Παρέλαση πουλιών

Georgina

Honored Member
PBCP Contributor
11 Σεπ 2006
6.126
306
Αθήνα
Πτηνά
Καναρίνια
#1
Το δριμύ κρύο και πιθανών η έλλειψη τροφής στα βόρεια, είναι μάλλον οι σημαντικότεροι λόγοι που τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ένα πλήθος απο άγρια πουλιά να παρευλαύνει ακόμα και μέσα σε οικιστικές περιοχές με μικρούς πνεύμονες πρασίνου.

Λευκοσουσουράδες, σταχτοσουσουράδες, καρβουνιάρηδες, κοκκινολάιμηδες, τρυποφράχτες κάνουν αισθητή την παρουσία τους ακόμα και μέσα στις αυλές μας. Εκείνο που προσωπικά με εντυπωσίασε τις τελευταίες μέρες, είναι το γεγονός ότι εμφανίστηκαν σουσουράδες στον κήπο μας και κινούνταν ανάμεσα στα πόδια μου με την ίδια ηρεμία που κινούνται τα περιστέρια στην Πλ. Συντάγματος. :)

Κάτι τα σπόρια στο χώμα, κάτι το μπολάκι με το νερό, κάτι οι πρασινάδες που έχουν φουντώσει στον κήπο, είναι προφανώς η αιτία των τόσο συχνών επισκέψεων, που μόνο ευχάριστο ξάφνιασμα, αλλά και διάθεση για γνώση μπορούν να προσφέρουν.
 

kristhegreek

PB New Member
27 Νοε 2007
828
32
Τήνος
#2
Το παρατήρησα και εγώ στο εξοχικό μου που έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες καρδερίνες και κάθε είδους αγριοπούλια (ως και αγριόπαπιες).
 

redcanary

PB New Member
22 Οκτ 2007
417
21
Αθήνα
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL 146
#3
Για να χρησιμοποιήσω μια ατάκα από ελληνική ταινία "Το νου σας ρεμάλια!" τα πουλάκια πεινάνε και κατέβηκαν νότια, όχι για να τα πιάσετε...
Μην σας μπαίνουν ιδέες...