Παρέα σε καναρίνι που δεν κελαηδά

Συζήτηση με θέμα Παρέα σε καναρίνι που δεν κελαηδά, που ξεκίνησε από nioniachalari, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 17 Μαϊ 2015.

 1. nioniachalari

  nioniachalari PB New Member

  Καλησπέρα σας Καλή Κυριακή. Θα ήθελα την γνώμη σας για μια σκέψη μου. Έχω ένα κόκκινο καναρίνι το οποίο μετά από ένα πρόβλημα στο αναπνευστικό του δυστηχώς δεν μπορεί να κελαηδήσει πια. Κάτι λίγα τσιου κάνει και μέχρι εκεί. Όταν ακούει άλλα κάνει σαν τρελλός. Σκεφτόμουν να του πάρω μια καρδερίνα ή οποιοδήποτε άλλο θηλυκό με σκοπό να έχει παρέα και να ζευγαρώσει. Υπάρχει περίπτωση να επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογία του επειδή εκείνος δεν θα μπορεί να κελαηδήσει? Περιμένω νέα σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
   
 2. Canary A

  Canary A PB New Member

  Καλησπέρα Διονυσία. Θεωρώ ότι το θηλυκό καναρινάκι είναι ότι πρέπει για να έχει παρέα. Η καρδερίνα δεν θεωρώ ότι θα βοηθούσε. Φυσικά επειδή έχει περάσει ο καιρός θηλυκό πουλάκι δεν θα βρεις εύκολα τώρα. Όταν με το καλό πάρεις θα τα έχεις σε ξεχωριστά κλουβάκια.
   
 3. Καλησπέρα, θα ήθελα να σε ρωτισω ποτε και τι πρόβλημα πέρασε το πουλάκι σου ,πείρε κάποια φαρμακευτική αγωγη ?
   
 4. nioniachalari

  nioniachalari PB New Member

  είχε πρόβλημα με το αναπνευστικό του (παρουσιάστηκε τέλη Φεβρουαρίου), μετά από λίγες μέρες πρήστηκε και το ποδαράκι του από το δαχτυλίδι που φορούσε και μετά το πήρε η κάτω βόλτα. Του έκανα μια θεραπεία με μια αντιβίωση που πήρα από το petshop και πριν 10 μέρες το πήγα και σε γιατρό με ειδικότητα στα πτηνά και μου έδωσε μια πιο ισχυρή αντιβίωση.Ταυτόχρονα παρουσίασε και μια πτερόροια. Είναι τώρα 10 μέρες που του δίνω αντιβίωση στο νερό, antistress, muda για την πτεροροια και sporanox για τους μύκητες, γενικά πολύ φροντίδα αλλά μάλλον χωρίς αποτέλεσμα. θα δούμε.

  Γιατί να τα έχω σε ξεχωριστά κλουβάκια? Τα πουλάκια μένουν μαζί μόνο στην περίοδο αναπαραγωγής? Δεν μπορούν και καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου?
   
 5. Ωραία, θα πρεπει να δώσεις χρονο στο πουλάκι οστε να επανέλθει η υγεια του και σίγουρα θα το ακούς και παλι να σου κελαιδαει .
   
 6. Οταν το παρεις να το εχεις για καραντινα 40 μερες πριν τα ενωσεις
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σπάνια υπάρχουν προβλήματα υγείας που αφήνουν εντελώς "αλάλητο" ένα καναρίνι ...
  Καλύτερα να περιμένεις κάποιες βδομάδες ...
  Ίσως μετά από την πτερόρροια να επανέλθει στα σωστά του... υπάρχουν πολλά παρόμοια παραδείγματα.
   
 8. Canary A

  Canary A PB New Member

  Ακριβώς γιαυτό που λέει ο Κος Γιάννης (misalouris) και η Aγγελική πρέπει το θηλυκό να είναι σε δικό του κλουβί nioniachalari . Πλέον αυτή η αναπαραγωγική περίοδο έχει περάσει για τον αρσενικό σου. Προσωπικά πιστεύω ότι θα κελαηδήσει ξανά. Άρα αφού σκέφτεσαι να πάρεις ένα θηλυκό πρέπει τουλάχιστον 40 ημέρες να είναι σε δικό του κλουβί λόγος της καραντίνας που έχουμε πει σε πολλά Post και από εκεί και πέρα το να ενώσεις το θηλυκό με τον αρσενικό σε όλη την διάρκεια του χρόνου μόνο κακά αποτελέσματα θα έχεις. Πρέπει ο αρσενικός να είναι μόνος και θα δεις ότι σιγά σιγά θα αρχίσει πάλι να κελαηδάει.
   
