Περίεργο πράγμα σε πόδι καρδερινοκάναρου

Συζήτηση με θέμα Περίεργο πράγμα σε πόδι καρδερινοκάναρου, που ξεκίνησε από giannis.kirp., στο Forum 'Ασθένειες Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 17 Ιαν 2015.

 1. Παιδιά πως να το αντιμετωπίσω αυτό; Ξέρετε τι είναι; Παλαιότερα (2 εβδομάδες) πήγα σε ένα petshop (είχα πρόβλημα με το ίντερνετ και κολλούσε και δε μπορούσα να μπω) και ρώτησα και μου είπαν πως δεν είναι κάτι. Αυτό όμως εξαπλώθηκε σε άλλα 2 καρδερινοκάναρα. Τι λέτε; Να μια φότο:
  rsz_20150111_094048.jpg
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Εδώ σίγουρα είναι μια περίπτωση που χρειάζεται τις οδηγίες από το ποστ που έκανα πριν λίγα λεπτά, σε παρόμοιο θέμα. Τι φάρμακο να δώσω για την ποδάγρα στο καναρίνι μου; | PetBirds Epithol δυο τρεις φορές την εβδομάδα με ταυτόχρονο μασάζ στα πέλματα του πτηνού.
   
 3. Ευχαριστώ πολύ. ;) Χρειάζεται να πλύνω τα κλαδιά και όλα τα υπόλοιπα;
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα αλλάζεις με καθαρά όλα τα σκεύη και τις εξαρτήσεις του κλουβιού και όχι μόνο τις πατήθρες. Η σχάρα του κλουβιού να είναι πάντα καθαρή. Η καθαριότητα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στη διαβίωση όλων των όντων. Πόσο δε μάλλον των ευαίσθητων φίλων μας.
   
 5. Ευχαριστώ πολύ ;)
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Στα πουλάκια που έχουν το θέμα στα ποδαράκια τους ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ κιόλας! Όπως και τη σχάρα που σου είπε ο Γιάννης! Επίσης όσα έχουν αυτό στο ποδαράκι να είναι σε ατομικά κλουβάκια, μόνα τους!
  Ενήμερωσέ μας για όποια εξέλιξη των ποδιών τους! Περαστικά σας! :)
   
 7. Ευχαριστούμε Αλίκη. Το epithol από που θα το πάρω;
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Από petshop. Αν δεν έχει διαθέσιμο το παραγγέλνεις και οι περισσότεροι τουλάχιστον το φέρνουν. Είναι αυτό Epithol - Bogena Beaphar | PetBirds .
   
 9. sdc

  sdc PB Member

  Αυτό το αποτέλεσμα έχει η πολύ συχνή καθαριότητα στο κλουβί όπου ζει το πουλί.
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μιχάλη ειρωνικά το λες??
   
 11. sdc

  sdc PB Member

  Εσύ τι κατάλαβες?
   
 12. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Με τον γραπτό λόγο δεν μπορώ να ξέρω ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος. Αν θες μας λες τι εννοούσες, αλλιώς άσε μας με την περιέργεια και με το άλυτο αίνιγμα. :)
   
 13. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κι εγώ θα συνταχθώ με το σκεπτικό της Αλίκης...
   
 14. Τα κλουβιά καθαρίζονται κάθε Πέμπτη και Κυριακή και μάλιστα ξοδεύω 2 ώρες στον καθαρισμό τους αν θες να ξες! Καθορίζω τα πάντα ακόμα και τα κλαδιά! Και αν δεν ενδιαφερόμουν για να θεραπεύσω το πουλί δεν θα ενδιαφερόμουν ούτε για την καθαριότητα!:mad::mad::mad:
   
 15. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Γιάννη μερικές φορές μπορεί να παλεύουμε ώρες με την καθαριότητα και τέτοια ακάρεα να μην μπορέσουμε να τα παλέψουμε.
  Συνήθως δημιουργούνται σε κλούβες ή κλουβιά, με μεγάλο αριθμό πτηνών που είναι και δύσκολο να εντοπιστούν παρά μόνο όταν είναι αργά.
  Η απολύμανση πάντως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το σωστό μέτρο και όχι απλά η καθαριότητα.
   
 16. Μα πλένω τα πάντα όταν τα καθαρίζω... Τέλος πάντων.... Πήρα μια αλοιφή η οποία μου είπαν περιέχει μέσα της το epithol και ονομάζεται <<Taberlin POMADA>> κάνει;
   
Φόρτωση...