Παράξενη συμπεριφορά σε peach lovebird

Συζήτηση με θέμα Παράξενη συμπεριφορά σε peach lovebird, που ξεκίνησε από marina&zizel, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 29 Απρ 2016.

 1. Το παπαγαλάκι μου,η Ζιζελ εχει περασει πολλα.Η ιδια έχει κάνει 10 αβγά(που τα 9 τα βγάλαμε από το κλουβί)και δαγκώνει(εξακολουθεί).Πήγαινει κάτω στον πάτο-δεν φουσκώνει είναι γεμάτη ενέργεια την έχω παρακαλουθήσει-και παίρνει το χαρτί από κάτω,ενώ έχει σχάρα,και το κόφει λωρίδες και το βάζει στην ουρά της.Είναι φυσιολογικό να το κάνει αυτο?Κάπως έτσι αλλά μέσα στο κλουβί
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μάλλον είναι σε αναπαραγωγικό οίστρο.
  Τι διατροφή της κάνεις; Πότε έκανε το τελευταίο αυγό; Κόψε πράσινα και αυγοτροφές και άσε λίγες μέρες μόνο σπόρους και νερό να ηρεμήσουν οι ορμόνες της.
   
 3. ούτε φρούτα τρώει,ούτε αυγοτροφή μόνο το ασπράδι του αυγού(βρασμένο εννοείται)και τρώει σουσάμι όπως είχατε γράψει.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κόψε το αυγό για λίγο και πες μου πότε έκανε το τελευταίο αυγό.
   
 5. Έχει κάνα μήνα.Περίπου κάθε μήνα κάνει από 3
   
 6. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Επίσης εκτός απο αυτά που σου είπε η Μαρία να αυξήσεις τις ώρες ύπνου. Πόσο κοιμάται τώρα?
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Εντάξει τώρα θα της περάσει σιγά-σιγά και κάθε μέρα ντουζάκια θα βοηθήσουν επίσης.
   
 8. Την σκεπάζουμε μόλισ βραδιάσει(κατά τις 9)αλλά δεν κοιμάται ακριβώς μόλις την σκεπάσουμε και παίζει(το έχει η γιαγια μου και κάθε φορά που έρχομαι στις γιορτές το αναλαμβάνω εγώ και επειδή παλιά είχαμε ζευγάρια πουλιά που τους είχαμε βάλει φωλιά βρήκε η γιαγια το εκείνο το υλικό σαν άχυρο που είναι και το έβαλε μέσα στο κλουβί και κάνει φωλιά τώρα.
  κάνει,κάνει της αρέσουν
   
 9. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Όπως καταλαβαίνεις κάνεις το πρόβλημα χειρότερο έτσι. Απομάκρυνέ τα άμεσα όλα κι άλλαξε τη διαρύθμιση του κλουβιού. Άλλαζε την κάθε εβδομάδα ώστε να μην μπορεί να φωλιάζει πουθένα και να νιώθει το περιβάλλον ως καινούριο. Άλλαζε και θέσεις στο κλουβί. Το πουλάκι διατρέχει κίνδυνο μπαίνοντας σε φάση ωοτοκίας τόσο συχνά. Αύξησε τις ώρες ύπνου στις 12 ώρες σε σκοτεινό κι ήσυχο δωμάτιο χωρίς τηλεόραση και φωνές. Μέχρι τις 14 ώρες έχεις περιθώριο αν πάλι δεν σταματήσει.
   
 10. ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές.Εκτός από αυτά μήπως υπάρχει κάποιο φάρμακο για να βοηθήσει ?
   
 11. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Όχι και δεν υπάρχει λόγος. Το περιβάλλον της (εσεις), της το επιτρέπει αυτό που γίνεται τώρα. Δοκίμασε όλα αυτά που λέμε ακριβώς όπως τα λέμε κι όχι στο περίπου κι αν δεν δουλέψουν τότε βλέπουμε. Αν η γιαγιά δεν μπορεί να τα κάνει αυτά ίσως δεν πρέπει να το έχει η ίδια αποκλειστικά.
   