 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν χρειάζεται να ζευγαρώσει. Δεν θα στερηθεί τίποτα εάν δεν το κάνει. Επίσης, δεν χρειάζεται παρέα. Χρειάζεται μόνο να έχει καλή υγεία και καλή ποιότητα ζωής.

  Καρδερίνα μην πάρεις για κανένα λόγο. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι σε ενδιαφέρει να είναι τα πουλάκια σου ευτυχισμένα, θα πρέπει να ξέρεις ότι το 99% των καρδερίνων που πωλούνται στα καταστήματα ή οπουδήποτε αλλού δεξιά και αριστερά, είναι πουλιά που έχουν πρόσφατα αιχμαλωτίστει από τη φύση με σκοπό να καταλήξουν σε κάποιο κλουβί εάν αντέξουν και δεν πεθάνουν μέχρι τότε.
   
 10. nioniachalari

  nioniachalari PB New Member

  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την άμεση ανταπόκρισή σας. Είσαστε κατατοπιστικότατοι, σίγουρα ο σκοπός μου είναι να είναι χαρούμενος και ελπίζω από τα βάθη της καρδιάς μου να ξανα κελαηδήσει γιατί μου λείπει η φωνούλα του. Έχω να τον ακούσω από τον Ιανουάριο.
   
 11. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν είναι μεγάλο διάστημα Διονυσία, μην χάνεις τις ελπίδες σου, ακολούθησε καλή διατροφή και λοιπές συνθήκες και θα τον ξανά ακούσεις!
   
 12. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα το κάνει και θα το δεις...
  Κάποτε μετά την αναπαραγωγή χάρισα σε φίλο ένα καναρίνι...
  Ο νέος ιδιοκτήτης συνεχώς γκρίνιαζε πως δεν κελαηδούσε ... για αρκετό καιρό.
  Έτσι όταν τον Οκτώβριο άρχισαν τα νέα πουλιά το τραγούδι τον πήρα τηλέφωνο να του πάω ένα να το αντικαταστήσει μου απάντησε ... Τι λες τώρα .. αυτός γαζώνει ...
  Του πήρε 3-4 μήνες .... αλλά το έκανε.
   
 13. theodr

  theodr PB Member

  Διονυσία , θα σου έλεγα να ακολουθήσεις τις συμβουλές του γιατρού , να φροντίζεις την καθαριότητα και την διατροφή του και σίγουρα θα ακούσεις ξανά το καναρίνι σου. Σου γράφω εκ πείρας διότι είχα ένα πρόσφατα ένα παρόμοιο πρόβλημα και τώρα δεν σταματήσει να τραγουδάει με τίποτα.

  Υ.Γ Πρόσεξε το κλουβί που το έχεις να μην είναι μικρό. Αν έχεις ζευγαρώστρα ελεύθερη στην προτείνω.
   
 14. nioniachalari

  nioniachalari PB New Member

  Δεν ξέρετε πόσο θάρρος μου δίνετε. Εννοείτε πως το κλουβί του το καθαρίζω 2 φορές την εβδομάδα. Προς το παρόν σκέφτομαι να περιμένω μέχρι να ξανά βρει για τα καλά το κέφι του και μετά να του πάρω μια παρεούλα (βλέπετε η κόρη μου, 12 χρονών, θεωρεί πως πρέπει και εκείνος να δημιουργήσει την δική του οικογένεια όπως κάναμε και εμείς). Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.
   
 15. theodr

  theodr PB Member

  Αν θές ανέβασε φωτογραφίες του κλουβιού. Προσοχή στην χύμα τροφή γιατί κρύβει κινδύνους.
   
 16. nioniachalari

  nioniachalari PB New Member

  δεν μπορώ να την ανεβάσω, μου λέει ότι το αρχείο είναι πολύ μεγάλο.
   
 17. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Για τα μεγάλα αρχεία ακολουθείς τις οδηγίες https://petbirds.gr/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/ (στο τέλος)
   
Φόρτωση...