Παρέλαση πουλιών

Συζήτηση με θέμα Παρέλαση πουλιών, που ξεκίνησε από Georgina, στο Forum 'Φροντίδα, Διαμονή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 1 Δεκ 2007.

 1. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Το δριμύ κρύο και πιθανών η έλλειψη τροφής στα βόρεια, είναι μάλλον οι σημαντικότεροι λόγοι που τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ένα πλήθος απο άγρια πουλιά να παρευλαύνει ακόμα και μέσα σε οικιστικές περιοχές με μικρούς πνεύμονες πρασίνου.

  Λευκοσουσουράδες, σταχτοσουσουράδες, καρβουνιάρηδες, κοκκινολάιμηδες, τρυποφράχτες κάνουν αισθητή την παρουσία τους ακόμα και μέσα στις αυλές μας. Εκείνο που προσωπικά με εντυπωσίασε τις τελευταίες μέρες, είναι το γεγονός ότι εμφανίστηκαν σουσουράδες στον κήπο μας και κινούνταν ανάμεσα στα πόδια μου με την ίδια ηρεμία που κινούνται τα περιστέρια στην Πλ. Συντάγματος. :)

  Κάτι τα σπόρια στο χώμα, κάτι το μπολάκι με το νερό, κάτι οι πρασινάδες που έχουν φουντώσει στον κήπο, είναι προφανώς η αιτία των τόσο συχνών επισκέψεων, που μόνο ευχάριστο ξάφνιασμα, αλλά και διάθεση για γνώση μπορούν να προσφέρουν.
   
 2. kristhegreek

  kristhegreek PB New Member

  Το παρατήρησα και εγώ στο εξοχικό μου που έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες καρδερίνες και κάθε είδους αγριοπούλια (ως και αγριόπαπιες).
   
 3. redcanary

  redcanary PB New Member

  Για να χρησιμοποιήσω μια ατάκα από ελληνική ταινία "Το νου σας ρεμάλια!" τα πουλάκια πεινάνε και κατέβηκαν νότια, όχι για να τα πιάσετε...
  Μην σας μπαίνουν ιδέες...
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...