Παράξενη διάρροια

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
A

Aleka

PB New Member
#1
Εχώ πρόβλημα με ένα Γκλόστερ 8 χρονών. Από τον Γενάρη έχει διάρροια. Οι ακαθαρσίες του είναι σαν κλωστές 3-4 πόντων που κρέμονται και φυσικά λερώνουν το πουλί και όλο το κλουβί. Του έχω δώσει ότι μπορείτε να φανταστείτε... αντιβιώσεις, φάρμακα για διάρροια, για σκουλίκια, προβιωτικά, ειδικούς σπόρους, σκόρδο... δεν έχει φάει λαχανικό από τότε.. του έκοψα για μήνες την βιταμίνη.. του άλλαξα τροφή... καμμία βελτίωση... Το πουλάκι είναι ζωηρό, τραγουδάει, τρώει και παίζει μαζί μου όπως τόσα χρόνια. Μήπως ξέρει κανείς τι άλλο πρέπει να κάνω;
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#2
Με βάση την περιγραφή θα έλεγα ότι πάσχει από εντερικά σκουλήκια. Από τη στιγμή όμως που λες ότι έχεις δοκιμάσει θεραπεία για την αντιμετώπισή τους, κρατώ επιφυλάξεις.

Έχεις κοιτάξει καθόλου το πουλί αν έχει καρινιάσει; Ανέφερε σε παρακαλώ ποια φάρμακα έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα.
Aleka είπε:
του έκοψα για μήνες την βιταμίνη..
Τι εννοείς βιταμίνη;
 
S

stav

PB New Member
#3
Εχει κατι πολυ καλες σταγονες η Tabernil για την διαρροια,δοκιμασε της.
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#4
Μια επισήμανση: Η διάρροια δεν είναι ασθένεια αλλά σύμπτωμα μιας σειράς ασθενειών. Θα πρέπει να αναγνωριστεί η ασθένεια που την προκαλεί και να αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα φάρμακα προκειμένου να σταματήσει. Με άλλα λόγια, δεν είναι η διάρροια που μας απασχολεί αλλά η ασθένεια που έχει προσβάλει το πουλί και έχει αυτήν ως ένα από τα συμπτώματα της (ή και το μόνο).

Επομένως δεν υπάρχει φάρμακο για τη διάρροια αλλά υπάρχουν φάρμακα που καταπολεμούν βακτηριακές λοιμώξεις του γαστρεντερικού (αντιβιοτικά), προσβολές από παρασιτικά σκουλήκια, στρογγυλά και ταινίες (ανθελμινθικά), προσβολές από κοκκίδια (αντικοκκιδιακά).

Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο που μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των διαφόρων μεταξύ των μικροοργανισμών που προκαλούν ασθένειες, είναι το Μικρόβια: Ιοί, Βακτηρίδια και Μύκητες
 
manos

manos

PB New Member
#5
Geia sou aleka.Dokimase to fionopadi ,exo dei apotelesmata se paromia periptosi me tin dikia sou,epi tis eukairias,pigaina sxoleio ston koridallo,sto 13 dimotiko.me ektimisi manos apo holland.
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#6
Aleka είπε:
Του έχω δώσει ότι μπορείτε να φανταστείτε... αντιβιώσεις, φάρμακα για διάρροια, για σκουλίκια, προβιωτικά, ειδικούς σπόρους, σκόρδο...
Μάνο από αυτή τη φράση υπέθεσα ότι μπορεί να του έχει δώσει ήδη foniopaddy.

Έχεις δει αποτελέσματα (Μάνο) από αυτόν το σπόρο; Γράψε αν θέλεις και εσύ τις παρατηρήσεις σου στο Foniopaddy, ένας σπόρος θαύμα;.

Όσο περισσότερες απόψεις έχουμε, τόσο πιο ασφαλή συμπεράσματα θα βγάλουμε. :)
 