 12. εννοείται πως το δεν έχει η ίδια αποκλειστικά βοηθάει και η θεία μου .Απλά επειδή παλιά είχανε παραδεισάκια-ζεμπράκια- ζευγάρι δεν έχουν εμπειρία από 1 παπαγαλάκι.
   
 13. Σήμερα κατάφερα και έβγαλα και το αβγό και το άχυρο...Ελπίζω να μην ξανακάνει αβγό. Σήμερα επίσης "πήγε για ύπνο" στις 8:00 και δεν έφαγε ούτε αβγό ούτε κάποιο φρούτο ή λαχανικό.Ελπίζω αυτό να την βοηθήσει.Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα..Αν την έπαιρνα έναν αρσενικό θα της έκανε καλό?Ευχαριστώ. ; )
   
 14. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μήπως εννοείς χθες; Γιατί ακόμα δεν είναι ούτε 19.30 :)
  Εξαρτάται ποιος είναι ο σκοπός σου. Αν έχει αρσενικό δεν θα σταματήσει τα αυγά. Αφετέρου αν θυμάμαι καλά είναι πάνω από 6 ετών;
   
 15. Αχχ τι λέω..Χθες εννοούσα!Βλακεία μου..
  Ούτε 3 δεν είναι...(δεν ξέρω βέβαια αλλά 6 δεν είναι με τίποτα,σίγουρα πιο μικρή είναι...)Θα δω το δακτυλίδι και θα σας πω
   
 16. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αν πάρεις αρσενικό και εφόσον βέβαια θα είναι αρσενικό, γιατί χωρίς τεστ δεν θα είσαι σίγουρη, θα συνεχίσει να κάνει αυγά και αν ζευγαρώσουν, πιθανότατα θα έχουν νεοσσούς. Θα μπορέσει η γιαγιά σου να ανταπεξέλθει; Μήπως μπλέξετε σε περισσότερα προβλήματα.
   
 17. Εννοείται πως η γιαγια μου δεν την προσέχει μόνη της,απλα μόνο της μιλάει και της βάζει νερό,η θεία μου κάνει τα υπόλοιπα..Απλά το είπα για να έχει μια παρέα..για να μην είναι μόνη..
   
 18. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Εντάξει αν υπάρχει άτομο να ασχοληθεί, μπορείτε να πάρετε. Απλά πάρτε από εκτροφείο για να κάνετε πριν τεστ για το φύλο.
   
 19. Εννοείται από εκτροφείο απλά αν πάρουμε και βγούνε νεοσσοί δεν ξέρω σν θα μπορέσει η θεία μου να βοηθήσει,δηλαδή να τα ταΐσει, γιατί η ίδια είναι καθηγήτρια και δεν έχει πολύ χρόνο..Από την άλλη την λυπάμαι έτσι μόνη της..Να ρωτήσω και κάτι χαζό..Υπάρχει περίπτωση να κάνει κακό στο άλλο πουλάκι την στιγμή που δαγκώνει τόσοοο πολύ?(ειλικρινά δεν ξέρετε πόσο δαγκώνει...
   
 20. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο, ωστόσο έχει παρατηρηθεί πολύ επιθετική συμπεριφορά σε lovebirds και ιδίως θηλυκά. Δεν υπάρχει κάθετη αρνητική ή θετική απάντηση.
  Σίγουρα αν πάρετε συντροφιά πρέπει να προηγηθεί γνωριμία σε διαφορετικά κλουβιά τουλάχιστον 40-50 μέρες.
  Δεν ξέρουμε σίγουρα αν θα χρειαστεί να ταΐσει αλλά μια αναπαραγωγή είναι μια υπεύθυνη πράξη και αν δεν είμαστε έτοιμοι να την υποστηρίξουμε, καλύτερα να μην την τολμάμε.
  Τείνω να διαμορφώσω μία γνώμη, να μην πάρετε συντροφιά. Νομίζω πιο πολλά προβλήματα θα αντιμετωπίσετε, παρά θα λύσετε.
  Δεν παθαίνει τίποτα μόνο του.
   
Φόρτωση...