Παπαγαλάκια χάνουν φτερά

T

teo2

PB New Member
#1
Τα παπαγαλάκια μου χάνουν φτερά όχι μεγάλα αλλά μικρά σαν χνούδι όταν πηγαίνω κοντά καί τρομάζουν είναι αρώστια η τα ρίχνουν επειδή είναι να ζευγαρώσουν
 
K

kardoula

PB New Member
#2
Δεν είμαι ειδική, αλλά επειδή είχα παπαγαλάκια, νομίζω είναι φυσιολογικό να χάνουν (σε λογικά πλαίσια πάντα) αυτά τα χνούδια που λες, ειδικά όταν ξύνονται με το ράμφος τους.
Δεν πιστεύω πως αυτό είναι ένδειξη πως θέλουν να ζευγαρώσουν, αλλιώς θα το έκαναν εντός της φωλιάς.
Πώς τα βλέπεις γενικά ως προς τη συμπεριφορά τους; Είναι ζωηρά ή κάθονται σε μια γωνία;
 
G

gianhnsthess

PB New Member
#3
Η πτερόρροια είναι μία διαδικασία κατά την οποία τα παπαγαλάκια χάνουν μέρος του πτερώματός τους και αναπτύσσουν νέο. Αυτό συμβαίνει περιοδικά. Μπορεί να είναι φυσιολογική ή παθολογική. Τα αίτια της παθολογικής πτερόρροιας μπορεί να είναι παρασιτικές ασθένειες, μη ευνοϊκές συνθήκες περιβάλλοντος ή μη ισορροπημένη διατροφή.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τους δώσεις κάποιο ενισχυτικό ανάπτυξης πτερώματος. Εγώ χρησιμοποιώ το Taberlin Muda (γύρω στα 4-5 ευρό το μπουκαλάκι). Κάνεις θεραπεία για 15 μέρες και βλέπεις. Εγώ το έκανα και είναι μια χαρά.
 
T

teo2

PB New Member
#4
Τα φτερά τα ρίχνουν πιο πολύ μέσα στην φωλιά αλλά και απ' έξω η συμπεριφορά τους είναι κανονική.Υπάρχει κάτι φυσικό (φρούτο λαχανικόκ.τ.λ.) που να βοηθά στην αναπτυξη του πτερώματός τους ?
 
Katerina

Katerina

PB Member
#5
Επισης μην τα εχεις σε καλοριφερ κοντα,η ξηρασια και η ζεστη τα κανουν να αλλαζουν πουπουλα...Γενικα τα παπαγαλακια αλλαζουν πιο συχνα πουπουλα απο οτι τα καναρινακια:)
 
Top