A

Aleka

PB New Member
#8
Συγνώμη που δεν απάντησα αμέσως αλλά έχω πάρα πολύ δουλειά αυτό το καιρό . Το λοιπόν του έχω δώσει : Cria (Tabernil), Vermicida (Tabernil), Liviferm (Chevita), Worm-middel (Bogena), Aviomycine (Tafarm), Multi-vitamin EB 12 (Chevita), Miral (Chevita), Vitin (Chevita) και συνέχεια κάτι μικρά σποράκια μαύρα που ασημίζουν και δεν θυμάμαι πως μου τα είπαν. Τροφή δίνω την Πρίμιουμ δεν ξέρω ποιας εταιρείας είναι, αλλά είναι ακριβή. Για βιταμίνη δίνω την αυγοτροφή της CEDE. Τον Μάη και τον Ιούνη η κοιλιά του είχε μαζευτεί και φαινόταν έντονα το στήθος του (καρίνιασμα;) τώρα είναι πολύ καλύτερα και έχει ελάχιστη διαφορά από τα άλλα κανάρια μου. Κάθε βράδυ καθαρίζω το κλουβί το πτέρωμα του και τα πόδια του από της ακαθαρσίες. Σίγουρα κάτι κάνω λάθος ή δεν ξέρω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκρισή σας και την βοήθειά σας. Το λατρεύω αυτό το κανάρι, μακάρι να σωθεί.
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#9
Aleka είπε:
Τροφή δίνω την Πρίμιουμ δεν ξέρω ποιας εταιρείας είναι, αλλά είναι ακριβή. Για βιταμίνη δίνω την αυγοτροφή της CEDE... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκρισή σας και την βοήθειά σας. Το λατρεύω αυτό το κανάρι, μακάρι να σωθεί.
Αλέκα μετά απ' όλα αυτά δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις. Ή μάλλον έχει μείνει μόνο η αντικοκκιδιακή θεραπεία αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς ποιες είναι οι ιδιότητες του Vermicida όπως και κάθε φαρμάκου της Tabernil για να ξέρουμε αν έχει καλυφθεί και αυτή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που προσωπικά δεν συμπαθώ την Tabernil αφού αν δεν ξέρεις Ισπανικά δεν μπορείς να ξέρεις τι περιέχει το φάρμακο που δίνεις.

Οι υπόλοιπες τροφές που του δίνεις είναι πολύ καλές. Το μείγμα σπόρων είναι της Versele-Laga από τη σειρά Prestige - Premium και είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες και αλλά θρεπτικά στοιχεία και η αβγοτροφή της CEBE είναι επίσης αρκετά καλή, αλλά είναι απλώς αβγοτροφή και δεν πρέπει να την συγχέουμε με σκευάσματα βιταμινών.

Δίνε του τουλάχιστον ανά διαστήματα Liviferm για πέντε μέρες την κάθε φορά και εύχομαι και εγώ πραγματικά να το ξεπεράσει. :)
 
A

Aleka

PB New Member
#10
Τελικά το πουλάκι γιατρεύτηκε. Το είδε φίλος κτηνίατρος και διέγνωσε κολίτιδα που προκαλείται από τη διατροφή. Αρχισα να του δίνω μόνο κεχρί και ανά βδομάδα έπρεπε να προσθέτω και άλλο είδος. Τελικά το πείραζε η άμμος :confused: Τους βάζω σε κυπελάκι άμμο πολύ καλής ποιότητας κατάλληλη για βρώση παράλληλα με το σουπιοκόκκαλο. και το πείραξε.
Ας το έχετε υπόψη σας.
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#11
Aleka είπε:
Τους βάζω σε κυπελάκι άμμο πολύ καλής ποιότητας κατάλληλη για βρώση παράλληλα με το σουπιοκόκκαλο. και το πείραξε.
Ας το έχετε υπόψη σας.
Αλέκα σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. :)

Θα ήθελα να ρωτήσω τι άμμο τους έβαζες, συσκευασμένη του εμπορίου, σε απλή σακούλα τι ακριβώς; Είχες ελέγξει την ημερομηνία λήξεως; Το σουπιοκόκαλο που τους έβαζες τι ήταν, συσκευασμένο ή από το πανέρι του πετ σοπ;
 
A

Aleka

PB New Member
#12
Σταύρο μου, δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιάς εταιρείας ήταν η άμμος, όμως ήταν μάλλον βέλγικη, συσκευασμένη σε διαφανή πλαστκά μπουκάλια με πράσινο πώμα. Έκανε γύρω στα 6 ευρώ το κιλό. Είχα πάρει σε δύο μορφές : άμμο και χαλικάκι ψιλό και τα ανακάτευα. Σίγουρα δεν ήταν ληγμένη. Σουπιοκόκκαλα κρατάω, όταν μαγειρεύω, από φρέσκιες ή κατεψυγμένες σουπιές. Τα χρησιμοποιώ χρόνια και το συγκεκριμένο κανάρι είχε πάντα στο κλουβί του. Η διάρροια του παρουσιάστηκε την εποχή που έβαλα άμμο. Τα άλλα όμως κανάρια δεν τα πείραξε! Αυτό θα έχει κάποια αλλεργεία φαίνεται. Για καλό και για κακό πάντως την πέταξα.
Να είστε καλά και να χαίρεστε τα καναρινάκια σας :)
 
Top