Περί συμβίωσης timbrado με άγρια

Συζήτηση με θέμα Περί συμβίωσης timbrado με άγρια, που ξεκίνησε από Vkr, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Φεβ 2015.

 1. Vkr

  Vkr PB New Member

  Γεια σας παιδιά,

  ποιά είναι η γνώμη σας για συγκατοίκηση timbrado με άγρια? Σκέφτομαι για κάποια φανέτα. Τι γίνεται με τις ανταλλαγές φωνών?
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Nα αφήσεις τα φανέτα στη φύση και να ασχοληθείς με τα timbrados . Εκτός κι αν μας πεις από που ψωνίζεις φανέτα εκτροφής (μόνο για εκτροφής πουλιά μιλάμε εδώ) , γιατί είμαστε πολλοί που ψάχνουμε !
   
 3. orion

  orion PB New Member

  ναι να σχοληθεις με τα τιμπράδος ;)
   
 4. magdaki

  magdaki PB New Member

  Σκέφτεσαι να ασχοληθείς διαγωμιστικα με τα τιμπραντο?
   
 5. patilas

  patilas PB Member

  Φανερά εκτροφης Νίκο παραμανα τα καναρίνια.. Συμφωνώ με τους παραπάνω.
   
 6. Vkr

  Vkr PB New Member

  Μη με μαλώνετε κε Paianas και είναι η πρώτη μου δημοσίευση και καλώς σας βρήκα!
  Είτε φυλακίζεις ένα πουλί, είτε κακοποιείς βάναυσα ένα ζώο από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι τη μέρα που θα καταλήξει στο πιάτο σου, είναι όλα πλευρές του ίδιου νομίσματος που απεικονίζει τον άνθρωπο να βάζει τις ανάγκες του πάνω από τις ανάγκες των ζώων και συχνά βάζει τις πράξεις του σε ένα περιτύλιγμα κουλτούρας ή και θρησκευτικού εθίμου.
  Τώρα, φανέτες εκτροφικές εμφανίζονται κατά καιρούς στο web κι αν είναι όντως γεννημένες σε κλουβί και όχι δαχτυλιδωμένες, ίσως να άξιζε τον κόπο.
  Ξέρω ότι τα μικρά καναρινάκια θα προσπαθήσουν να κλέψουν φωνές, αλλά δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να μιμηθούν ένα "γρήγορο" άγριο με διπλό κλείστρο, φανέτα ή καρδερίνα, οπότε η απορία μου ισχύει και θα ήθελα τη γνώμη σας.

  magdaki, σκοπεύω να δημιουργήσω ένα σμήνος πρώτα και μετά βλέπουμε.
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Φτερωτά σχέδια να διαβάζω ... τα καλύτερα της εποχής
  Είναι το φάρμακο για τους καιρούς που διαβαίνουμε.
   
 8. magdaki

  magdaki PB New Member

  Εφόσον βάλεις άγρια ξέχνα τους διαγωνισμούς.... και αφού φαίνεσαι αρχάριος ξεκινά με τα καναρίνια. .... τα ιθαγενή είναι όλο απογοητευσεις. ....
   
 9. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Tα καναρίνια ΔΕΝ μπορούν να μιμηθούν ούτε το φανέτο, ούτε πολύ περισσότερο την καρδερίνα που έχει διπλή σύριγγα φωνής. Aν καταφέρουν και πάρουν κάποιες( μετά από εκπαίδευση), θα τις χάσουν στην πτερόρροια.
  Αν θέλεις καναρίνια με καλές φωνές, βρες ποιό καναρίνι φωνής σου ταιριάζει και ασχολήσου μ'αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα σε ικανοποιήσουν.
  Δεν αξίζει να μπλεχθείς με άγρια..όχι γιατί το γράφουμε εδώ..αλλά γιατί στο βωμό του εγωϊσμού μας, θάβονται κάθε χρόνο χιλιάδες ..εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια πουλιά που δεν φταίνε σε τίποτα. Κανείς μας (η σχεδόν κανείς) δεν είναι ''άγιος''...Αλλά η εμπειρία και η ''σοφία'' (που δεν μεταδίδονται ώστε να γίνουν κτήμα του άλλου) πολλές φορές έρχεται μέσα από παθήματα. Δυστυχώς η νουθεσία και οι συμβουλές συχνά είναι χωρίς αντίκρυσμα. Ο ''λαβών'' θέλει να πάθει και να μάθει μόνος του ..μόνο που μαθαίνουμε εμείς παίρνοντας στο λαιμό μας αθώες ζωούλες.
  *Η 1η σου παράγραφος δεν απενοχοποιεί όποιον γνωρίζει το έγκλημα, γνωρίζει τις επιπτώσεις, αλλά παρ'όλα αυτά γίνεται συνεργός.
  Καλώς ήρθες !
   
 10. Vkr

  Vkr PB New Member

  Φυσικά και όχι, αλλά όταν βάζει κάποιος στο τραπέζι ένα ηθικό επιχείρημα, δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και σταθμά.
  Τα υπόλοιπα που γράφετε είναι σωστά.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...