Παρατηρησεις απο διαφορα ζευγαρια καρδερινών και καναρινιών

Συζήτηση με θέμα Παρατηρησεις απο διαφορα ζευγαρια καρδερινών και καναρινιών, που ξεκίνησε από scooby2gr, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 13 Απρ 2015.

 1. Καλήμερα και Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση, Χρόνια Πολλά σου εορτάζοντες
  Μεταφέρθηκα από Αθηνά, Πόρτο Ραφτι, μετά που γύρισα από το Κάιρο, και μετέφερα και τα πουλιά μου. Έκατσα το Σάββατο πριν την Κυριακή των Βαΐων και έφτιαξα μια εξωτερική κλούβα, με περίφραξη προστασία κλπ για τα αρπακτικά, και έβαλα το σπίτι του σκύλου σχετικά κοντά για να τα φυλάει.
  Κατά την απουσία μου, είχα αφήσει τα πουλιά μου σε έναν φίλο και μου τα φρόντιζε μέχρι που πέρασα και τα πήρα.
  Όλα τα πουλιά ήταν σε 40αρες ζευγαροστρες με το χωριζμα για να γνωριστούν τα πουλιά μεταξύ τους της 3 βδομάδες που έλειπα στο εξωτερικό.
  Τώρα είναι μαζί και παραθέτω τις ακόλουθες παρατηρήσεις που έχω κάνει κατά την διάρκεια της μέρας που τρέχω γύρο γύρο στο σπίτι κάνοντας εργασίες συντήρησης.

  1) Ζευγάρι 1. Αρσ. σκουφάτο παρδαλό. Θυλ. σκούρα απλή καναρα. Μέχρι στιγμής υπάρχει ειρήνη στο κλουβί. Και οι δυο επεξεργάζονται τα νήματα και προφορική ανταλλαγή τροφής εκ τον δυο.
  2) Ζευγάρι 2. Καρδερίνα Αρσ με δαχτυλίδι Ε13/0352 που μου δώρισαν πέρσι. Θυλ καναρα μπασταρδεμένη mosaic με κοκ και κιτρ βούλες. Η καρδερίνα έχει απλώσει την αρίδα της και η θηλύκια τρέχει να την ταΐζει. Αυτο δεν το έχω δει μέχρι σήμερα.
  3) Ζευγάρι 3. Αρσ Καρδερίνα που μου χάρισαν με δαχτυλίδι Ι14/4523. Θυλ παρδαλή καναρα. Ηρεμία στο κλουβί, χωρίς εντάσεις κλπ
  4) Ζευγάρι 4. Αρσ Κίτρινο καναρίνι του 14 Θυλ άσπρη του 13 με μάσκα ζορο. Έφτιαξε την πρώτη φωλιά, όλα καλά. γέννησε το μεγάλο Σαββάτο το πρώτο αυγό, ανταλλάσσω το κανονικό με ψεύτικο, κοιτώ την δεύτερη μέρα, τίποτα, κοιτώ την τρίτη μέρα για αυγό, τίποτα, επιστρέφω το πρώτο αυγό και το Σαββάτο θα κάνω έλεγχο να δω εάν είναι γόνιμο. Μάλλον δεν είναι και είμαστε φτου-σου από την αρχή.

  Θα παρακαλούσα τους γνώστες των ιθαγενών πτηνών εάν στα χρόνια της εμπειρίας τους έχουν δει την περίπτωση 2, η για οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Γνωρίζω πως ο κόκκινος παράγοντας στα καρδερινοκάναρα είναι αρνητικός και τα βγάζει εκτός κατηγορίας...
  Δηλαδή το κόκκινο γονίδιο που έχει το θηλυκό θα ¨χαλάσει" την εμφάνιση των μικρών.
   
 3. Παιδιά δεν με ενδιαφέρει κατηγορίες και βραβεία. Ένα hobby έχω και κάνω, και η ερώτηση μου είναι εάν έχει συναντήσει κανείς περίπτωση θηλυκό καναρίνι να ταΐζει αρσενική καρδερινα. αυτό
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Γίνεται στα καναρίνια... γιατί όχι και στην δική σου περίπτωση.
  Όταν ξεκινούν τη διαδικασία αναπαραγωγής αυτά είναι τακτικά και παρουσιάζονται ως φαινόμενα...
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά! :thumbsup:
   
 6. σε συνέχεια των ανωτέρω παρατηρήσεων προσθέτω τα εξής
  ζευγάρι 1. αρσενικό ταΐζει θυλ. θυλ παίζει με τα νήματα, θέλω να ελπίζω ότι θα πάνε καλά
  ζευγάρι 2. καρδερινα παίζει με τα νήματα και η καναρα κάθετε και την χαζεύει. ακόμα ταΐζονται και δεν υπάρχει ένταση. εξωτερική φωλιά τοποθετήθηκε και περιμένουμε με γαϊδουρινή υπομονή
  ζευγάρι 3. καναρα γέννησε σήμερα το 3ο αυγό. καρδερινα δεν είναι επιθετική παρόλο που έχω την εντύπωση ότι μάλλον τα αυγά είναι άσπορα. θα δούμε σε 6 μέρες.
  ζευγάρι 4. άσπρο θηλυκό έφυγε με ανταλλαγή για μια κίτρινη. υπάρχει ηρεμία στο κλουβί και αναμένουμε το γεγονός.
  σας ανεβάζω φωτογραφία με τον εξωτερικό χώρο φύλαξης των πουλιών IMG_0593.JPG
   
