Παραμάνες στα καναρίνια

Συζήτηση με θέμα Παραμάνες στα καναρίνια, που ξεκίνησε από boot, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 2 Δεκ 2006.

 1. boot

  boot PB New Member

  Έχω διαβάσει σε διάφορα άρθρα ότι για την ανατροφή ή εκκόλαψη κάποιας δύσκολης ράτσας και όχι μόνο χρησιμοποιούνται παραμάνες. Αν κατάλαβα καλά χρησιμοποιούμε ένα άλλο θηλυκό πουλί στην θέση της φυσικής μητέρας. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τους φίλους του site, τι ακριβώς κάνει η παραμάνα ; πώς και πότε βάζουμε παραμάνα ; πώς ξέρουμε ότι ένα πουλί κάνει για παραμάνα ;
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ας υποθέσουμε ότι κατά την αναπαραγωγική περίοδο έχεις μεταξύ άλλων δύο ζευγάρια εκ των οποίων το πρώτο δεν αποτελείται από «καλής ποιότητας» πουλιά, αλλά έχει αποδειχτεί από την προηγούμενη χρονιά ότι το θηλυκό τα καταφέρνει πολύ καλά στην ανατροφή. Φροντίζει δηλαδή συνεχώς όλα τα μικρά, ταΐζει και γενικώς καταφέρνει από τα γόνιμα αβγά να «βγάζει πουλιά στο κλαρί».

  Στη δεύτερη περίπτωση έχεις το «ζευγάρι της χρονιάς», του οποίου το θηλυκό γεννάει 5 αβγά και μετά ούτε γυρίζει να τα δει. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Εκμεταλλεύεσαι τα προτερήματα της κάθε περίπτωσης για να φέρεις εις πέρας τουλάχιστον μία, αφού έτσι κι αλλιώς μόνο μια θα ευοδωνόταν.
  Παίρνεις λοιπόν τα «πολύτιμα αβγά» και τα βάζεις στην στοργική μητέρα (παραμάνα).

  Ως παραμάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης, πουλιά του ίδιου είδους ακόμη και εάν είναι διαφορετικού τύπου.
   
Φόρτωση...