Πρόσφατα

Παραγωγή καρδερινοκάναρων στο ΜΑΡΟΚΟ

Georgina

Honored Member
PBCP Contributor
#5
Καταπληκτικα και τα 3 βιντεακια!Και τα πουλακια τρισχαριτωμενα:)
Ποιος μπορει να μου λυσει καποιες αποριες που μου δημιουργηθηκαν?
1.Γιατι σκεπασε το κλουβι με την ναυλον σακουλα?
2.Η πρασιναδα ηταν υλικο για την φωλια? Και αν ναι ,τι υλικο ηταν αυτο?
3.Τι περιειχε η αυγοτροφη ( εκτος απο αυγο)?
4. Τα 3 πουλακια στα δυο επομενα βιντεο ήταν καρδερινοκαναρα???
:)
 

Stavros

Administrator
Staff Member
#7
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται στο βίντεο:

Για να ξεκινήσουμε την αναπαραγωγή χρησιμοποιούμε ένα έμπειρο στην αναπαραγωγή θηλυκό καναρίνι και όχι κάποιο που θα ζευγαρώσει για πρώτη φορά. Το βάζουμε μαζί με την καρδερίνα τουλάχιστον για 7 ημέρες ούτως ώστε να συνηθίσουν το ένα το άλλο.

Μετά από αυτό το διάστημα των 7 ημερών, θα πρέπει να απομονώσουμε την καρδερίνα από τις υπόλοιπες ούτως ώστε να μην αποσπάται από αυτές. Μετά την ένωση του ζευγαριού είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε την τροφή της καρδερίνας για την σίτιση των πουλιών και αυτό γιατί η κανάρα δεν επηρεάζεται αρνητικά από αυτήν ενώ η καρδερίνα θα μπορούσε να επηρεαστεί από την τροφή του καναρινιού.

Εδώ ξεκινάμε να καλύπτουμε το κλουβί γιατί με τον τρόπο αυτό τα πουλιά νιώθουν περισσότερο ασφαλή. Επίσης καλύπτοντας το κλουβί, το ενδιαφέρον της καρδερίνας διατηρείται μέσα στο κλουβί χωρίς να επηρεάζεται από τα υπόλοιπα πουλιά που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Εάν δεν υπάρχουν άλλα πουλιά, τότε δεν χρειάζεται να καλύψουμε το κλουβί.

Ανοίγουμε δύο τρύπες στο κάλυμμα του κλουβιού για να τοποθετήσουμε τα σκεύη τροφής και νερού. Η καρδερίνα παραμένει μαζί με την κανάρα έως ότου αυτή γεννήσει τα αβγά της. Στη συνέχεια απομακρύνουμε την καρδερίνα και δίνουμε στη θηλυκιά τη συνηθισμένη της τροφή.

Στο σημείο αυτό παίρνουμε ένα μικρό κουτί, όπως για παράδειγμα ένα πακέτο τσιγάρα η ένα κουτί από χυμό μήλου το οποίο τροποποιούμε αναλόγως για να το χρησιμοποιήσουμε ως τροφοδότη υλικού φωλιάς. Θα σας δείξω τώρα πώς να κόψετε το κουτί. Πάντοτε χρησιμοποιώ πρασινάδα ως υλικό φωλιάς και κάποιες φορές πρασινάδα με μακριά φύλλα, αναλόγως την κανάρα που έχω.

Όπως βλέπετε εδώ, το θηλυκό καναρίνι έχει αρχίσει να χτίζει τη φωλιά του. Στην αρχή η καρδερίνα είναι λιγάκι νευρική γι' αυτό θα πρέπει να είστε υπομονετικοί μαζί της κάποιες φορές. Στη συνέχεια θα αρχίσει να συγκεντρώνεται περισσότερο σε αυτά που συμβαίνουν μέσα στο κλουβί λόγω του καλύμματος που έχουμε τοποθετήσει σε αυτό. Όπως βλέπετε και έχει ήδη αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον στη φωλιά και στην κανάρα επίσης. Αυτή, αρχίζει να τον καλεί όταν βρίσκεται στην φωλιά.

Στην αρχή δεν κουβαλάει καθόλου τροφή στη φωλιά αλλά όπως φαίνεται αργότερα αρχίζει να την ταΐζει κάτι που δείχνει πώς η εξέλιξη του ζευγαρώματος είναι επιτυχής.

Εδώ βλέπουμε το ζευγάρωμα.

Αυτά είναι τα τρία της αβγά, τα οποία απομακρύνουμε από τη φωλιά ένα ένα κάθε πρωί για να αποφύγουμε πιθανή καταστροφή τους. Έχει γεννήσει μόνο τρία αβγά οπότε στο σημείο αυτό απομακρύνουμε την καρδερίνα και τοποθετούμε και πάλι τα αβγά στη θέση τους. Τα επωάζει για 14 ημέρες και σήμερα έχουμε τρία υβρίδια (καρδερινοκάναρα) νεοσσούς. Εδώ τα ταΐζει.

Αυτή είναι η τροφή που φτιάχνω για τα νεαρά πουλιά. Χρησιμοποιώ αμύγδαλα …

Τέλος 1ου βίντεο...
 

Georgina

Honored Member
PBCP Contributor
#8
Αποριες , αποριες, αλλα οποιος ρωταει μαθαινει!:) Αν δεν ρωταγα πως θα μαθαινα????;)
 
Top Bottom