Πιστοποιητικά νόμιμης εκτροφής καρδερίνας από CCA

Συζήτηση με θέμα Πιστοποιητικά νόμιμης εκτροφής καρδερίνας από CCA, που ξεκίνησε από Stavros, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 25 Ιουλ 2015.

 1. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Υπάρχει στην Κύπρο ένας σύλλογος εκτροφέων καρδερίνας που ονομάζεται Cyprus Cardellino Association, ο οποίος δημοσίευσε την παρακάτω ανακοίνωση - δήλωση στην ιστοσελίδα του:

  Ο Σύνδεσμος Καρδερίνων Κύπρου CYC, ενημερώνει τα μέλη και φίλους της εκτροφής καρδερίνας Κύπρου , ότι ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της COM στη Κύπρο, σε σχέση με την εκτροφή καρδερίνας, μπορεί να εξετάζει περιπτώσεις χωριστά και όπου δικαιολογείται να επιβεβαώνει και να εκδίδει πιστοποιητικά γενεολογικού δέντρου και νόμιμης εκτροφής καρδερίνων στην Κύπρο.

  Με αυτό τον τρόπο ρυθμίζεται και περιορίζεται κάθε είδους, παράνομη εκτροφή και κατά παράβαση της υφιστάμενης και της υπό έγκρισης νομοθεσίας. Αυτό που ισχύ στην Ευρώπη θα ισχύει και στην Κύπρο.


  Δεν γνωρίζω ποιο είναι το νομικό καθεστώς εκτροφής καρδερίνας στην Κύπρο, αλλά εφόσον είναι το ίδιο με αυτό που ισχύει στην Ελλάδα, μου δημιουργούνται κάποια ερωτήματα όπως, εκτός από τον συγκεκριμένο σύλλογο, αναγνωρίζεται επίσης η εκτροφή από το κυπριακό κράτος;

  Υπάρχει κάποια συνεργασία μεταξύ των φορέων έτσι ώστε το πιστοποιητικό εκτροφής του συλλόγου να έχει έστω και την άτυπη αποδοχή - παραδοχή των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους που θα κάνει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό να λειτουργεί ως ένας προάγγελος επίσημης πιστοποίησης εκτροφής από το κυπριακό κράτος ευρύτερα;

  Ποια είναι δηλαδή η πραγματική αξία του από πλευράς νομιμότητας για την εκτροφή καρδερίνας στην Κύπρο;

  Θα φανεί...
   
Φόρτωση...