Πιγκουινάκια δεν ζευγαρώνουν

Συζήτηση με θέμα Πιγκουινάκια δεν ζευγαρώνουν, που ξεκίνησε από christos67, στο Forum 'Γενικά Θέματα για Εξωτικά Πουλιά' του PetBirds, 25 Ιουλ 2014.

 1. christos67

  christos67 PB New Member

  Καλησπέρα σας,
  έχω ένα ζευγάρι πιγκουινάκια μέσα σε μια κλούβα μαζί με άλλα πουλιά. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι αρσενικό- θηλυκό γιατί τα έχω αρκετό καιρό και δεν έχουν ζευγαρώσει. Μπαίνουν και τα δύο στις φωλιές (κλειστού τύπου). Όχι σε μία συγκεκριμένα, μπιανοβγαίνουν σε 3-4. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μήπως αυτό σημαίνει ότι είναι και τα δύο αρσενικά; Ή μήπως το θηλυκό δεν είναι ακόμη σε ηλικία αναπαραγωγής;
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πόσον καιρό τα έχεις; Με τι άλλα είδη τα έχεις στην κλούβα; Οι σχέσεις με τα άλλα πτηνά είναι αρμονικές; Έχεις προσπαθήσει να διαπιστώσεις το φύλο τους; Είναι δύσκολο βέβαια σε αυτό το είδος αλλά βάλε μία φωτογραφία κοντινή μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει.
   
 3. christos67

  christos67 PB New Member

  Τα αγόρασα αρχές Ιανουαρίου. Διάφορα παραδείσια είναι μέσα στην κλούβα (πχ. μπεγκαλέζα, ζέμπρα, διαμαντοπερίστερα, μοζαμβίκια, γκούλντιαν, σταρ), αλλά οι σχέσεις είναι πολύ καλές. Δεν παρατήρησα κανένα καβγά. Προσπάθησα να αναγνωρίσω το φύλο,αλλά δεν είμαι σίγουρος. Αν είναι δυνατό να αποφύγω την φωτογραφία για να μην τα ταλαιπωρήσω μέσα στην κλούβα. Κάθονται δίπλα δίπλα, κοιμούνται δίπλα δίπλα..Αυτό δεν είναι σημάδι οτι θέλουν να ζευγαρώσουν; Όμως δεν μπαίνουν σε μια συγκεκριμένη φωλιά..είναι κακό σημάδι αυτο;
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τους έχεις βάλει υλικό για φωλιά; Τι υλικό; Τι φωλιά έχεις; είναι κλειστή ξύλινη;
  Ότι είναι μαζί παρέα ανάμεσα σε άλλα είδη πουλιών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ζευγάρι.
  Μήπως ήταν πολύ μικρά όταν τα πήρες; Ίσως τώρα το φθινόπωρο κάνουν κάτι.
  Πάντως χωρίς φωτογραφία (που και μ' αυτήν δύσκολο είναι), πως να σου πει κάποιος αν είναι ζευγάρι;
   
 5. christos67

  christos67 PB New Member

  Τους έχω βάλει τρίχα για πουλιά (αγορασμένη απο pet shop) και οι φωλιά είναι κλειστή πλαστική. Ο αρσενικός κελαηδάει περισσότερο από το θηλυκό και χορεύει. Επίσης το ράμφος του είναι κάπως διογκωμένο προς τα πάνω σε σχέση με το θηλυκό. Μήπως το πρόβλημα είναι στην ηλικία τους τελικά;
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Έτσι όπως τα λες, είναι πράγματι ζευγάρι. Ίσως ήταν μικρά, γύρω στον χρόνο ζευγαρώνουν. Αν βρεις χόρτο ξερό για κουνέλια βάλε τους επίσης για την φωλιά ή πευκοβελόνες αφού τις πλύνεις και τις στεγνώσεις στον ήλιο. Μήπως, λέμε τώρα, θέλουν άλλο υλικό.
   
 7. christos67

  christos67 PB New Member

  Οκ! Ευχαριστώ πολύ!
   
 8. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Τι τα ταιζεις? Διατροφικη προετοιμασια εχεις κανει καθολου? Αυτα τωρα δεν περνουν πτερορροια οπως τα περισσοτερα πουλια?
   
 9. christos67

  christos67 PB New Member

  Επειδή στην κλούβα έχω διάφορα πουλιά τα ταϊζω ανάμεικτη τροφή σχετικά καλή και κεχρί. Σιγά-σιγά αρχίζουν να ρίχνουν πούπουλα αλλά είμαι κατά των φαρμάκων και των βιταμινών, γι αυτό τα αφήνω να περάσουν φυσιολογική πτερόρροια.
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν εννοούμε φάρμακα, αυγοτροφή για πρωτείνη και χορταρικά, λαχανικά.
   
Φόρτωση...