 7. Πιστεύω πως μια αλλη θέση στα κλουβακια θα ηταν καλύτερη,να μην πέφτει μπαμ ο ηλιος επανο τους( συγνώμη μια γνώμη μου)
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και είναι και σωστή.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Επίσης (φιλικά πάντα) θεωρώ πως η μισή ζευγαρώστρα δεν είναι κατάλληλη για ένα ζευγάρι.. Και πόσο μάλλον όταν έχεις βάλει και καρδερίνες.. Το κάθε ζευγάρι έχει ανάγκη από όλο το χώρο της ζευγαρώστρας.. Ολόκληρη...
   
 10. χωρίς να θέλω να φανώ ότι απολογούμαι ας ξεκαθαρίσω μερικές απορίες που έχουν προκύψει από την φωτογραφία που ανέβασα
  1) οι ζευγαροστρες είναι ολόκληρες δεν είναι μισές. είναι του εμπορίου και πωλούνται σε μέγεθος 40 πόντους πλάτους. ανάμεσα σε κάθε όροφο υπάρχει ένα χώρισμα που αποτρέπει τα ζευγάρια να βλέπουν τους γείτονες.
  2) η οροφή του χορου είναι στρωμένη με το υλικό που παραδίδονται οι νέες τηλεοράσεις. αποτρέπει την απευθείας πρόσβαση του ηλίου άλλα ταυτόχρονα δίνει φωτισμό. από πάνω από αυτό το εν λόγο υλικό υπάρχει πλαστικό ημιδιαφανές που προστατεύει από την βροχή και επειδή ακριβός απέναντι από την πρόσοψη υπάρχει 300 τμ κήπος με γρασίδι, το βράδυ που κάνει ακόμα κρύο πέφτει το πλαστικό που βλέπετε να κρατείτε από τα μανταλάκια.
  i am soooooooooooo sorry που δεν ικανοποιώ την αισθητική σας γνώμη αλλά αυτά τα υλικά είχα και αυτά έβαλα.
   
 11. [​IMG]

  UNLIKE ..........γιαυτό που βλέπω κάτω από τις κλούβες

  [​IMG]
   
 12. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αλέξανδρε καθένας έχει την δική του αισθητική και δεν υποχρεούται απολογίας σε κανέναν,καθώς υπάρχουν και υποχρεωτικές συμβάσεις και συμβιβασμοί που απορρέουν από αντικειμενικούς παράγοντες.
  'Ομως νομίζω το θέμα αφορά κυρίως τις καρδερίνες που απ' ό,τι έχω διαβάσει κι εγώ, δεν αναπαράγονται σε τόσο μικρούς χώρους. Αυτό σίγουρα είναι κάτι που θα σε απασχολήσει κι εσένα αφού κάνεις προσπάθεια αναπαραγωγής και περί αυτού αναφέρθηκαν όλοι.
  Επίσης το μικρό ύποπτο κλουβάκι κάτω από τις ζευγαρώστρες,φυσικό ήταν να προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις δεν το καταλαβαίνεις;
   
 13. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Εψαχνα δεκα ωρες μεχρι να δω το σχολιο της Μαριας...Ειμαι στραβη... Δεν παιζει να ειναι απλα για μεταφορες ρε παιδια, ή μονο εγω παω με το σταυρο στο χερι?
   
 14. takis_engineer

  takis_engineer PB New Member

  Ενας "ταπεινός" καπατζές είναι χρήσιμος για να πιάνει τα καναρίνια που φεύγουν απο το γείτονα (θέλουμε να πιστεύουμε) :)
   
 15. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Φυσικά και "παίζει" κι αυτό το ενδεχόμενο.
   
 16. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Ρε παιδια απλο μικρο κλουβακι δεν ειναι κραχτοκλουβο πως το λενε? Ε, και εγω εχω ενα μικρο αμα χρειαστει να τα μεταφερω, η καποιο χτηπησει και δεν πρεπει να κινειται πολυ. Εκτελεστε με! :p
   
 17. takis_engineer

  takis_engineer PB New Member

  φυσικά και δεν "παιζει" το ενδεχόμενο αυτό, ο καπατζές έχει μια και μόνο συγκεκριμένη χρήση
   
 18. takis_engineer

  takis_engineer PB New Member

  αλλο το κραχτόκλουβο αλλο ο καπατζές
   
 19. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Όχι δεν το έχω χρησιμοποιήσει, δεν το έχω δει καν παιδιά. Παλαιότερα σε τέτοια κλουβάκια, διατηρούσαν κάποιοι πουλάκια επί μακρόν, όσο κατάφερναν να ζήσουν τέλος πάντων.
   
 20. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δεν ξέρω αν μπορείτε να δείτε καλύτερα από μένα αλλά δε μου μοιάζει ύποπτο ...
  Δεν είναι παγίδα..
  3.jpg
  Μου μοιάζει απλό μικρό κλουβάκι ..
  Μικρό και με κανονική πόρτα μπροστά.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...