει τόσο πολύ που να μην μπορεί να σταθεί το πουλάκι γιατί το να συνέλθει ένα παπαγαλάκι από την νάρκωση είναι 50 50. Εμένα είναι έτσι από το περσινό καλοκαίρι. Το κόλπο που βρήκα και συρικνώνω το ογκίδιο στο πουλάκι είναι το εξής. Ζεσταίνω νεράκι όχι καυτό ούτε χλιαρό και με ένα μπαμπακάκι τουκαθαρίζω το σημείο από κουτσουλιές που μένουν και του το κάνω μασαζάκι στην βάση του όγκου.τώρα πχ είναι συρικνωμένος ο όγκος πάλι δεν είναι τεράστιος. Μην του ξαναβάλεις μπεταντίν έτσι μου είπε ο κος Δημητριάδης. Μόνο οξυζενέ και μασαζάκι
   
 3. ELENISYMI

  ELENISYMI PB New Member

  Εχεις δίκιο για το μπεταντίν. Το ιδιο μοθ ειπε και μενα ο κτηνιατρος, μονο οξυζενέ..Ευτυχώς το προβλημα ήταν ένα φτερό που είχε παψει να αιματώνεται και φαγούριζε το παπαγαλάκι για αυτό και το έξυνε με αποτέλεσμα να κάνει πληγή. Ο γιατρος το αφαίρεσε πολύ εύκολα και από τότε το βλέπω μια χαρά. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση!
   
 4. Λιλίκα

  Λιλίκα PB New Member

  Κι εγώ έχω καλά νέα από το παπαγαλάκι μου προς το παρόν τουλάχιστον. Το παληκάρι μου αφού του έκανα πλύσεις με ζεστό νερό αποξηράνθηκε και το έκοψε. Τώρα προς το παρόν δεν έχει τίποτα στην ουρίτσα του. Από πέρισυ το καλοκαίρι παιδευόταν.
   
Φόρτωση...