Πετροκότσιφας

  • Θεματοθέτης Αλεξία
  • Ημερομηνία
Α

Αλεξία

PB New Member
#1
Καλησπέρα. Πήγα σε ένα pet shop σήμερα και είδα για πρώτη μου φορά αηδόνι, μου είπε οτι είναι αηδονόφιλος και οτι αυτή την στιγμή ψάχνει να βρεί κάποιον που να έχει στην κατοχή του Πετροκότσιφα. Ξέρει κανείς που μπορεί να βρεί?
:) Αλεξία
 
mgerom

mgerom

Honored Member
#2
--Δεν του λές να αφήσει τα κοτσίφια και τα αηδόνια στην ησυχία τους.
Αλλά,να μου πείς, αυτός φταίει ή αυτοί που τ' αγοράζουνε ?
 
Α

Αλεξία

PB New Member
#3
Γιατί αυτό? θελω περισσότερες λεπτομέρειες, αυτά τα πουλιά μπαίνουν σε κλουβί? είναι μόνο για να πετάνε έξω? τι γίνεται με αυτα τα πουλιά?
:) Αλεξία
 
stefanos2007

stefanos2007

PB New Member
#4
Αλεξία αν το αηδόνι μπορούσε να ζήσει και να κελαηδάει στο κλουβί όπως η καρδερίνα να είσαι σίγουρη ότι θα τα πουλούσαν όλα τα πετ σοπ και οι περισσότεροι αντί για καρδερίνες θα είχαν αηδόνι.

Για να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο προφανώς δεν μπορεί να ζήσει στην αιχμαλωσία και προφανώς δεν κελαηδάει όταν είναι σε κλουβί.
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#5
Το θέμα δεν είναι εάν ζουν - κελαηδούν στο κλουβί ή όχι. Μπορούν να ζήσουν αλλά και να κελαηδούν κάποιες εποχές του χρόνου στο κλουβί. Το θέμα είναι εάν θα πρέπει ή όχι να "βάλουμε χέρι" ακόμη μια φορά στη φύση, συλλαμβάνοντας και αυτά τα είδη.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι η κατοχή και η σύλληψη αυτών των πουλιών, όπως επίσης και της καρδερίνας είναι παράνομη. Ας προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το ενδιαφέρον μας στην καρδερίνα, όχι βέβαια προς την κατεύθυνση της γενοκτονίας της αλλά προς την προσπάθεια για τη σωστή φροντίδα και αναπαραγωγή της προκειμένου να σταματήσει επιτέλους αυτό το κακό με τους "σαρμάδες" και το παράνομο εμπόριό της.
 
Α

Αλεξία

PB New Member
#6
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα δει ποτέ αηδόνι μέχρι τώρα, και όπως και εσείς ήξερα ότι το αηδόνι δεν μπορεί να ζήση σε κλουβί. Ακόμα και το καναρίνι μπορεί να το αγαπάω, να μου αρέσει που τα έχω σπίτι μου άλλά κατα βάθος δεν ξέρω αν όντως είναι ευτυχισμένα και μερικές φορές στεναχωριέμαι για αυτό.
:) Αλεξία
 
I

Isidoros

PB New Member
#7
Όσοι από εμάς έχουν ζήσει στην ύπαιθρο θα έχουν δει ή ακούσει αυτόν τον υπέροχο τραγουδιστή.Πιστέυω ότι όταν ο θεός έφτιαχνε τους φτερωτούς μας φίλους είχε στο μυαλό του το αηδόνι.Ένα πουλί με φανταστική φωνή.Για να μην το ξεχωρίσει λομως από τα άλλα πουλάκια το έντυσε φτωχά.Το άφησε να ζει ασκητικά,μόνο του και όχι σε σμήνη όπως τα περισσότερα πουλιά.Αυτό επείδη κατάλαβε την τεράστια προίκα του τραγουδάει κάθε πρωί και κάθε βράδυ για να πει ευχαριστώ στον δημιουργό του.
Τα αηδόνια ζουν στο κλουβί.Με προυποθέσεις βέβαια.Συλαμβάνονται πολύ μικρά από την φωλιά τους ακόμα για να μάθουν να τρώνε.Η τροφή τους είναι κυρίως σκουλήκια προνύνφες και όχι σπόροι.Όταν συλαμβάνονται τα ταίζουν σκουλήκι και μαινοτροφή.Σιγά σιγά αυξάνουν την μαινοτροφή για να την συνηθίζουν.Οι περισσότεροι τα χρησιμοποιούν για δασκάλους.Κυρίως στις καρδερίνες και τα καναρίνια.Η γνώμη μου είναι ότι καμία καρδερίνα και καναρίνι δεν μπορεί να φτάσει το αηδόνι και αυτό μόνο σε κάποια γυρίσματα.Πιστεύω ακόμα ότι αυτό μαζί με την πέρδικα είναι τα σύμβολα της ελληνικής υπαίθρου.
 
stefanos2007

stefanos2007

PB New Member
#8
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Πέρυσι είχα την τύχη απέναντι από το σπίτι μου που έχει αρκετά δέντρα να είναι ένα αηδόνι. Ήταν εκπληκτικό. Καθόμουν στη βεράντα και το άκουγα. Ειδικά το βράδυ που είχε ησυχία ήταν σκέτη απόλαυση. Έκατσε εκεί αρκετό καιρό αλλά μετά τον περσινό χειμώνα δεν το ξανά άκουσα.
 
Top